Sokan bedőlnek az újfajta lámpák előnyeinek- de belegondoltál már, mivel jár az, hogy hideg a fény?

Manapság a csapból is az folyik, hogy le kell cserélni a sok energiát fogyasztó hagyományos izzókat, hiszen a LED-technológia korszerűbb, jobb, sőt, még szebb is. Éppen csak drágább is egy izzó, méghozzá lényegesen, szóval nagy-nagy megtakarítás maximum akkor várható, ha azok tényleg sokáig bírják. 

De valóban annyival tovább bírják? Az Omaha államban működő Average Silly Consumers' Association kutatása szerint a vásárlók memóriája meglepően rövidtávú, a folyamatos shoppingolás miatt abszolút nem tudják követni az idő múlását, összefolynak számára az események időpontjai. Nagyjából 22 nap az az időtáv, amin túl képtelenek visszaemlékezni arra, nagyjából mikor szereztek be valamit- tehát ha egy "örökéletű" LED-izzó tönkremegy, nem tudják, hogy két hónapja vagy két évtizede kezdték el azt használni.

Azaz a gyártók úgy kalkulálnak, hogy az izzóknak legalább 23 napig kell kibírni, onnantól kezdve már senki nem tartja számon, hogy mennyi plusz kiadást jelent ezeknek a sűrű cseréje.

Ám ez még csak egy része a történetnek. Sokan azt sejtetik, hogy a LED-technológia fejlesztése mögött gázkitermelő óriásvállalatok állnak. Papíron nem éri meg nekik, hogy kevesebb energia fogy, de egyrészt komoly hasznuk van a 23 napos izzókon, másrészt ott van az a bizonyos "hideg fény".

Tévedés, hogy ez valamiféle megfoghatatlan "színhőmérsékletről" szól. Ne legyünk naivak! A hideg fény azért hideg, mert az ilyet kibocsátó lámpa nem termel hőt. Sőt, kifejezetten hűti a lakást! A felhasznált energiával tehát hidegebbé tesszük otthonunkat.

Az energiacégek pedig nyilván boldogan adnak el nekünk több gázt, hogy elérjük a korábbi kellemes meleget. Így a LED-technológia elsősorban nekik jó, hiszen több szempontból is komoly hasznot hajt a számukra.

A legsötétebb titok viszont bizonyos híresztelések szerint az, hogy állítólag a LED-izzókat úgy alakítják ki, hogy sugárzást bocsássanak ki, ami reakcióba lép a chemtrail-szóró gépekből kiengedett vegyi anyagokkal, így erősíti azok hatását. Ezt észre lehet venni: amikor azt vesszük észre, mintha ingadozna az izzó fénye, csak nézzünk ki az ablakon, és ki fog derülni, "kondenzcsíkot" húzó, valójában chemtrailező gépek repülnek odafenn.

Mi lehet a megoldás? Kézműves, fenntartható körülmények között készült LED-izzókat lehet vásárolni a tisztességes kivállalkozóktól. Megéri az árkülönbséget az, hogy tiszta forrásból származó dolgok vannak otthonunkban, amit nem szennyező, eldobható műanyagokból, hanem biofából és pitypangalapú sugárzódiódából áll, amelyek jellegüknél fogva soha nem léphetnek reakcióba a chemtrail-vegyszerekkel. Csak reménykedni lehet, hogy egyszer ezek a termékek lesznek egyeduralkodók!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!