Ismét egy dolog, amit meghamisíthattak utólag valakik valamilyen különös okból.

Ismerjük a régi magyar uralkodói jelképeket, már az Árpád-házi uralkodók idejében is szerepelt az egykori ábrázolásokon a ma Országalmaként ismert gömb alakú tárgy. Aranyból készült, a királyok jellemzően a kezükben tartják. A ma ismert országalma nem teljesen gömb alakú, szélessége kicsivel nagyobb mint a magassága és kettős kereszt van rajta.

Természetesen nem csak magyar országalmát ismerünk, más királyságoknak is volt hasonló jelképe. De mondani sem kell, az egészen ősi magyar kultúra inkább például szolgált mások számára, mint hogy átvett volna dolgokat. Tehát gyanítható, hogy régesrég létezett magyar országalma- már ha egyáltalán almáról van szó!

Kissé túl szabályosan gömb alakú, ráadásul aranyszínű, és elég nagy is. A korabeli almákra aligha hasonlíthatott. Sokkal inkább lehet, hogy narancsról mintázták azt! És hogy miért pont narancsról? Nyilvánvaló, hogy a narancs, ami Ázsiából indult világhódító útjára, Kína déli részén és Indiában vált ismert kultúrnövénnyé, különleges gyümölcsnek számít. A magyarok egészen régen ismerhették: míg az angolok például orange néven emlegetik, a magyar narancs szó kiejtése sokkal jobban hasonlít a régi szanszkrit vagy perzsa alakokra. Véletlen? Ugyan...

Szóval a gyakran csak nomád vándornépként emlegetett magyarok nagyon is élénk, izgalmas gazdasági-kereskedelmi kapcsolatokat építhettek ki szerte a világban. A narancs sárgás színe jobban emlékeztetett az aranyra, így az uralkodói jelképet is ezért mintázhatták erről a gyümölcsről. Könnyen lehet, hogy eleink tudták, a Föld gömb alakú, és ezt is jelképezte ez a forma, ami az uralkodó mindenre kiterjedő hatalmát szimbolizálta. És ha ez így volt, a Keletről érkező magyaroktól vehettek mintát az európai királyságok, nem pedig fordítva.

Ezek után már nem nehéz magyarázatot találni arra, miért kell ma országalmának neveznünk azt. A magyarok ősi eredetét, évezredekkel ezelőtt is roppant fejlett civilizációját akarják eltitkolni a mai utódaik elől, és így inkább mindent meghamisítanak, ami ezt igazolhatná. Ha országnarancsról beszélne az egész világ, nem lenne nehéz összerakni a képet, hogy az Ázsiában is jól ismert magyarokhoz kötődik. Így viszont ezt is el lehet kenni.

Utólag persze ezeket a csalásokat borzasztó nehéz bizonyítani. Ám az ember lehet szkeptikus, amikor el akarják velünk hitetni, mi ezernyi dolgot csak másoktól vettünk át. Néha csak józan ésszel kell végiggondolnunk minket, és máris összeáll egy logikus magyarázat...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!