Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nagy Atlantisz-per

Az elsüllyedt kontinensről származók nem tűrik a védjegybitorlást.

Ha az ember az interneten böngészget, többször belefuthat olyanokba, akik magukat az atlantiszi tudás őrzőjeként, továbbvivőjeként hirdetik. Mondhatni, akár úgy is festhet, hogy mindennapjainkban nagyon is jelen van az ősi kontinens hatása- de vajon tényleg jogosultak rájuk hivatkozni ezek az emberek?

Atlantisz nevét az ókor óta ismerik az emberek, amikor az egykori görög filozófus, Platón munkájában megjelent a kontinens története. Vannak, akik szerint valójában nem létező helyet írt le a bölcs filozófus, hanem egyfajta ideális államot próbált leírni egy kitalált példa révén. Ám mások azt gyanítják, Atlantisz nagyon is létezett, és Platón az ő megbízásukból tüntette el gondosan a nyomokat, azt írva, hogy a sziget egyetlen nap alatt elsüllyedt, és semmi nem maradt utána.

Amennyiben ez igaz, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy Atlantiszt kár is a tenger fenekén keresni, az nem süllyedt el. Igaz, az egykori építményeket maguk a kontinens lakói rombolták le, amikor eltűntek. A nagy kérdés az, hogy hova és miért mentek el. Nos, a nagyon fejlett civilizáció vélhetően egészen a csillagközi űrutazásig jutott, és az atlantisziak új, saját képükre alakítható bolygót kerestek. Ennek az lehetett az oka, hogy a Földön velük élő, velük rokon, mégis sok szempontból különböző emberi fajjal nem tudtak együtt létezni, zavarta őket az emberiség állandó háborúskodása, önpusztítása.

Az atlantisziak tehát elmentek, de ez nem jelenti azt, hogy ne követnék figyelemmel, mi van az itt hagyott bolygón. Tisztában vannak vele, hogy fejlődik a tudomány és a technika, de azt is jól látják, ebből mi lett: atombomba és környezetrombolás. Így aztán nem vágynak vissza közénk, mert köszönik szépen, jól vannak valahol messze a világűrben.

Érdekes módon az viszont nagyban bosszantja őket, hogy az emberek némelyike rájuk hivatkozva akar pénzt keresni. Képzéseket, gyógyításokat hirdetnek "atlantiszi" jelzővel, pedig valójában pontosan olyanok, mint a többi ember, akik miatt hátat fordítottak ennek a bolygónak a valódi atlantisziak. Úgy vélik, nincs semmi közük ezekhez az üzelmekhez. Éppenséggel jobban tetszett nekik az az állapot, amíg mindenki úgy tudta, az egész kontinens eltűnt a tenger fenekén minden ott élővel, és ennyi.

Nyilván hosszasan gondolkodtak rajta, ha pert indítanak ez ügyben, akkor azzal tulajdonképpen leleplezik magukat. Ám megtalálták a megoldást. Természetesen nyilvánvaló, hogy beépített ügynökeik mindig is itt éltek a Földön, és ezek indítottak pert az Egyesült Államokban. Nem az atlantisziak nevében léptek fel, hanem egyszerűen csak azt kérik, mutassanak be írásos felhatalmazást, vagy bármilyen értelmezhető bizonyítékot az atlantisziakra hivatkozók, amik jelzik, valóban jogosan hivatkoznak rájuk. 

Nem meglepő módon ilyet még senki nem tudott előrántani, mint ahogy az egykori kontinens helyét sem tudták felfedezni (ami talán nem is lehetséges), így az atlantisziak ezzel a furmányos módszerrel meg tudják őrizni a hírnevüket. 

Talán egyszer mi, földi emberek is eljutunk arra a pontra, hogy méltók legyünk arra, felfedjék magunkat előttünk- ám az még odébb van, és aki manapság az atlantisziak letéteményesének mondja magát, kevés bizonyítékkal tudja ezt alátámasztani. Ha ilyen állítással találkozunk, bátran kérjünk komoly bizonyítékot rá! Talán egyszer valakiről mégis kiderül, igazi atlantiszi, és mind tanulhatunk tőle...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Metálzenével a hosszú életért

Egy afrikai törzs különös szokásai meglepték az antropológusokat.

