Globális összeesküvéssel hamisítják meg a naptárainkat.

Mind szépen megtanultuk az iskolában, hogy az év 365 napos, méghozzá azért, mert mindez a Föld mozgásához kapcsolódik. Mindent tudni vélünk hónapokról, hetekről és évszakokról, életünk pedig szép, folyamatos mederben zajlik.

De valami mégsem stimmel! Az idősebb generáció emlékezhet a nagy decemberi havazásokra, a fehér karácsonyokra. Ám ilyenre az utóbbi években nem nagyon van példa: rekordmeleg decembereket élünk, az igazi tél pedig január vége felé köszönt be.

A nyári hónapokban örülünk a melegnek, ám ott meg sokan jártak pórul mostanában, hogy a júniusra lefoglalt nyaralások nem teltek túl kellemesen a váratlanul hűvös idő miatt. Szeptemberben viszont őrületes kánikula van mostanság.

Kicsit olyan, mintha évről évre késnének az évszakok. Magyarázzák ezt időnként a globális felmelegedéssel. Az elmélet nagyon izgalmas, az meg pláne, amikor azt képesek állítani, hogy azért vastagodik váratlanul a sarki jégréteg, mert egyre melegebb a Földünk. Hogy is van ez?!?

És mi van, ha egy másik, kézenfekvő magyarázat van az eltolódásra! Egyszerűen az, hogy becsapnak, átvernek minket, és lerövidítik a naptári évet a csillagászati évhez képest. Az év valójában pár nappal hosszabb kellene, hogy legyen, és akkor nem tolódna el a havazás, ismét megélhetnénk a fehér karácsony élményét.

Jogos érv lenne azt mondani, hogy ezt nem lehet megtenni, hiszen például ott van a napéjegyenlőség, azzal csak nem csalnak! Remek észrevétel, csak van itt egy apróság: te mikor mérted le utoljára, pontosan mikor kel fel a nap és mikor megy le? Észrevennéd, ha az egyik nap 2 perccel rövidebb ideig lenne világos, mint előtte vagy utána? 

Természetesen ezt nem lehet a végtelenségig csinálni, de majd egyszer jön "váratlanul" egy naptárreform. Volt már ilyen a világtörténelemben, ugyebár, és ne higgyük, hogy véletlenül. Aligha fognak olyan feljegyzéseket mutatni, hogy a naptárreformra azért volt szükség, mert decemberben volt a nyár! Szóval kissé zavaros ez az egész.

Persze van annak oka, miért trükköznek az évszakok eltolásával. A háttérhatalmakat egyetlen dolog érdekli: a pénz. Mit számít nekik, hogy nem lesz romantikus, fehér karácsonya a gyerekeknek! Az a fontos, hogy a hideg, zord telek során kimutathatóan kisebb a vásárlási kedv. Mi lenne, ha a nagy karácsonyi ajándékozási őrületben az emberek egy része még esetleg otthon maradna a jó meleg lakásban, ahelyett, hogy kilapátolná a hó alól a kocsit? Lehet, hogy csak pár százaléknyi profitkiesésről beszélünk, de globális szinten nem akármekkora pénz az!

Itt mi nyugaton ki vagyunk szolgáltatva azoknak, akik manipulálják még a naptárat is, de érdemes odafigyelni rá, sok természetközeli nép egészen más naptárat követ, máskor ünneplik az új évet is. Nem véletlenül, ebben biztos lehet mindenki...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!