Aki vágyik a nyugalomra és elégedettségre, a megfelelő napokon elvégzett szertartásokkal beteljesítheti vágyait. Segít a kvantumfizika és a csoki!

A közösségi oldalakon megjelenő tíz- meg százmilliószoros napokon csak mosolyognak az ezotériában igazán járatos emberek. Egy dolog érhet el nagy számot ilyenkor: a megosztások száma. A sikermező teljes félreértésén alapulnak az ilyen butaságok, el is mondom, miért.

A kvantumfizika bebizonyította, hogy az állandóság és megismerhetőség illúzió, egyfajta bizonytalansági faktor veszi körül a fizikai és mentális létsíkot egyaránt. Különböző mezőket ismerünk, van energiamező, gravitációs mező, mágneses mező- de a fizikusok nem voltak hajlandóak tudomást venni arról, hogy egészen más metafizikai síkok is vannak.

Szerencsére elsősorban pozitív mezők vesznek körül metafizikai értelemben. Van egészségmező és siker-boldogság-mező is, amik sejtszinten határozzák meg az emberi szervezet működését. Lelkünk molekulái rezonálnak és folyamatosan reagálnak ezeknek a mezőknek a részecskéivel, ami megmagyaráz sok betegséget, vagy a depressziót is- torzul a mező, és ez okozza a bajt. A bevonzásparadoxon magyarázza meg azt a jelenséget, amikor megfelelő lelkiállapotunk ellenére sem érjük el a célt a boldogságmező hiányában, így épp ellenkező hatást érhetünk el.

Ez az elméleti áttekintés máris segíti a tisztánlátásunkat. Nyilvánvaló, hogy nem a naptárhoz kell igazítani a boldogsághoz fohászkodást, hiszen az csak egy megegyezés kérdése- ugyan mit számít, hogy március 12. van vagy október 3.? És a naptárreformok előtt meg más napok voltak a fontosak, úgy járkáltak ezek le-fel, mint egy lift?

Ez értelemszerűen butaság. Kvantumszemléletű szertartásokra van szükség ahhoz, hogy a boldogságmezőbe kerülve javítsunk saját életünkön. Mivel a fizikához kapcsolódó jelenségről van szó, elsősorban az előrejelzéseket kell figyelni. A mindannyiunk számára erőt adó, csodálatos égitest, a nap a kulcs: a napkitörések felszállva pulzáló periódusában lehet a legnagyobb sikert elérni a boldogság bevonzásában. Ehhez nem kell az obszervatóriumok előrejelzését figyelni, a régi sumérek és egyiptomiak már tapasztalati úton megfigyelték, hogy a leggyakrabban a nagy hóeséssel, hideggel járó téli napokat követő váratlanul meleg reggelek jelzik az erősebb naptevékenységet. A piramisok tetején megcsillanó nyári sarki fény is egyértelműen jelezte számukra, a következő nap végezhető el a bevonzási szertartás.

A bevonzásnál az ősi hasonlót a hasonlóval elvet követhetjük. Az egyik remek módszer az, hogy mi magunk is minden verőfényes napon igyekszünk sokat meditálni, arra törekedni, hogy hangulatunk jó legyen, és tegyük szebbé családtagjaink napját is, így tudtukon kívül ők is részesei lehetnek a boldogságmezőnek. Ha egy évben minden alkalmas napon, akár több tucatszor tudatosan figyelünk arra, hogy jól érezzük magunkat, hosszú távon is meglesz a hatása!

A másik megoldás az, hogy hasznosítjuk biológiai ismereteinket. Köztudott, hogy a csokoládé például boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetben. Egyszerűen kényeztessük magunkat egy kis csokival- de ne vigyük túlzásba, mert a boldogságmező is torzítható. Ahogy a túl sok csoki már nem esik jól, az elégedettség szintje is csökken, ami nem jó. Találjuk meg az arany középutat!

A kulcs az, hogy örüljünk az életnek, és fogadjuk el, létünket tudományosan igazolt hatások befolyásolják. A kvantumok a mi oldalunkon állnak, amíg értjük a lényegüket, és nem dőlünk be az interneten terjedő megalapozatlan butaságoknak.

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!