Nem a maják és nem is földönkívüliek alkották a hatalmas rajzokat.

Az 50-60 méteres rajzok, amiket a sivatag homokjába húzott vonalak alkotnak, csak a magasból nézve értelmezhetők. Amikor felfedezték ezeket, senki nem tudta, miért készültek, azt sem tudták megállapítani, hogy mikor. Szóval beindultak a találgatások.

Vajon az őslakosok készítették ezeket a rajzokat? Fejlett kultúrájú emberek éltek itt, de azért elég sok energiát kellett volna beleölniük abba, hogy egy ilyen kietlen helyen hatalmas rajzokat csináljanak, amiket csak felülről nézhettek volna meg- ha képesek lettek volna rá. Az egy remek elképzelés, hogy volt egy repülőgépük is hozzá, de azt hol építették volna a sivatagban?

No és a földönkívüliek? Ugyan, kérem. Elrepül valaki pár fényévnyi távolságra, hogy gyerekrajz színvonalú ábrákat készítsen a sivatagba, de legalább jó nagy méretben? Ez egy igazi csillagközi trollkodás lenne, nincs mese. Elképzelem, ha tudnánk más bolygókra utazni, vajon az lenne a célunk, hogy eldugott helyekre csináljunk rajzokat, olyan lényekről, amelyek azon a bolygón élnek? Butaság...

Akkor induljunk el tehát más úton! Keressük inkább a nyilvánvaló válaszokat, mert igenis vannak jelek. Nézzük meg jól az ábrákat! A madarok sziluettje látszik, ahogy kitárt szárnnyal repülnek. A többi állat arányai eltúlzottak, furcsák. Felismerhetőek ugyan, mégis különösek. 

Kik láthatták így ezeket a lényeket? Hát bizony akik sokkal kisebbek! Nyilván számukra a madarak elsősorban úgy láthatóak, ahogy az égen repülnek. Mi egy darut el tudunk képzelni ahogy áll, de aki csak maga felett látja, annak mindig csak egy kitárt szárnyú sziluett lesz. És persze, hogy minél kisebb a lény, annál nehezebben látja át az arányokat, így lehet ugyanakkora egy pók mint egy majom.

Viszont nagyon apró állat, mondjuk egy hangya nem jöhet szóba, mert számára minden más hatalmas. És egy akkora léptékű rajz megalkotása is meglehetősen nagy feladat lenne. Az egyetlen szóba jöhető magyarázat tehát az, hogy az intelligencia magas fokára jutott tengerimalacok vonulása alakította ki a különleges Nazca-rajzokat! Hogy aztán ezek az állatok miért tűntek el mára, rejtély- már ha eltűntek egyáltalán, és nem bújnak meg mondjuk egy föld alatti járatrendszerben.

Mellesleg ez a teória sokmindent megmagyaráz. Könnyű így vonalakat alkotni, ha több ezer apró lábacska lép egymás nyomába- és amint odébb mennek az elkészült rajzról és nem egyszerre lépnek, máris nyomuk sincs. Nyilván meg lehetne találni őket közvetlenül a rajz elkészülte után, de pár száz év alatt az egyes kis nyomokat belepi a homok. Érdemes lenne viszont megnézni a vonalakat, nincs-e tengerimalacok DNS-ének maradványa rajtuk.

S hogy mi célból készültek a rajzok? Lehet az, hogy művészkedtek a kis lények, de az is lehet, tudatos tervek ezek. Vessük össze például a nagy kitárt szárnyú madarak rajzát az ember alkotta Brasília város terveivel. Úgy fest, mi, akik olyan büszkék vagyunk az intelligenciánkra, szintén hajlamosak vagyunk egy ilyen tervben megörökíteni egy lény elnagyolt ábráját...

És ezek után jön a végső érv: az a bizonyos "ember" vagy "űrhajós", ami egy rövid lábú, kerek szemű lény, tulajdonképpen egy álló, integető tengerimalac. Ők ilyennek látták magukat...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!