Összehangolt támadás indult a háttérhatalmak által eltitkolni kívánt információkat megosztó oldalak ellen, sőt, vannak akik szerint néhány fontos forrás felett át is vették az irányítást.

Vannak erők, amik nem szeretnék, ha tudomást szereznénk fontos, életünket megváltoztató, szemléletünket formáló dolgokról. Döbbenetes, hogy milyen erőket mozgósítanak csak azért, hogy ne juthasson el az egyszerű emberekhez az olyan tudás, ami súlyos betegek millióit menthetné meg. A mások kárán milliókat harácsolók érdekeit sértené, ha kiderülne, a lávaköves inhalálás gyógyítja a reumát, vagy ha köztudomásúvá válna, a holdsugárzott szódabikarbóna minden rákfajta ellen hatásos.

Ugyanúgy mindent megtesznek azért, hogy eltitkolják, milyen idegen galaxisból érkeztek a Földre a magyarok. Valamiért nem szabad tudnia a tömegeknek azt sem, hogy a piramisokat több tízezer évvel korábban, lézervágott sziklákból építették az atlantisziak. És persze a legfontosabb: csak hír ne jelenjen meg a társadalmakat manipuláló titkos társaságokról.

Ám egyszer rosszul számítottak a háttérhatalmak, amikor úgy vélték, az internet arra lesz jó, hogy kedvük szerint befolyásolják a folyamatosan online kapcsolatban levő embereket. Egy darabig működött is, ám a felvilágosult, szabad gondolatvilágú bölcsek ellenük fordították a saját fegyverüket, és egyre több oldalon osztották meg az addig mélyen elhallgatott ősi tudást. 

Ne higgyük, hogy ebbe olyan könnyen belenyugodnak azok, akiknek érdekeit sértik ezek az oldalak. Sőt, kíméletlen harc indult az elhallgatattásukért. Könnyűnek látszik a dolguk, hiszen a kezükben vannak a multinacionális közösségi oldalak, egyszerűen csak blokkolják a megosztásait ezeknek a fontos tudós cikkeknek. Alig lehetett hozzáférni az ilyesmihez egy időben!

Ráadásul ez csak egy elterelő hadművelet volt. Miközben átmenetileg kicsit eltűntek a figyelő szemek elől az oldalak, megindult azok bekebelezése. A módszerekben semmi új nincs azok számára, akik tudják, milyen elvtelenül gonoszak a sötétből minket irányítani próbáló erők. Voltak, akik képesek voltak pénzért feladni elveiket, másokat megfenyegettek, félreállítottak, hiszen sokan féltették a családjaikat. Jöttek a különféle koholt vádak, ráuszították a sajtóban dolgozó csahos kutyáikat a legfontosabb hírforrásokra. 

És ma ott tartunk, hogy szép csendben sok, korábbi hiteles tudásforrás kamu híreket, pletykákat, butaságokat megosztó oldallá vált. Némelyik egyenesen mérgező "gyógyrecepteket" közöl, másokon egymásnak teljesen ellentmondó információk jelennek meg a különböző cikkekben. A cél természetesen a megtévesztés, összezavarás- a hatástalan módszerek miatt elvesztik az emberek a hitüket az internetes tudásban. Mára az a helyzet, hogy a különféle betegségek gyógyítására szolgáló receptek 99 százaléka hasznavehetetlen, semmire se jó zagyvaság- és az emberek még többször mennek a patikába! Nem véletlen, hogy a cikkekhez senki nem adja a nevét, az oldalak üzemeltetői ismeretlenség homályába burkolózó cégecsekék, és mind tele van ócska, zavaró reklámokkal- aki igazán tanítani akar, nem a vagyonra hajt.

Több mint valószínű, hogy csak azokat az oldalakat nem tüntették el, amelyek behódoltak. Mind tudjuk, hogy titkolnák az üzletet rontó tudást- ugyan hogy maradhatna meg egy multinacionális oldalon, a háttérhatalom szeme előtt egy hiteles hírforrás több százezer követővel? Egyszerűen csak levennék, a szervert levágnák az internetről és kész. 

Így minél többen követnek egy oldalt, valószínűleg annál nagyobb butaságok, téveszmék, hazugságok jelennek meg rajta. Ne dőlj be tehát a sokat megosztott cikkeknek, minden bizonnyal azoknak nincs semmi alapja! Oda kattintva csak a háttérhatalmak bukszáját tömöd, akik még ezen is gazdagodnak, no meg kóklerek markába kerülsz. Keresd az igazi tudás őrzőit, könyvtárakban még fellelhetőek a legnagyobb szaktekintélyek művei, akik alaposan, hitelesen, ellenőrizhetően, nevüket adva dolgoztak. Így megszerezni tudást persze jóval nehezebb, mint elolvasni egy három bekezdéses sületlenségbet- ám aki azt állítja, az igazság, a bölcsesség és a megismerés útja könnyű és rövid, az hazudja a legnagyobbat!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!