Fondorlatos összeesküvés során érték el a gyógyszercégek, hogy hihetetlen vagyonokat keressenek.

A történet a 18-19. századra nyúlik vissza. Bár előtte is akadtak kuruzslók, orvosok, messze nem volt iparszerű a működés. Akkortájt, az ipari forradalom és a földrajzi felfedezések idején páran gyorsan tettek szert óriási vagyonokra, ám akik kimaradtak a gyárosok világából vagy a gyarmatosításból, más utat próbáltak keresni a meggazdagodásra.

Ha nem volt már lehetőség bányászatban, mezőgazdaságban, iparban, akkor keresni kellett más, még kiaknázatlan területeket: a figyelmük az egészségügyre terelődött. Nem volt nehéz felfigyelni rá, hogy a gazdagok, például az uralkodók sok pénzt megadtak volna a hosszú élet titkáért, de hamar rájöttek arra, az igazi bevétel a szegényektől jöhet, hiszen sokkal-sokkal többen voltak, és sok kisember aprópénze együtt már óriási vagyont jelentett volna.

A gondot az okozta, hogy a szegény emberek rövid ideig éltek, betegesek voltak, eszükbe se jutott volna gyógyszerekre rendesen költeni. Ezért a gyógyszermaffia kiagyalói ördögi tervet eszeltek ki. Hosszú távon gondolkodtak, tudták, nekik ebből még kevés bevételük lesz, talán még gyerekeiknek is, de pár generáció múlva iszonyúan meggazdagodnak.

Először ráadásul inkább kiadásaik voltak. Orvosok, kutatók munkáját finanszírozták, és több évtizednyi kitartó munka után jutottak el csak addig, hogy valós eredményeket érjenek el. Meglepődnénk, ha kiderülne, ugyanazon családok pénze állt annak idején a világ több pontján dolgozó zseniális tudósok mögött! 

Volt honnan fejlődni, hiszen a 19. században Magyarországon például csak minden második megszületett gyermek élte meg legalább a tizedik életévét, az emberek jóval korábban haltak meg, mint manapság. Ám fokozatosan sikerült egyre jobban csökkenteni a csecsemőhalandóságot, a fejlődő egészségügynek köszönhetően egyre növekedett a várható élettartam is.

Amikor pedig az emberek sokan voltak és sokáig éltek, rákaptak a gyógyszerekre- már szinte semmit sem kellett csinálnia az iparosoknak, csak begyűjteni a nagy pénzt. Mindenki megszokta, hogy kisebb-nagyobb egészségügyi gondjaikat megoldják az orvosok, no meg a gyógyszerek. Ömlik a pénz a patikákba, és gazdagodnak a nemzetközi multik ennek köszönhetően. Nagyon úgy fest, hogy amíg az egészségügy segíteni tud abban, hogy az emberek hosszabb ideig éljenek, biztos bevételekre számíthatnak a gyógyszermaffia irányítói. Ráadásul a kapzsiságuk kielégíthetetlen, tovább öntik a kutatásba a pénzt, hogy az emberek akár 90-100 évig éljenek, és még többet kaszálhassanak.

Az okos emberek persze átlátják ezt. Aki racionálisan dönt, az csak annyi gyógyszert vesz be, amennyire szüksége van, és nem költ feleslegesen olyasmire, amit csak a hírekből ismer. Orvoshoz is csak akkor fordul, ha valóban indoka van rá. Így ravasz módon saját javunkra fordíthatjuk a gyógyszeripar ördögi összeesküvésének eredményeit, és csak annyi pénzt juttatunk nekik, amennyi elengedhetetlen.

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!