Nem volt mindig olyan kihalt kősivatag a Föld hűséges kísérője, mint manapság, ám a háttérben munkálkodó erők mindent megtesznek a Hold szomorú történetének elkendőzéséért.

Pont ők voltak azok, akik sikeresen elhitették sokakkal azt, hogy nem is volt valójában Hold-expedíció. Armstrong és társai ott jártak a szomszédos égitesten, a felvételek valósak. Ám pár fontos jelenet hiányzik a nagyközönség által megismerhető filmekből.

Az űrhajósok nagyon is tudatosan érkeztek a Hold bizonyos pontjaira. Nem csak pár kőzetmintát akartak begyűjteni, hanem ellenőrizni akartak egy nagyon fontos teóriát. A kutatók egy része ugyanis azt feltételezte, a felszínen látható kráterek egy részét nem meteorbecsapódások hozták létre, hanem atomrobbanások!

Gondoljunk csak bele! A Hold galaxisléptékben körömhegynyire sincs a Földtől. Ám míg előbbin óriási kráterek vannak, a mi bolygónk sokkal kisebbek a kráterek. Ezt magyarázzák például a légkörrel, de azokat a hatalmas krátereket hatalmas meteorok becsapódása alakította ki, amiket aligha tartóztatott volna fel néhány kilométernyi légréteg.

Ha pedig mégis igaz lenne ez az elmélet, az sincs kizárva, hogy régen volt légköre a Holdnak, csak éppen az ott élők atomháborúja miatt semmisült meg. Nézzük meg ezt a részletet a Holdról, ahol úgy fest, mintha nagyobb központokból indulnának ki meglepően egyenes utak! Vajon hova lőnék ki az első atomrakétákat, ha nem a városokra, amelyek a közlekedés csomópontjai?

Ezeknek a megsemmisítő támadásoknak a nyomait keresték a Holdon az űrhajósok. Az űrruha egyik legfontosabb tulajdonsága pont ezért volt a sugárvédelem! Radioaktív kőzeteket kerestek, és találtak is rengeteget, csak persze ezt nem kötötték a nyilvánosság orrára. Az egykori civilizáció nyomait elfedte a robbanások és a meterbecsapódások miatt felkavarodott por. Ám vélhetően azért sikerült a porréteg alatt a fémkeresőkkel felszerelt űrhajósoknak rátalálni pár érdekes leletre...

És hogy miért kell titkolni ezt a nagy felfedezést? Nos, ha az emberiség szembesülne azzal, egy fejlett civilizáció tényleg képes teljesen elpusztítani önmagát, az egész világon nemet mondanának a fegyverkezésre és a háborúba. És nyilván van, akinek ez nagyon sértené az érdekeit. 

Ezért aztán egyszerűen csak kihasználják azt, hogy az emberek egy része minden mesét készpénznek vesz, ha kellően titokzatosan tálalják. Elhintették azt a legendát, hogy nem is járt soha ember a Holdon, és az összeesküvéselméletekben hívők lelkesen rávetették magukat a témára. Saját maguk gyártják a bizonyítékokat a butaságra, míg a manipulátorok csak hátradőlnek!

Nehéz tisztán látni a sok félinformáció, füllentés és ferdítés közepette. Ám ha a józan eszünkre hallgatunk, mégis szinte mindig kideríthetjük, mi a legvalószínűbb igazság!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!