Közép-Afrika egyik eldugott pontján, a Rio Bravo folyót övező mélyföldben élnek a maranguák. A törzs arról híres, hogy tagjai különösen hosszú életűek. Elsősorban vadásznak, de ügyes földművelőnek is számítanak, évezredek óta termelnek kukoricát, paprikát és más kultúrnövényeket, amelyeket változatos módokon készítenek el. Sok halat és olívaolajat is fogyasztanak, amelyekről szintén közismert egészséges voltuk.

Hitük szerint a szent folyóból kimászott krokodil volt az, aki az akkor még egy testben élő férfit és nőt kettéharapta. Azóta minden pár frigyét az teszi a törzs szemében is hivatalossá, amikor sikeresen lezárul a krokodilszertartás. Az esküvő napjának reggelén a folyó partján várakoznak, és megvárják, amíg felbukkan az első krokodil. Ekkor felállnak és a vízbe gázolnak. Ha az állat elindul feléjük és ők elmenekülnek, ez azt jelenti, hogy a krokodil szerint nem tartoznak össze, és házasságuk érvénytelen. Ha a ragadozó elmerül a folyó mélyén, akkor folytathatják közös életüket.

A maranguák abban is hisznek, hogy a zene isteni adomány. A környéken egyedülálló módon ügyesek a hangszerkészítésben, és messze földről hívták a törzs zenészeit az egykori afrikai birodalmak uralkodói udvarukba. A mindig is hosszú életűnek számító maranguák sokfelé eljutottak, sok tapasztalattal gazdagították a törzs tudását.

Némelyik hangszerük mai szemmel is modernnek számít, de emellett a világjáró muzsikusaik nagyon kíváncsiak a számukra még ismeretlen hangszerekre, zenei stílusokra is. Úgy vélik, kiegyensúlyozottságukhoz hozzájárul az, hogy a stresszt zenével űzik el életükből, hiszen a törzs tagjai minden este közösen muzsikálnak, táncolnak. Utóbbi az egyik legegészségesebb testmozgásként karban is tartja őket.

Az újdonságra nyitottság is kiemeli őket sok más törzs közül. Szívesen veszik át a számukra legérdekesebb zenei stílusokat. Meglehetősen jól követik a trendeket, nagyon szerették Elvis zenéjét, és persze nyilván nem meglepő, hogy a See you later alligator az egyik legkedvesebb daluk, ami a krokodilistent juttatja eszükbe.

Manapság leginkább heavy metal zenét hallgatnak és játszanak. A külföldi adományoknak köszönhetően erősítőt és torzítókat is szereztek, így legkedvesebb zenekaraik szerzeményeit értő feldolgozásban adják elő. A metál egyik klasszikusa, a Slayer a törzs tagjainak régi kedvence- de a hosszú életű, sokféle divathullámot megérő maranguák zenerajongó szívében ugyanúgy megfér a Beatles, a Led Zeppelin vagy a Daft Punk is.

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

A Dunakanyar születése

Sokak szerint több ezer éve fordították a Pilis irányába a folyót a magyarok.

Manapság egyre többen vitatják azt, hogy csak bő egy évezrede jöttek a Kárpát-medencébe magyar őseink. A hivatalos történelemtudomány egyelőre nem hajlandó elfogadni azt, hogy jóval régebben itt voltak elődeink, de ha gyarapodnak a bizonyítékok, akkor változhat a véleményük, és talán a tankönyveket is átírják.

Az egyik érdekes, elsőre talán fel sem tűnő bizonyíték a Dunakanyar. Ha a térképre nézünk, látszik, hogy könnyedén folyhatna lefele is, Szerbia irányába, egyszerűbb útvonalon. Ám egy szép nagy ívet vesz a Börzsöny és a Pilis környékén- vajon miért?

Köztudott, hogy a Pilisnek különös szakrális erőt tulajdonítanak. Nevezhetjük a Föld szívcsakrájának vagy másnak, a Dobogókő pulzáló energiaközpont voltában sokan hisznek. Szintén a térkép mutatja meg, hogy a Duna nem csak megkerüli, de egy szakaszon egészen meg is közelíti azt.

