Nem kellene minden rossz okozójának kikiáltani a műanyagokat.

Sokan szeretnek mindenfélét rákiabálni a műanyagokra, ezoterikus körökben gyakran emlegetett fogalom a természetesség. Ám lehet, egyszerűen csak elfelejtik az összefüggéseket teljes egészében vizsgálni.

Manapság gyakran hivatkoznak a fizikai törvényekre, a kvantumfizikára. Univerzális természeti törvények és a spirituális világ törvényei- különös egységet alkotnak az ezoterikus mesterek szerint. Minden mindennel összefügg és kapcsolatban áll, a legkisebb és a legnagyobb részek ugyanazon isteni elrendelésnek engedelmeskednek.

Ha ez így van, akkor tulajdonképpen mi értelme van megkülönböztetni természetes és mesterséges anyagokat? Mind atomokból, és azon belül is ugyanazon részecskékből áll! Ha egészen apró alkotóelemekre bontjuk, a nájlonszálban ugyanazt találnánk, mint mondjuk a pamutban, csak persze más arányokban. 

És eleve, hogy döntjük el, mekkora beavatkozástól tekintjük az anyagokat mesterségesnek? Azért lássuk be, a természetes anyagú ruhák se úgy "teremnek", nincsenek pamutpólókat, gyapjúnadrágokat termő növények. A gyapotot, a gyapjút gyűjtik, feldolgozzák, kezelik. A bőr kezelését pedig ne is említsük, a cserzéssel, kikészítéssel.

A műanyagoknál mondjuk kőolajszármazékokból indulunk ki- az pedig a természetben megtalálható dolog, sőt, a kőolaj elhalt élőlények lebomlása révén keletkezik. Ennél természetesebb eredet nem is nagyon létezik! Szóval hol húzzuk meg a határt, meddig "jó" egy alapanyag, amit mondjuk a ruhánkhoz használunk, és honnantól kezdve "rossz"? Ráadásul a fenti általános törvények miatt kvantumfizika szövi át valamennyit, univerzális szempontból ugyanazon részecskékből áll!

Megérne egy alaposabb vizsgálódást tehát, hogy a műanyagok esetében létezik-e olyan rezonanciafrekvencia, amivel gerjesztve azok hasonlóan kedvező hatásúak lesznek, mint mondjuk az ásványok és a kristályok? Omaha államban működik egy olyan tudóscsoport, akik egyetemi kutatóintézeti állásaikat hagyták ott, hogy a hivatalos tudomány által nem támogatott vizsgálódásokba kezdjenek. Az Inspired Jerks Group egyelőre még a kutatás elején tart, de máris születtek érdekes eredmények. 

A mesterséges anyagokból készült ruhadarabok közül az egyik legfeltűnőbb a hölgyek által viselt nájlonharisnya. Elsősorban vizuálpszichológiai megfigyelésekre alapozva állítják, hogy a tesztcsoportba tartozó emberek más és más módon reagáltak a különféle harisnyát viselő nők látványára. Az sem volt mindegy, nő vagy férfi volt-e a tesztalany, egészen különböző arányban változott például a pulzusszám. Közismert a nemek közötti kvantumrezonancia-különbség, így az eltérések nem meglepők. Még nem sikerült táblázatot készíteni a színek és minták rezonanciafrekvenciájáról, de így is biztató az eredmény.

A jövőt illetően pedig óriási távlatokat nyit a felfedezés. Mi lesz, ha mégis műanyag üvegekben lesz szerencsésebb tárolni például gyógyító elixíreket, mert pont azok erősítik fel a hatásukat? Vagy ha maga a palack energizál- vagy pont ellenkezőleg, a rossz összetételű műanyag mérgez! Sok izgalmat tartogathat még a jövő ezen a téren...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!