A celebvilág vámpírjai

Sötét titkokat rejt a hírességek csak látszólag csillogó világa.

Egyre többeknek tűnik fel, hogy valami nem stimmel a lépten-nyomon látott celebekkel. Teljesen váratlanul változik meg egyik-másik színész külseje, néha egy elcsípett fotón csontsoványnak és magukhoz képest túl öregnek tűnnek, utána aztán hirtelen tökéletes megjelenéssel sokkolnak. 

Erre elég nehéz jó magyarázatot adni. Normál esetben a hírességek is csak emberek, pont olyanok, mint mi. Fokozatosan kellene öregedniük, és ha alávetik is magukat plasztikai műtéteknek, a szinte széteső arcra ez nem ad magyarázatot, mint ahogy arra se, hogy egyik napról a másikra évtizedeket öregednek vagy fiatalodnak.

Bizonyos feltételezések arra engednek következtetni, hogy a celebek egy része okkult módszereket is bevet azért, hogy örökké fiatalok maradjanak. Olyasmi ez, mint a vámpírok életmódja: megváltozik a személyiségük, kíméletlenek és törtetők lesznek, és mások energiáját elszipkázva próbálják kitolni az öregedés idejét. Amikor nem jutnak hozzá életerőhöz, váratlanul öregedni tudnak, de egy ideig ebből hihetetlen módon talpra tudnak állni.

Energiát több forrásból tudnak meríteni. Azt rebesgetik, a Hollywoodban megforduló fiatal, sikerre vágyó színészjelöltek, tévés karrierről álmodozók túlnyomó része bukottan, kiégve, kiürülve kullog haza- őket használják ki a hírességek, akik sátáni gonoszságú ügynökeik révén csapolják meg energiáikat. Ők észre sem veszik, hogy amikor különös kegyet gyakorolva egy-egy celeb találkozni méltóztatik velük, valójában elszívják életerejüket. Ezért látni sok, valódi korukhoz képest sokkal inkább öregnek látszó, szinte zombivá vált egykori elbukott sztárjelöltet.

A másik energiaforrás az a rajongók tömegének energiája. Ezért van az, hogy a hírességek egy része minden rendezvényen megjelenik, mindenhol megmutatja magát, és kifejezetten vágynak a reflektorfénybe- ennyiben eltérnek a regényekben szereplő kitalált vámpíroktól, mert pont a vakuk villogása vonzza őket. 

A celebvámpírok könnyen le tudnak lelepleződni mostanában, hiszen a fényképen gyakran tűnnek fel kifejezéstelen tekintetű hírességek, akiknek arcán különös foltok láthatóak. Bár próbálják velünk elhitetni, hogy ez csak rossz smink, azért ugyan ne magyarázza már senki, hogy a világhírű, bármilyen szerhez hozzájutó sztároknak nem tudnak kifejleszteni olyan alapozókat, amelyek nem csillognak a vakuk fényében! Azért nem atomtudomány ez.

Ám a hírességek nagy árat fizetnek ezért a meghosszabbított fiatalságért. A lelküket is feláldozzák, és ami még rosszabb, egy ponton túl semmilyen energiacsapolás nem segít. Így teljesen váratlanul válnak a vonzó sztárokból ijesztő arcú lényekké. Ezt is szokták "elrontott" plasztikai műtétekkel magyarázni, ami hasonlóan meseszerű: a mai technika mellett csak rontani képesek a sebészek, szépíteni nem? 

Szóval csak az vágyjon erre a celeblétre, aki tisztában van vele, vagy az energiavámpírok kiégett, félredobott áldozata lesz (ez a sokkal gyakoribb), vagy lélektelen híresség lesz, aki később szörnyű árat fizet.

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Svájc lehetett a magyar őshaza

Óriási tévedés keleten keresgélni nemzetünk származási helyét.

