Az asztrológusok jelentős részének van egy sötét titka, mert az ősi tudomány egyik legfontosabb alapelvét csúfolják meg.

Az asztrológia azaz csillagjóslás ősi tudományáról szinte mindenki hallott már. Az alapelvet is ismerjük jól: a csillagok állása sokat elmond jelenünkről, jövőnkről, azaz úgy általában a sorsunkról az ebben hívők szerint.

Nem is kétséges, hogy meghatározza, hol, hogyan, mikor születünk. Még józan ésszel is belátható, hogy egy nagyon szerény körülmények között, a tél közepén született gyermek első élménye a nagy hideg lesz, ami akár egész életét végigkísérheti. Számtalan hasonló példát lehetne elmondani, és ezek még csak azok a dolgok, amik tényleg bárkire hatással lehetnek.

A csillagok állásának mágikus ereje már egy egészen más kérdés. Hogy ki mit gondol róla, az éppen magánügy. Női magazinokban gyakran jelennek pár mondatos gyorshoroszkópok, amelyek túlzottan általánosítók és leegyszerűsítettek, hogy mindenki magára ismerjen- ezekkel a komolytalan elemzésekkel nincs is mit foglalkozni.

Az asztrológia leglelkesebb hívei inkább a profikhoz járnak. Ők meglehetősen drágán kínálják a szolgáltatásaikat, ám azt nagyon kevesen merik közülük vállalni, hogy alapos elemzésnek vessék alá a jóslataikat. Megvan az ok: nagyobb részben csak találgatnak, nincs valós súlya a megállapításaiknak.

Bár az asztrológiáról azt mondják, van tudományos alapja, de belátható, egy ilyen misztikus világban nagyon nem mindegy, ki az, aki elemez, jósol és tanácsot ad. Több ez, mint hogy valaki elolvas egy könyvet, meg végigül pár előadást!

És hogy kiből lesz igazán jó asztrológus? A válasz a csillagokban rejlik! Nemrég sikerült felfedezni egy ősi babiloni papiruszt, amin rovásírással szerepelt néhány fontos alapelv, igazolásaként annak, hogy már akkor is tudták, mi az igazán fontos. Az egyik legfontosabb megállapítás: ezt a mesterséget az űzze, aki a megfelelő csillagzat alatt született! A csillagjegy és az aszcendens is számít, sok más tényező mellett. 

Minden bizonnyal az asztrológusok túlnyomó része pontosan tisztában van azzal, hogy eleve alkalmatlan a feladatra. Ám nem beszél senki erről, mert meglehetősen rosszat tenne az üzletnek, ha hirtelen az ügyfelek elkezdenék firtatni, ki is osztja nekik az észt. Még az asztrológusnak születettek sem feszegetik ezt a kérdést, mert hirtelen senki nem kezdene bízni bennük.

Bátran kérdezzünk tehát rá az asztrológus csillagjegyére, feszegessük a kérdést, hogy birtokában van-e a vele született képességeknek. Előre megjósolom, a többség majd azt állítja, ez csak szóbeszéd, butaság, semmi alapja nincs. De a logika könyörtelen dolog ebben az esetben is: a csillagok nem csak a mi sorsunkat befolyásolják, hanem az asztrológusokét is. És akinek nem az van megírva, abból miért lenne jó szakember? Ha több asztrológust kérdezünk, mindről kiderül, más és más csillagjegyben született- valamennyien nem lehetnek alkalmasak erre a különleges hivatásra.

Azért ne vádoljuk magunkat, ha most úgy érezzük, becsaptak és az orrunknál fogva vezettek. Az ember a rossz tapasztalatokból is tanul, minden segíthet a fejlődésben. Akár jár valaki asztrológushoz, akár nem, az igazi válaszokat önmagában találja- legközelebb először magunk próbáljunk úrrá lenni gondjainkon, és ne fizessünk olyannak, aki kétes elemzéseket készít.

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!