A foci EB elődöntője spirituális és kriptohistoriológiai szempontból is megközelíthető.

Miután a magyar válogatott már kiesett, a szurkolók nehéz helyzetbe kerültek. Egyfajta skizofrén állapot ez, a mieink nélkül nem olyan az Európa Bajnokság, de mégis jó lenne megnézni a meccseket. És az úgy az igazi, ha az ember szorít is valaki győzelméért- de nekünk, magyaroknak  mi a helyes választás?

A bosszúállás magasabb fokú spiritualitásban nem értelmezhető, így a belgák ellen akkor sem lenne helyes szurkolni, ha eljutottak volna a legjobb négy közé- így viszont fel sem merül a kérdés. Kissé földhözragadt fociszempontból a négy csapatból a portugál lenne támogatandó, hiszen ha ők lennének az Európa bajnokok, akkor azért még többet érne az ellenük elért győzelem.

Ám tudjuk jól, a felsőbb erők nem ilyen kisszerű szempontokkal törődnek. A spiritológiai áthallások az angyalok világából teljesen világos üzenetet küldenek a számunkra, csak olvasni kell a jelekből. A magyar szent helyek (Dobogókő, az igazi Visegrád ami a most ismerttől nyugatra kb. 8 kilométerre állt illetve Dorog-Alsó) háromszögének súlypontjában található hely tengerszint feletti magassága 273 méter. Mi azzal a nemzettel vagyunk egy spirituális hullámhosszon, ahol a helyi energiacentrum pontosan ugyanott van! A beavatottak már tudják, a portugál szívcsakra örzővárosa, Furadouro pontosan ilyen hely, hiszen nyilván az egykori magyarok utasítására építkeztek is, így lehetett Fura Dúróból ez a neve, aki mitikus, tisztelt figura hagyományainkban.

A környékbeli városok neve szintén árulkodó: Zambujal a magyar Zámbó szóból származik, Tapeus és Tápé kapcsolatát sem kell magyarázni, Condeixha-a-Velha pedig valamikor Kondások a végen lehetett. S hogy a portugál nemzet sok szempontból tőlünk tanult, jelzi azt, hogy zászlóikban piros és zöld szín található- a fehér megmaradt a magyaroknak, hiszen ők a tisztaság őrzői ősidők óta. (Az olasz zászló ne tévesszen meg senkit, hiszen ott a csíkok nem horizontálisak, megy ég és föld egységét szimbolizálja, hanem függőlegesek, és így a színek teljesen elvesztették értelmüket.)

Így hát a spirituális kapcsolat okán kellene a portugálokat támogatni. Ám mint az fentebb látható, ők csak tanultak a magyaroktól, de nem számítanak testvérnépnek. A kriptohistoriánusok, akik a magyar elő-őstörténetét kutatják sok helyen vizsgálódtak, és a keltákkal rokon Wales is szóbakerült mint részben magyar ország. 

Ám a korabeli verbális dokumentumok vizsgálata egyértelműen kiderítette, hogy nem ott kell a testvéreinket keresni. Sokak számára talán meglepő, de a franciák állnak a legközelebb hozzánk! S hogy mi erre a bizonyíték? A mienktől teljesen eltérő, egészen más hangzásvilágú nyelv. A magyar kultúra oly mély, oly sokrétű, hogy gyakorlatilag lehetőséget adott mindenféle nyelvi kísérletezésre a korai időszaktól eltelt évmilliók alatt. Minél kevésbé hasonlít egy nyelv a mienkre, annál esélyesebb, hogy egykor egy ősi magyar nyelvi konferencián fejlesztették ki! S akik beszélik, azok a mi oldalági rokonaink...

Ha megvizsgálnák a francia válogatottban pályára lépők és a mi focistáink DNS-ét, sok hasonlóságot találnának. Persze ezt senki nem meri felvállalni, mert sokak érdekét sértené, ha kiderülne, valójában a mi csapatunkat kéne erősítenie az ősi magyar vér okán olyan sztároknak is, mint Pogba, Payet vagy Griezmann. Elég, ha mi tudjuk, és most nagyvonalúan nekik szurkolunk. Vagy ha inkább a spirituális válaszban hiszünk, ott vannak a portugálok.

Igazán persze nem számít az sem, ha bárki másnak drukkolunk, mert elég azt tudni, hogy az égiek a magyaroknak (ki másnak?) szurkolnak. Ez adjon erőt a továbbiakra!