Az elsüllyedt kontinensről származók nem tűrik a védjegybitorlást.

Ha az ember az interneten böngészget, többször belefuthat olyanokba, akik magukat az atlantiszi tudás őrzőjeként, továbbvivőjeként hirdetik. Mondhatni, akár úgy is festhet, hogy mindennapjainkban nagyon is jelen van az ősi kontinens hatása- de vajon tényleg jogosultak rájuk hivatkozni ezek az emberek?

Atlantisz nevét az ókor óta ismerik az emberek, amikor az egykori görög filozófus, Platón munkájában megjelent a kontinens története. Vannak, akik szerint valójában nem létező helyet írt le a bölcs filozófus, hanem egyfajta ideális államot próbált leírni egy kitalált példa révén. Ám mások azt gyanítják, Atlantisz nagyon is létezett, és Platón az ő megbízásukból tüntette el gondosan a nyomokat, azt írva, hogy a sziget egyetlen nap alatt elsüllyedt, és semmi nem maradt utána.

Amennyiben ez igaz, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy Atlantiszt kár is a tenger fenekén keresni, az nem süllyedt el. Igaz, az egykori építményeket maguk a kontinens lakói rombolták le, amikor eltűntek. A nagy kérdés az, hogy hova és miért mentek el. Nos, a nagyon fejlett civilizáció vélhetően egészen a csillagközi űrutazásig jutott, és az atlantisziak új, saját képükre alakítható bolygót kerestek. Ennek az lehetett az oka, hogy a Földön velük élő, velük rokon, mégis sok szempontból különböző emberi fajjal nem tudtak együtt létezni, zavarta őket az emberiség állandó háborúskodása, önpusztítása.

Az atlantisziak tehát elmentek, de ez nem jelenti azt, hogy ne követnék figyelemmel, mi van az itt hagyott bolygón. Tisztában vannak vele, hogy fejlődik a tudomány és a technika, de azt is jól látják, ebből mi lett: atombomba és környezetrombolás. Így aztán nem vágynak vissza közénk, mert köszönik szépen, jól vannak valahol messze a világűrben.

Érdekes módon az viszont nagyban bosszantja őket, hogy az emberek némelyike rájuk hivatkozva akar pénzt keresni. Képzéseket, gyógyításokat hirdetnek "atlantiszi" jelzővel, pedig valójában pontosan olyanok, mint a többi ember, akik miatt hátat fordítottak ennek a bolygónak a valódi atlantisziak. Úgy vélik, nincs semmi közük ezekhez az üzelmekhez. Éppenséggel jobban tetszett nekik az az állapot, amíg mindenki úgy tudta, az egész kontinens eltűnt a tenger fenekén minden ott élővel, és ennyi.

Nyilván hosszasan gondolkodtak rajta, ha pert indítanak ez ügyben, akkor azzal tulajdonképpen leleplezik magukat. Ám megtalálták a megoldást. Természetesen nyilvánvaló, hogy beépített ügynökeik mindig is itt éltek a Földön, és ezek indítottak pert az Egyesült Államokban. Nem az atlantisziak nevében léptek fel, hanem egyszerűen csak azt kérik, mutassanak be írásos felhatalmazást, vagy bármilyen értelmezhető bizonyítékot az atlantisziakra hivatkozók, amik jelzik, valóban jogosan hivatkoznak rájuk. 

Nem meglepő módon ilyet még senki nem tudott előrántani, mint ahogy az egykori kontinens helyét sem tudták felfedezni (ami talán nem is lehetséges), így az atlantisziak ezzel a furmányos módszerrel meg tudják őrizni a hírnevüket. 

Talán egyszer mi, földi emberek is eljutunk arra a pontra, hogy méltók legyünk arra, felfedjék magunkat előttünk- ám az még odébb van, és aki manapság az atlantisziak letéteményesének mondja magát, kevés bizonyítékkal tudja ezt alátámasztani. Ha ilyen állítással találkozunk, bátran kérjünk komoly bizonyítékot rá! Talán egyszer valakiről mégis kiderül, igazi atlantiszi, és mind tanulhatunk tőle...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!