A gondolkodó ember, amikor győzködik arról, hogy micsoda élő rokonság van az ázsiai népek és a magyarok között, egyszerűen csak arra az arcra gondol, amit nap mint nap lát a tükörben. Könnyedén összetéveszthető lenne egy mongollal, egy kínaival, egy japánnal- vagy mégse? 

Szóval valami nem stimmel ezzel a rettentően szoros rokonsággal. A külsőnk alapvetően eltér, és annak is gratulálok, aki egy szót is megért a kínai vagy japán nyelvű beszédből- az írásjelekről már szót se ejtsünk. Ha volna is valami kapcsolat, meglehetősen távolinak tűnik a számomra.

A magyarok vándorlásáról vannak történelmi adatok. Ám ne felejtsük el azt a tényt, hogy a honfoglalás után is bőszen kalandoztak eleink, csak éppen nyugatra. A jelek szerint a régi magyarok a fél világot bejárták, de egyáltalán nem biztos, hogy pont azon okból, amit most sejtünk.

Mint arról feljegyzések vannak, a 900-as években Nyugat-Európát dúlták fel a magyarok, sőt, adót is szedtek helyi uralkodóktól. Az egész arra hasonlít, amikor nagyvárosokban "védelmi pénzt" követelnek egy adott területet uraló bandák a boltosoktól. Ám ezt csak azok tehetik meg, akik kvázi otthon vannak!

MI van, ha az a helyzet, hogy a magyarok eredendően nyugatiak, és onnan kalandoztak el keletre, az Urálig, majd visszatértek, és elkezdtek adót követelni azoktól a népektől, akik egykori otthonukban megtelepedtek? Egyszerűen csak jöttek és évről évre követelték a jussukat- ám túl kevesen voltak ahhoz, hogy hosszú távon képesek legyenek egész Európát ellenőrizni.

Nézzünk pár elgondolkodtató lehetőséget. A történetírás feljegyezte az ún. Sankt Gallen-i kalandot. A ma Svájcban található város alapítása régi időkre nyúlik vissza- ám nem kizárható annak a lehetősége, hogy valójában egy régi magyar településnév, Galánegyháza módosított verziójáról van szó. Akadnak még arra gyanús településnevek: a Zug egyértelmű, de Winterthur lehetett Téltúr, Zürich Zörej, Genf pedig Gánfa.

Talán merésznek tűnik ez a feltételezés, de lássuk be, nem egyszer derült ki, hogy a hivatalos történelemírás egészen ellentétes koncepciót állított, mint a valóság. Amíg nincs pontos bizonyíték az ellenkezőjére, addig nem állíthatjuk, nem Európa szívében volt a magyar őshaza. Ki tudja, nem titkolnak-e előlünk olyan dokumentumokat, amik ezt a teóriát támasztanák alá...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

A Nazca-vonalak titka

Nem a maják és nem is földönkívüliek alkották a hatalmas rajzokat.

Az 50-60 méteres rajzok, amiket a sivatag homokjába húzott vonalak alkotnak, csak a magasból nézve értelmezhetők. Amikor felfedezték ezeket, senki nem tudta, miért készültek, azt sem tudták megállapítani, hogy mikor. Szóval beindultak a találgatások.

Vajon az őslakosok készítették ezeket a rajzokat? Fejlett kultúrájú emberek éltek itt, de azért elég sok energiát kellett volna beleölniük abba, hogy egy ilyen kietlen helyen hatalmas rajzokat csináljanak, amiket csak felülről nézhettek volna meg- ha képesek lettek volna rá. Az egy remek elképzelés, hogy volt egy repülőgépük is hozzá, de azt hol építették volna a sivatagban?

No és a földönkívüliek? Ugyan, kérem. Elrepül valaki pár fényévnyi távolságra, hogy gyerekrajz színvonalú ábrákat készítsen a sivatagba, de legalább jó nagy méretben? Ez egy igazi csillagközi trollkodás lenne, nincs mese. Elképzelem, ha tudnánk más bolygókra utazni, vajon az lenne a célunk, hogy eldugott helyekre csináljunk rajzokat, olyan lényekről, amelyek azon a bolygón élnek? Butaság...

