Sokak szerint nem csak ártatlan mobilos játék a Candy Crush Saga, sötétben rejtőző erők manipulálnak általa!

Találkozhat egy átlagember a titkos rendek tagjaival? Rendeznek közönségtalálkozót az illuminátusok, hogy megismerhessék elképzeléseiket, terveiket? Tudjuk, milyen cégek, vállalkozások mögött állnak a mai szabadfémművések? Természetesen nem!

Éppen az a lényeg, hogy a háttérből irányítsanak. Ezernyi módon lehet manipulálni az embereket, a média hatalmát mindenki jól ismeri például. Ám ennél sokkal fondorlatosabb eszközöket is be tudnak vetni, hiszen már évszázadokkal ezelőtt megszülettek az ezt megalapozó elméletek. Nem közismert, de a Sion-rend első írásos dokumentuma időszámításunk előtt 150 évvel született Rómában!

Rájöttek rég, hogy teljesen észrevétlenül, látszólag ártatlan dolgokkal is lehet befolyásolni emberek gondolkodását, értékrendjét. Igyekeznek olyan dolgokat kitalálni, amelyek milliókhoz jutnak el, legyenek azok könyvek, filmek- vagy számítógépes játékok!

Sokan ezért gyanítják azt, hogy néhány sikerszoftver alapötlete bizony titkos összeesküvések során született meg. A fiatalok számára az erőszakot, a "vedd el ami kell" mentalitást természetessé tevő Grand Theft Auto (GTA) sorozat is olyan volt, amivel kapcsolatban ezt gyanítják páran. 

Ám sokkal ártatlanabb dolgok mögött is állhatnak manipulatív elképzelések. Itt van például a Candy Crush Saga- csak egy kis időtöltés, kellemes játék. Ugyan mi lehet vele a probléma? Hát például pont az, hogy bizony az értelmes információszerzés, tanulás az, amitől elveszi az időt! Miközben az ember sok újat tudhatna meg a világról, a rejtett igazságokról, inkább csak a kis golyókat húzgálja a telefonján. 

Lássunk pár elgondolkodtató tényt! Itt van például a név. A Candy Crush Saga nem jelent gyakorlatilag semmit, ám nézzük csak meg, mi az illuminátusok jelmondata: Curium Carnivora Sanctum. C-C-S! Véletlen? Bizonyára...

A szervezet szent száma az öt- pont ennyi golyót kell összeállítani egy mindent robbantó gömbhöz. És milyen furcsa, a szervezet olyan hagyományos szimbólumai is előfordulnak a játékban, mint a hal. Aki többet játszik a játékkal, az ismerheti az ún. "éjszakai" pályákat, ahol egy Odus nevű bagoly is főszerepet kap. Meglehet, az is csak "véletlen", hogy az illuminátus Omaha államban levő titkos központjának címerállata is egy bagoly, ami az Usdo, azaz latinul Árnyék nevet viseli.

Feltűnő, hogy a játékban nincsenek fekete és fehér golyók, csak színesek. Ez is jelképezheti azt, hogy nem akarják a tényeket és igazságokat feketén-fehéren elmondani, a sokszínűséggel csak össze próbálnak zavarni. Bizonyos pszichológusok szerint pedig a gyakran feltűnő kislány rajza olyan motívumokból áll össze, amelyek képesek hipnotizálni a gyanús játékot, az állandóan ismétlődő fülbemászó kísérőzenével, és így sulykolják rejtett üzeneteiket az agyunkba. Sweet, Delicious, Divine- vajon tényleg csak semmiség ez a pár szó a játékban? 

És nem elég, hogy rengeteg időt elpazarlunk a játékra, hagyjuk magunkat manipulálni, még pénzt is képesek kihúzni a gyengébb akaratú emberekből. Mert csak azok számára ingyenes, akik hajlandóak várni a következő szintekre, de mindig vannak, akik inkább fizetnek. Nos, ők azok, akik a legkönnyebben befolyásolhatók, könnyen lehet, ők másféle üzeneteket is kapnak a játékban, ami fel sem tűnik nekik. Ráadásként az emberek maguk terjesztik ezt a programot, nem foglalkoznak a gyerekeikkel, inkább a kezükbe adják a mobilt, hiszen ott van a Candy Crush, leköti őket...

Természetesen lehet, hogy az egész tényleg nem több, csak egy kis szórakoztató játék. Pusztán a véletlen műve, hogy az egész világon elterjedt, milliók által telepített alkalmazás lett belőle, és nincs mögötte semmi titkos összeesküvés. Butaság még ilyesmiken gondolkodni is! Menjünk is, játsszunk inkább egy kicsit!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!