Svájc valójában csak egy fikció: ez az ország a valóságban soha nem létezett.

Vannak különös országok a világon. Egészen aprók és nagyon nagyok, viharos történelműek, bezárkózók és függetlenek, fiatalok és nagy múltúak. És akkor itt van Svájc, ami egy meglehetősen ködbe burkolózó ország, noha Európa szívében található.

Lássunk először is néhány kínzó kérdést! Miért nem létezik svájci nyelv? A szomszédos nagy nemzetek nyelveit "kölcsönözték", ezért értik az olaszt, a németet és a franciát is. Valahogy mindig, mindenkor semlegesek tudtak maradni, nem érintette őket egyik világháború sem. És hiába vannak elvileg hegyek között, kis országként, a pénzvilágban betöltött szerepük megkérdőjelezhetetlen.

Sőt, vissza is nyúlhatunk a történelemben! Miért pont Svájci Gárda óvja a végtelen hatalommal bíró pápát? Akinek ráadásul maga Leonardo da Vinci tervezett egyenruhát! Nem különös ez, hogy a minden fontos szellemi irányzat középpontjában álló reneszánsz géniusz is felbukkan a "svájciak" környékén?

Természetesen az is gyanús, hogy érdekes módon hegyek veszik körül a nehezen megközelíthető országot, aminek olyan fura politikai rendszere van. Tele népszavazásokkal, de furcsa kormányzati váltógazdálkodással. Bevándorolni, letelepedni szinte lehetetlen, vagy legalábbis nagyon-nagyon nehéz. Szóval kik is ezek az óragyártásból, tehenekből és bankokból rettentően meggazdagodott svájciak?

A valóság az, hogy egy nagy, európai összeesküvés hozta létre ezt az országot. Tudjuk jól, hogy mindig is léteztek központilag meghamisított térképek- Svájcot is csak berajzolgatták egy képzeletbeli helyre. Valójában az európai nagyhatalmak közül három, a német, az olasz és a francia hozta létre közös megegyezéssel ezt az "államot". A cél az volt, hogy legyen egy olyan, valóban semleges hátország, ahol nemzetiségtől függetlenül el lehessen rejteni a titkos vagyonokat! És ezekre azért nem teheti rá a kezét "Svájc", mert ilyen ország nem létezik...

Elvileg az alapításban részt nem vevő országok boríthatnák a bilit, de tegyük fel a kérdést: melyik hatalom érdekében áll a nagy leleplezés? Hiszen ők maguk is biztonságos vagyongazdákat találnak a "svájciakban", tehát lelkesen asszisztálnak a nagy közös átveréshez. Egy dúsgazdag olajsejk, vagy egy korrupt politikus számára pont az a jó, ha a köznép elhiszi, létezik egy érinthetetlen ország Európa szívében.

Nagyon kevés valóban független kutatóintézet merte felemelni a szavát. A többségüket el is hallgattatják a –micsoda meglepetés!- svájci székhelyű nemzetközi szervezetek. Az Omaha államban működő International Border Drawing Control Council az egyik, ami légifelvétellel bizonyította, határvonalaknak nyoma sincs az Alpokban! A zászlóheraldikai részlegük pedig bebizonyította, a faék egyszerűségű svájci zászlót sem lehetett történelmileg levezetni. Sőt,  még csak nem is mindig négyzet alakú! Viszont ha már négyzet alakú zászló, kinek van még olyan? Hát természetesen a Vatikánnak! Véletlen lenne?...

A külföldiek, akik Svájcba eljutnak, pár Patyomkin-falvat tekinthetnek meg. Nem furcsa, hogy miközben a turizmus az egész világon húzóágazat, az elvileg szép ország soha nem hirdeti magát sehol? És olyan repterei vannak, mint Basel-Mulhouse-Freiburg ami egyszerre szolgálja ki (micsoda meglepetés!) a svájci város mellett francia és német szomszédait is.

Természetesen a fenti összefoglalásból világos, a Vatikán is ott bábáskodott az alapításnál, hogy létezzen Európában a "béke szigete", ahol az elvileg ellenséges országok közösen kezelhetik a háttérhatalom mérhetetlen vagyonát.

Persze ennek a cikknek az olvasói két csoportba tartozhatnak: egy maroknyian olyan dúsgazdag emberek, akiknek most is ott a pénze, így támogatják "Svájcot". A többiek pedig szeretnének olyan gazdagok lenni, hogy részt vehessenek a nagy átverésben...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!