Ha még nem hallottál róla, érdemes megismerkedned a szuperderékszöggel.

A 90 fokos derékszögről jó sokat tanulunk az iskolában. Olyan szépen egymáshoz illeszkedő négyzeteket lehet velük csinálni, de az univerzumban más szögnek van kiemelt jelentősége: a 93,5 fok az, ami lépten-nyomon felbukkan. Mivel nem nagyon tér el a 90-től, ezért szokták időnként "szuperderékszögként" emlegetni.

Nem véletlen, hogy sok ősi szakrális építmény nem négyzet alaprajzú, hanem kört vagy más alakzatot ír le: meg lehet találni azokat az egymással szemben elhelyezett sziklákat, amik 93,5 fokos szöget zárnak be. Sőt, még a régi írások közül is sok olyan van, amiben 93 sor mindegyikében 5 szó szerepel- ne higgyük, hogy véletlen. (Az ne lepjen meg, ha a magyar fordítás nem így néz ki: napjainkban a legjobb szándékkal dolgozó fordítók túlnyomó többsége sincs birtokában a csak beavatottak számára ismert tényeknek.)

A 93,5 duplája pedig 187, ami a számmisztikában az ún. közrefogó összegek egyikeként ismert, tehát az 1 és a 7 összege adja a középső számot. Közismert, hogy a 7 szerencsés szám, tehát ez egy kifejezetten nagy erővel bíró számkombináció.

A 93,5 szöget bezáró vonalakból könnyen alkotható szabályos csillag alakzat, melyeket gyakran festettek fel templomokra- vallástól függetlenül. Noha a házak építőit gyakran belekényszerítették a négyszögletes alaprajzba, a bölcs, sokat tapasztalt öreg mesterek a sátortetőnél ragaszkodtak a 93,5 fokhoz. Lehet, csak az arra méltó utódaiknak adták tovább a titkot, de még mindig vannak, akik ismerik azt. 

Elég megnézni, hogy a modern lapostetős épületeket milyen rövid időtávra tervezik, miközben a ma már lesajnált anyagokból épült falusi házakat megvédte a szuperderékszög. Volt már, aki javasolta, hogy panelházakra is kerüljön ilyen, ami sok előnnyel járna, de természetesen a szűklátókörű "modern" emberek lesöpörték ezt az ötletet. Lakáson belül azért a székek elrendezésével például beállíthatjuk ezt a szöget, de a televízióból, mikrosütőből érkező káros sugárzások hatása is töredékére csökken, ha 93,5 fokos szögben helyezzük el! Figyeljük meg, hogy rövid időn belül javul a közérzetünk, és elkerülnek a betegségek is.

Természetesen a szkeptikusok most nevetnek, azt mondják, kitaláció az egész, a szuperderékszög butaság. Nekik érdemes lenne megfontolni, miért is van, hogy a leggazdagabb emberek méregdrága luxusvillái igen gyakran nem négyszögletes alaprajzúak, hanem szokatlannak tűnnek- ha alaposabban megnézzük tele vannak 93,5 szögben álló falakkal, tetőkkel. Talán ez is "véletlen". 

Vagy mégsem?...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!