Akkor induljunk el tehát más úton! Keressük inkább a nyilvánvaló válaszokat, mert igenis vannak jelek. Nézzük meg jól az ábrákat! A madarok sziluettje látszik, ahogy kitárt szárnnyal repülnek. A többi állat arányai eltúlzottak, furcsák. Felismerhetőek ugyan, mégis különösek. 

Kik láthatták így ezeket a lényeket? Hát bizony akik sokkal kisebbek! Nyilván számukra a madarak elsősorban úgy láthatóak, ahogy az égen repülnek. Mi egy darut el tudunk képzelni ahogy áll, de aki csak maga felett látja, annak mindig csak egy kitárt szárnyú sziluett lesz. És persze, hogy minél kisebb a lény, annál nehezebben látja át az arányokat, így lehet ugyanakkora egy pók mint egy majom.

Viszont nagyon apró állat, mondjuk egy hangya nem jöhet szóba, mert számára minden más hatalmas. És egy akkora léptékű rajz megalkotása is meglehetősen nagy feladat lenne. Az egyetlen szóba jöhető magyarázat tehát az, hogy az intelligencia magas fokára jutott tengerimalacok vonulása alakította ki a különleges Nazca-rajzokat! Hogy aztán ezek az állatok miért tűntek el mára, rejtély- már ha eltűntek egyáltalán, és nem bújnak meg mondjuk egy föld alatti járatrendszerben.

Mellesleg ez a teória sokmindent megmagyaráz. Könnyű így vonalakat alkotni, ha több ezer apró lábacska lép egymás nyomába- és amint odébb mennek az elkészült rajzról és nem egyszerre lépnek, máris nyomuk sincs. Nyilván meg lehetne találni őket közvetlenül a rajz elkészülte után, de pár száz év alatt az egyes kis nyomokat belepi a homok. Érdemes lenne viszont megnézni a vonalakat, nincs-e tengerimalacok DNS-ének maradványa rajtuk.

S hogy mi célból készültek a rajzok? Lehet az, hogy művészkedtek a kis lények, de az is lehet, tudatos tervek ezek. Vessük össze például a nagy kitárt szárnyú madarak rajzát az ember alkotta Brasília város terveivel. Úgy fest, mi, akik olyan büszkék vagyunk az intelligenciánkra, szintén hajlamosak vagyunk egy ilyen tervben megörökíteni egy lény elnagyolt ábráját...

És ezek után jön a végső érv: az a bizonyos "ember" vagy "űrhajós", ami egy rövid lábú, kerek szemű lény, tulajdonképpen egy álló, integető tengerimalac. Ők ilyennek látták magukat...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Le a lappföldi ál-Mikulással!

A beavatottak tudják, az igazi Mikulás Kerepestarcsán él és űzi hivatását.

Kissé unalmas, ahogy minden évben megy a felhajtás a Finnországban élő "Mikulás" körül, aki aztán turnéra indul lappföldi "otthonából", hogy örömet szerezzen a gyerekeknek a világ minden sarkában.

Feltéve, ha olyan helyre hívják, ahol van fizetőképes kereslet. Érdekes egy Mikulás ez, aki belépődíjat szed, álszakállban szerepel, és még egy levelet is 7,95 eurós díj fejében postáz. Pontosabban nem is ő, hanem a vállalkozás mögött álló az üzletemberek.

Ugyan ki nevezte ki Finnországot a Mikulás otthonának? Van róla valami papírja, hogy ő a "hivatalos"? Mert ha csak önjelölt reklámfigurája az ajándékozási mániának, akkor bizony simán lehetne konkurrenseket kreálni Indonéziában, Uruguayban vagy Zambiában. Mindenki fel tud venni egy álszakállt meg egy piros gúnyát, és lehet, vannak, akik már 4 euróért küldenének "eredeti" Mikulás-levelet.

