Úgy híresztelik, Jar Jar Binks nem is kitalált lény volt, hanem valóban találkoztak ilyen földönkívülivel pár évtizede.

A Csillagok háborúja-sorozat ma már igazi legendának számít. Az első epizódokat még szájtátva nézte mindenki, aztán évekkel később elkészült az előzménytrilógia is. A Baljós árnyak című filmben tűnt fel Jar Jar Binks figurája is, akiről sokan azt gondolták, csak a gyerekek kedvéért találtak ki egy csetlő-botló, ám szerethetőnek gondolt mókás lényt. Ám a sorozat keményvonalas rajongói konkrétan nagyon utálták szegényt, így a folytatásokban egyre kisebb szerep jutott Jar Jarnak.

A dolog azért tűnik különösnek, mert mostanában az a hír kapott lábra, hogy a mindenféle furcsa űrlényt felvonultató sorozatból pont ő volt az, akinek valós előképe volt. Régóta tudjuk, hogy a lezuhant csészealjakból kerültek elő ufonauták, bár ezeket mindmáig igyekeznek tagadni bizonyos szervek nyomására. Valószínűleg a háttérhatalmak terjesztették el a nagyszemű, fehér bőrű lényekről szóló hamis képeket, hogy legyen min csámcsogni a téma iránt érdeklődőknek.

Valójában teljesen máshogy nézhettek ki ezek a távoli bolygókról érkezett lények. Sajnos a balesetekben gyakran felrobbant, kigyulladt az őket hozó űrhajó, és a testük is megsemmisült, ám az ötvenes években Omaha államban lezuhant csészealjban furcsa lényt találtak. Felépítése hasonló volt az emberéhez, ám hosszú nyaka, és kacsaszájú, kiemelkedő gülüszemű feje volt, hátul bőrlebenyekkel.

Igen, Jar Jar pontosan így írható le röviden. Hogy miképp kerültek el képek, leírások a film készítőihez, nehezen lenyomozható. Talán egy óvatlan ember kotyogott el titkos információkat, ami alapján kutakodás indult, és hogy ne kerüljenek nyilvánosságra információk, alkut kötöttek. Hosszú távon akár a titkosszolgálat érdekes is lehetett volna, hogy egy olyan űrlényt mutathatnak be a nagyközönségnek, amihez hasonlót már megismerhettek egy népszerű filmből.

A hiba csak ott volt, hogy az igazi ufó életét vesztette, tehát senki nem kommunikált vele. Minden bizonnyal nem egy börleszkfilmbe illő lényről van szó, ha képes volt irányítani egy ilyen irdatlan űrutazásra is alkalmas járművet. Ám a távlati célok miatt úgy vélhették, a filmben inkább komikus alakként tűnjön fel- ezúttal viszont besült a nagy terv, Jar Jart mindenki utálta.

Innentől kezdve nyilván nem nagyon lehetett komolyan gondolni arra, hogy bemutassák a valódi ufonautáról készült képeket. Nyilván közröhej tárgya lett volna az a szerv, ami bizonygatta volna, hogy Jar Jar valóban létezik, és csak pár éve fúródott a földbe az űrhajója. Így aztán a bizonyítékok maradtak titkosak- talán örökre.

Most csak annak szurkolhatunk, hogy jöjjön el a bolygónkra egy másfajta lény, ami kicsit sem emlékeztet Jar Jar Binksre, és be lehet őt mutatni nekünk. Azért reméljük, nem Jabba vagy a buckalakók tesznek egy kitérőt felénk...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!