Nagyon szeretnék eltitkolni az észak-amerikai Parlagisas törzs egykori varázslójának jövendöléseit bizonyos erők.

Sokan ismerik a középkori európai jósok nevét- vagy legalábbis azokat, akiknek a zavaros verseit próbálják ráhúzni valós történelmi eseményekre. Nostradamus neve fogalommá vált, pedig az az igazság, hogy csak nagyon kínosan erőlködve lehet a tényekkel összhangba hozni a látomásait. Rengeteg versikéje van, és gyanítható, ha az ember minden elolvassa, előbb-utóbb talál olyan eseményt, aminek a hívószavai feltűnnek.

Ha valaki olyasmikről hadovált volna 1710-ben hogy "Tengeren túl népi király lép elő, ám acélnyíllal támadnak rá" akkor az Lincoln elnökre vonatkozott volna vagy Kennedy-re? Netán Reagenre? 

Nostradamus jóslatairól pont azért beszélnek olyan széles körben, mert valójában semmit nem látott előre, viszont a munkásságán jól el tudnak rágódni az ilyesmire fogékony hiszékeny emberek. Amikor egy ilyen összeesküvés túl jól sikerül, túl eredményes a terelés, felmerül a kérdés: ugyan mit titkolnak előlünk?

A válasz meglepő. Az európaik megjelenése előtt fejlett indián kultúrák virágoztak az amerikai kontinensen. Nem csak az aztékok, inkák vagy maják civilizációja volt izgalmas fejlettségű, északabbra is voltak legendás törzsek. Az apacsok vagy irokézek helyett inkább a pahoaxal, azaz magyarul parlagisas törzsre kellett volna koncentrálni. 

A régészek ugyanis gazdag írásos forrásokat találtak az egykori fővárosukban. A mai Bostontól északra eső területen meglepő módon latin betűs feljegyzések vannak: döbbenetes tény, hogy az Európa irányából érkező viking kalandorok ismertették meg ezt a törzset az írásnak ezen formájával. 

Ám aztán a vikingek elmentek, míg az indiánok villámgyors építkezésekbe kezdtek. Ma már tudjuk, egy ember különleges vízióit követték: nagyjából az időszámításunk szerinti 9. évszázadban élő varázslójuk, Fehér Krokodil látomásaiban foglaltak próbálták megvalósítani. A bölcs egészen pontos leírásokat adott mindenről, legalábbis a feljegyzésekben megálmodott városképet valósították meg az indiánok. 

Természetesen Fehér Krokodil írt a történelemről is. Úgy tartják, hogy az erről szóló jóslatok jelentős részét tartalmazó papirusztekercseket eltüntették (csak remélhetjük, nem örökre). Viszont az Omaha államban működő Native Indian History Fund magántőkéből finanszírozott kutatásokat indított a törzs egykori területén, és egy barlang mélyén néhány régi kőtáblára bukkant. Ezek egy része nem olvasható, ám sok igen, és érdekes részletek derültek ki.

Fehér Krokodil még majdnem pontos évszámokat és neveket is tartalmazó jóslatai például előre jelezték az európaiak érkezését is. Ám a törzs tagjai tudták, hogy addig még több száz évük van. ezért igyekeztek felkészülni. Nagyon kényelmes életkörülményeket teremtettek maguknak, és úgy várták, hogy megjelenjek a hódítók. A feltételezések szerint elfogadták a végzetet, ám addig a lehető legjobb életet akarták élni. Aztán mielőtt áldozatul estek volna, a lehető legtöbb nyomot eltüntettek, manapság pedig a háttérhatalmak hallgatják agyon a különleges indián törzs és varázslójuk történetét.

Az omahai kutatók viszont úgy vélik, talán nem ez a forgatókönyv zajlott le. Meglehet, Fehér Krokodil azt is előre látta, a törzs tagjai képesek lehetnek kiválóan felkészülni az európaiak érkezésére, és terveik voltak arra, hogyan épülhetnek be a hódítók elitjébe. Ne feledjük, Kolombuszék Közép-Amerikába érkeztek először, északra jóval később jutottak el az európaiak! Amikor megkapták a hírt a parlagisas törzs tagjai a hódító fehérek megjelenéséről, biztosak lehettek benne, a nagy varázsló több száz évvel ezelőtti jóslatai igazak.

Így hát tudatosan vegyültek az európaiak közé, és titkos tudásuk birtokában a jövőt előre ismerve manipuláltak mindent ennek a törzsnek a tagjai. Nincs kizárva, hogy ők maguk a háttérhatalom irányítói! A kérdés ez esetben csak az, mennyi időre látott előre Fehér Krokodil- és mi lesz akkor, ha többé már nem lehet a látnokra támaszkodni? Vajon lesz elegendő bölcsessége a mai utódoknak a jó döntésekhez, netán folyamatosna keresik a legendás varázsló utódját? De jó lenne egyszer belelátni azokba a jóslatokba, amelyek Nostradamusénál ezerszer pontosabbak és világosabbak voltak!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!