Az okos Mikulásnak van annyi esze, hogy nem valami vacak, hideg helyen didereg. Az ilyen ötleteket meghagyja a meséknek. Nem kell neki rénszarvasszán, és főleg nem kell neki pénz. Mit csinálna vele? Elképzelte valaki, milyen lenne, ha a fehér szakállas öregúr a karácsonyi felhajtás után, január elején bemenne a brókeréhez egy táska pénzzel, és megbízást adna pár opciós ügyletre a szingapúri másodlagos ingatlankötvénypiacon?

Szóval a Mikulás központi elhelyezkedésű, nyugis otthonra vágyik, ahol nem kelt feltűnést. Így költözött Kerepestarcsára (bizonyára van aki gyanút fog, hogy ilyen település már nem is létezik, de a Mikulás még Kistarcsa és Kerepes szétválása előtt keresett magának egy kényelmes házat), ahol mindmáig él és dolgozik. Szerencséjére Magyarországon igazán nem figyelnek oda egymásra az emberek, így senkinek nem tűnik fel, mivel foglalkozik.

Azt viszont ki kell ábrándítanom, aki kisajátítaná őt: a Mikulásnak nincs nemzetisége, így nem is lehet magyar. Számára nem számítanak a határok, a politikai nézetek, ő csak a gyerekek örömére koncentrál. Munkája pont azért nem vehető meg, mert nem azt szeretné, ha a pénzről szólna az ünnep. Ám minden egyes karácsonykor, amikor függetlenül az olcsó vagy drága ajándékoktól a családokat átjárja a boldogság és a szeretet, abban benne van a kerepestarcsai Mikulás keze.

Ettől több ő, mint a lappföldi dísz-Mikulás, akit csak beöltözött színészek játszanak el. Lehet éppen költeni a drága Mikulás-túrákra, de az csak színjáték, sok pénzért, míg a boldog családban élő gyerekek számára az ünnep legalább olyan szép akkor is, ha ehhez képest filléreket költöttek meglepetésre.

Noha a mi itteni Mikulásunk ingyen is örömet szeretne hozni kicsiknek és nagyoknak, azért egy kicsit jobb helyzetben vagyunk, mint a tőle távolabb élők. A különbség minimális, de ha már így alakult, akkor használjuk ki: amikor érezzük,  hogy karácsony este eluralkodik rajtunk a szeretetteljes hangulat, adjuk át annak magunkat. Ez a kerepestarcsai Mikulás ajándéka mindannyiunk számára, és csak rajtunk múlik, elfogadjuk-e.

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

A Candy Crush összeesküvés

Sokak szerint nem csak ártatlan mobilos játék a Candy Crush Saga, sötétben rejtőző erők manipulálnak általa!

Találkozhat egy átlagember a titkos rendek tagjaival? Rendeznek közönségtalálkozót az illuminátusok, hogy megismerhessék elképzeléseiket, terveiket? Tudjuk, milyen cégek, vállalkozások mögött állnak a mai szabadfémművések? Természetesen nem!

Éppen az a lényeg, hogy a háttérből irányítsanak. Ezernyi módon lehet manipulálni az embereket, a média hatalmát mindenki jól ismeri például. Ám ennél sokkal fondorlatosabb eszközöket is be tudnak vetni, hiszen már évszázadokkal ezelőtt megszülettek az ezt megalapozó elméletek. Nem közismert, de a Sion-rend első írásos dokumentuma időszámításunk előtt 150 évvel született Rómában!

Rájöttek rég, hogy teljesen észrevétlenül, látszólag ártatlan dolgokkal is lehet befolyásolni emberek gondolkodását, értékrendjét. Igyekeznek olyan dolgokat kitalálni, amelyek milliókhoz jutnak el, legyenek azok könyvek, filmek- vagy számítógépes játékok!

