Hiába próbálják trükkökkel elleplezni az igazságot, lehet még Washington magyar nagyközség.

A történelemnek két rétege van: egy az, amit az iskolában tanítanak nekünk, a másik pedig a valódi, háttéralkuk és titkos hatalmak által irányított. Azért mert azt hisszük, sokat olvasva, tájékozódva nagyjából tudjuk, mi zajlott az elmúlt évszázadokban, akadnak még titkok bőven.

Az Egyesült Államok függetlenedése a nagyhatalmú brit birodalomtól a történelem egyik nagy sztorija. Sőt, mondhatjuk sikersztorinak is, hogy lett elnyomott gyarmatból a világ legerősebb hatalma a kifejezetten fiatalnak számító ország. Mert az USA jóval ifjabb, mint akár mondjuk Magyarország is.

Ugorjunk a 18. századba! Van egy világbirodalom, ami nem bír a saját, igencsak periférián levő tartományával. Persze lehet, hogy az amerikaiak voltak hősiesek- de akár az is előfordulhat, hogy a világban zajló folyamatok is a kezükre játszottak. És bizonyos történészek szerint ebben –ismét, újból!- a magyaroknak komoly szerepe van.

Az akkortájt uralkodó Mária Teréziát elfogadták a magyarok, de nyilván maguk is függetlenségre vágytak. Állítólag a hasonló helyzetben levő amerikaiak keresték meg a magyar nemeseket, egyfajta titkos alkut ajánlva: ha a mieink az osztrákokat az angolokkal való szembenállásra biztatják, ezzel sakkban tartva az angolokat, a függetlenedő Egyesült Államok majd ezt viszonozza valamikor. Nem kell meglepődni azon, hogy hozzánk fordultak: a valódi világtörténelem tudnak a magyarok sokezer éves múltjáról, és arról a lebírhatatlan szabadságvágyunkról, ami Sumériától a Kárpát-medencéig életben tartotta nemzetünket. Naná, hogy az egyik legfiatalabb ország az egyik legnagyobb multútól kért segítő kezet.

A leginkább titkos terv a hírek szerint az lehetett, hogy a független Egyesült Államok mint királyság szerveződik, ám ha egy amerikai királynak nem lesz törvényes utódja, akkor a magyarok ültethetnek királyt a trónra. Gondoljunk csak bele, nem sokat kellett volna a Habsburgokkal törődni, ha az egykori Magyarország és az Egyesült Államok uralkodója ugyanaz lett volna! Magyar király Washingtonban? Érdekes felállás lenne... A megállapodás -természetesen- a legősibb nyelven, magyarul íródott, s a hírek szerint az Omaha államban levő szupertitkos USA-levéltárban őrzik. (Ez annyira titkos, hogy még az állam létezését is tagadják!)

Az elképzelés szép volt, de az amerikaiak úgy döntöttek, mégiscsak ki kellene mászni ebből az alkuból- túl gyorsan, túl könnyen jöttek a hadisikerek, és már nem hiányzott a mi segítségünk. Ekkor lett az új ország államformája elnöki köztársaság, és azt gondolták, ezzel a korábbi titkos háttéralku semmissé válik- ha nincs király, nem lehet magyart ültetni a trónra. Eközben idehaza a II. Józseffel hadakozók nem is foglalkoztak az "amerikai kérdéssel", és aztán a további harcok, 1848 után volt épp elég baj idehaza.

Talán egy kicsit feledésbe is merült ez az ügy- de azért volt egy titkos társaság, akik tudtak az alkuról, és őrizték a korabeli szerződés egy példányát. Érdekes, hogy ez a társaság, ami a szabadkőművesekhez hasonlóan meglehetősen a háttérben tevékenykedett, kifejezetten megkülönbeztetve magát, a szigorúan kontrollált tetőfedők nevet vette fel.

A magyar szellemi élet nagyságai közül többen tagjai voltak ennek a társaságnak- de annyira titkosnak számítanak mindmáig, hogy csak sejtéseink lehetnek, kik voltak ők. Az egyik híres magyar, aki szinte biztos közéjük tartozott, Ady Endre volt. Sokan ismerik a Hunn, új legenda című versét (amit Hatvany Lajosnak címzett, talán nem ok nélkül).

Ebben szerepel ez a versszak:

Vagyok egy ágban szabadulás, béklyó,
Protestáló hit s küldetéses vétó:
Eb ura fakó, Ugocsa non coronat.

Protestáló hit? Vétó? Eb ura fakó? Érdekes. S ott van az Ugocsa non coronat, amit persze az irodalomtudósok szépen megmagyaráznak- mi viszont felfigyelhetünk rá, az UgocSA szóból könnyen kijön az USA neve, ha három betűt kiveszünk. És non coronat... Persze tévedhet is, aki ebbe valami különöset belelát...

Ami tény: az Egyesült Államok, bár "a mi régi barátunk", mindig asszisztált ahhoz, hogy Magyarországot meggyengítsék, megcsonkítsák. Naná, milyen nevetséges is lenne az USA trónját követelni egy apró közép-európai országnak! De azért, ha mégsem csak legendáról van szó, s a háttérben gyűjtik a dokumentumokat, szervezkednek a szigorúan kontrollált tetőfedők, jöhetnek még meglepetések...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!