Könnyű összerakni a képet: a több ezer évet itt élt magyarok is tudták, miféle erővel bír a Dobogókő, és úgy akarták energizálni a Duna medrében folyó vizet, hogy közel vitték azt a legendás hegyhez! Úgy fest, megvolt a technikájuk, no meg az elszántságuk ehhez a feladathoz.

Persze lehet, hogy nagyon sok ideig tartott a munka, és az egykori folyómeder irányát sok dolog igazolhatná, ha egyszer kutatni kezdenék. Sőt, vad ötlet, de akár egy ott maradt tó is bizonyítékul szolgálhatna: például a Balaton... Az is lehet, hogy volt egy eredeti Dunakanyar, és abból fordítottak egy ívet a Dobogókő irányába, ami nyilván jóval kisebb erőfeszítést igényelt volna.

Bárhogy is történt a munka, a magyarok kötődése a Dunához azóta is folyamatos. Ha történelmi példákat nézünk, nem véletlen az, hogy Nándorfehérvárnál sikerült jelentős túlerőben levő törököket legyőzni, és még sorolhatnánk a példákat. 

A ma emberének szerencsére már nem kell a folyót terelni, az pont jó helyen van, és energizált vize igazi ajándék a magyarok számára. Ám hogy így is maradjon, vigyáznunk kell rá, meg kell őriznünk tisztaságát. Nekünk "csak" ennyi a feladatunk- remélhetően méltók leszünk a régi magyarokhoz, és képesek leszünk megóvni a Dunát!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

A pénz interferenciája 

Nagy mértékben csökkenti a spirituális kezelések hatását az, ha fizetni kell érte, állapította meg egy kutatócsoport.

Egy brit egyetem pszichoszomatológiai tanszékének munkatársai azt vizsgálták, a különféle gyógyító eljárások mikor és mennyiben hatékonyak. Sok tapasztalatot összegezve kiderült, hogy a különféle divatos módszerek valójában csak elenyésző mértékben voltak eredményesek, jelentős részükkel szemben még az is többet tehetett az állapot javulásáért, ha a beteg imádkozott odahaza.

Tudvalevő, hogy az emberi szervezet képes váratlan öngyógyításra is, ám ennek folyamatát beindítani nem is olyan egyszerű. A különféle kezelések időnként teljesen ellentmondó dolgokra hivatkozva ígértek csodálatos eredményt (egyszerre hivatkoztak angyalokra és kvantumfizikára, és így tovább), de jelentős részben ezeket nem tudták igazolni. A tudósokat meglepte, hogy még a placebóhatás sem érvényesül.

Mint kiderült, az rontja a kezelések hatásfokát, ha pénzt kérnek ellentételezésként a spirituális segítségért. A tudósok feltételezése szerint amennyiben a nagyon is materiális tényezőnek számító pénz is a folyamat része lesz, minden spirituális dolgot elnyom. Azok a gyógyítók, akik állításuk szerint valamilyen felsőbb hatalomtól ajándékba kapták a tudást, ám azt csak fizetség ellenében fordították jó célokra, a pénz interferenciájának köszönhetően semmilyen eredményt nem tudtak elérni. Azok a gyógyítók is megbuktak, akik nem fizetséget kértek, hanem valami burkolt címen igyekeztek anyagi haszonra szert tenni (például szervezési költséget kértek az "ingyenes" gyógyítás mellett).

Tanulmányukban a tudósok ismertetik azt a váratlan fordulatot, ami a sokáig egy helyben topogó kutatást eredményessé tette. A jóhiszemű szakemberek azért kezdtek a vizsgálódásba, mert szerettek volna segíteni a reményt kereső betegeknek, akik hajlamosak voltak minden hihetetlennek tűnő módszernek bedőlni. Az egyik alkalommal egy munkatárs javasolta, hogy ezt a lassan haladó munkát folytassák inkább szabadidejükben, önként, fizetség nélkül- a többiek ezt elfogadták, és hamarosan bekövetkezett az áttörés.

Ezek után jöttek rá, hogy a pénz, a nagyon is földi javak hajhászása milyen erősen interferál azzal, ha valaki őszinte segítő szándékot emleget. Az emberfeletti spirituális erőkről, titokzatos bölcsességről, más tudati szintről beszélő emberek csak töredéke bizonyult valóban önzetlennek a valóságban. A gyakorlatban jobban működnek a hagyományos orvoslások, kezelések, ahol egyszerűen szolgáltatás szintjén működött a gyógyítás.