Sokan ezért gyanítják azt, hogy néhány sikerszoftver alapötlete bizony titkos összeesküvések során született meg. A fiatalok számára az erőszakot, a "vedd el ami kell" mentalitást természetessé tevő Grand Theft Auto (GTA) sorozat is olyan volt, amivel kapcsolatban ezt gyanítják páran. 

Ám sokkal ártatlanabb dolgok mögött is állhatnak manipulatív elképzelések. Itt van például a Candy Crush Saga- csak egy kis időtöltés, kellemes játék. Ugyan mi lehet vele a probléma? Hát például pont az, hogy bizony az értelmes információszerzés, tanulás az, amitől elveszi az időt! Miközben az ember sok újat tudhatna meg a világról, a rejtett igazságokról, inkább csak a kis golyókat húzgálja a telefonján. 

Lássunk pár elgondolkodtató tényt! Itt van például a név. A Candy Crush Saga nem jelent gyakorlatilag semmit, ám nézzük csak meg, mi az illuminátusok jelmondata: Curium Carnivora Sanctum. C-C-S! Véletlen? Bizonyára...

A szervezet szent száma az öt- pont ennyi golyót kell összeállítani egy mindent robbantó gömbhöz. És milyen furcsa, a szervezet olyan hagyományos szimbólumai is előfordulnak a játékban, mint a hal. Aki többet játszik a játékkal, az ismerheti az ún. "éjszakai" pályákat, ahol egy Odus nevű bagoly is főszerepet kap. Meglehet, az is csak "véletlen", hogy az illuminátus Omaha államban levő titkos központjának címerállata is egy bagoly, ami az Usdo, azaz latinul Árnyék nevet viseli.

Feltűnő, hogy a játékban nincsenek fekete és fehér golyók, csak színesek. Ez is jelképezheti azt, hogy nem akarják a tényeket és igazságokat feketén-fehéren elmondani, a sokszínűséggel csak össze próbálnak zavarni. Bizonyos pszichológusok szerint pedig a gyakran feltűnő kislány rajza olyan motívumokból áll össze, amelyek képesek hipnotizálni a gyanús játékot, az állandóan ismétlődő fülbemászó kísérőzenével, és így sulykolják rejtett üzeneteiket az agyunkba. Sweet, Delicious, Divine- vajon tényleg csak semmiség ez a pár szó a játékban? 

És nem elég, hogy rengeteg időt elpazarlunk a játékra, hagyjuk magunkat manipulálni, még pénzt is képesek kihúzni a gyengébb akaratú emberekből. Mert csak azok számára ingyenes, akik hajlandóak várni a következő szintekre, de mindig vannak, akik inkább fizetnek. Nos, ők azok, akik a legkönnyebben befolyásolhatók, könnyen lehet, ők másféle üzeneteket is kapnak a játékban, ami fel sem tűnik nekik. Ráadásként az emberek maguk terjesztik ezt a programot, nem foglalkoznak a gyerekeikkel, inkább a kezükbe adják a mobilt, hiszen ott van a Candy Crush, leköti őket...

Természetesen lehet, hogy az egész tényleg nem több, csak egy kis szórakoztató játék. Pusztán a véletlen műve, hogy az egész világon elterjedt, milliók által telepített alkalmazás lett belőle, és nincs mögötte semmi titkos összeesküvés. Butaság még ilyesmiken gondolkodni is! Menjünk is, játsszunk inkább egy kicsit!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Álcázott igazság

blogavatar

Nyomokban tényeket tartalmaz...

Hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

További információk

Sokan hazudnak az interneten. Ezen az oldalon is ez történik, csak mi be is valljuk. felsotudat@freemail.hu

Hirdetés

Blog ajánló

mafalwimo

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Hirdetés