A természetfeletti erőkre hivatkozók egyike sem tudott olyan sugallatot bizonyítani, amiben angyali, isteni vagy éteri javaslat vonatkozott volna a díjszabásra, így a kutatók szerint a kezelések pénzügyi része kívül esik a spirituális kapcsolat körén.

0 Tovább

A rejtélyes 93,5 fok

Ha még nem hallottál róla, érdemes megismerkedned a szuperderékszöggel.

A 90 fokos derékszögről jó sokat tanulunk az iskolában. Olyan szépen egymáshoz illeszkedő négyzeteket lehet velük csinálni, de az univerzumban más szögnek van kiemelt jelentősége: a 93,5 fok az, ami lépten-nyomon felbukkan. Mivel nem nagyon tér el a 90-től, ezért szokták időnként "szuperderékszögként" emlegetni.

Nem véletlen, hogy sok ősi szakrális építmény nem négyzet alaprajzú, hanem kört vagy más alakzatot ír le: meg lehet találni azokat az egymással szemben elhelyezett sziklákat, amik 93,5 fokos szöget zárnak be. Sőt, még a régi írások közül is sok olyan van, amiben 93 sor mindegyikében 5 szó szerepel- ne higgyük, hogy véletlen. (Az ne lepjen meg, ha a magyar fordítás nem így néz ki: napjainkban a legjobb szándékkal dolgozó fordítók túlnyomó többsége sincs birtokában a csak beavatottak számára ismert tényeknek.)

A 93,5 duplája pedig 187, ami a számmisztikában az ún. közrefogó összegek egyikeként ismert, tehát az 1 és a 7 összege adja a középső számot. Közismert, hogy a 7 szerencsés szám, tehát ez egy kifejezetten nagy erővel bíró számkombináció.

A 93,5 szöget bezáró vonalakból könnyen alkotható szabályos csillag alakzat, melyeket gyakran festettek fel templomokra- vallástól függetlenül. Noha a házak építőit gyakran belekényszerítették a négyszögletes alaprajzba, a bölcs, sokat tapasztalt öreg mesterek a sátortetőnél ragaszkodtak a 93,5 fokhoz. Lehet, csak az arra méltó utódaiknak adták tovább a titkot, de még mindig vannak, akik ismerik azt. 

Elég megnézni, hogy a modern lapostetős épületeket milyen rövid időtávra tervezik, miközben a ma már lesajnált anyagokból épült falusi házakat megvédte a szuperderékszög. Volt már, aki javasolta, hogy panelházakra is kerüljön ilyen, ami sok előnnyel járna, de természetesen a szűklátókörű "modern" emberek lesöpörték ezt az ötletet. Lakáson belül azért a székek elrendezésével például beállíthatjuk ezt a szöget, de a televízióból, mikrosütőből érkező káros sugárzások hatása is töredékére csökken, ha 93,5 fokos szögben helyezzük el! Figyeljük meg, hogy rövid időn belül javul a közérzetünk, és elkerülnek a betegségek is.

Természetesen a szkeptikusok most nevetnek, azt mondják, kitaláció az egész, a szuperderékszög butaság. Nekik érdemes lenne megfontolni, miért is van, hogy a leggazdagabb emberek méregdrága luxusvillái igen gyakran nem négyszögletes alaprajzúak, hanem szokatlannak tűnnek- ha alaposabban megnézzük tele vannak 93,5 szögben álló falakkal, tetőkkel. Talán ez is "véletlen". 

Vagy mégsem?...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Álcázott igazság

blogavatar

Nyomokban tényeket tartalmaz...

Hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

2019.03.04.
2018.12.12.

További információk

Sokan hazudnak az interneten. Ezen az oldalon is ez történik, csak mi be is valljuk. felsotudat@freemail.hu

Hirdetés

Blog ajánló

Thethao88 - link vào 188bet

188Bet hiện tại cung cấp đầy đủ các sản phẩm cược cho người chơi, từ thể thao trực tuyến, thể thao ảo, đến live casino và cả slot games. #thethao88 #188bet #bet188 #188betlink

Hirdetés