Komoly bajt okozhat, ha egy szadista diktátor veszélyes állatként születik újjá.

Mint az köztudott, az emberi lélek halhatatlan, ám a halál után nem feltétlenül emberként születünk újjá. Nyilvánvalónak tűnik ez, hiszen egybevágó ősi dokumentumok szólnak erről, amiket az ókori Egyiptomban, a szanszkritok földjén vagy az inka birodalom írásos forrásaiban is említenek. 

A gondot az jelenti, hogy régen egészen máshogy volt berendezkedve a társadalom. Amikor a reinkarnáció kialakult, kevés volt az ember, azok is egészen más tudati szinten éltek. A későbbi ókori társadalmakban is csak nagyon szűk volt a vezető réteg, és amikor ott "tömegről" beszéltek, akkor is csak pár ezer emberre gondoltak.

Az igazi tömegkultúra felvirágzása a huszadik századra tehető. Ez sajnos nagyon sok rossz dolgot is hozott magával: világháborúkat, népirtásokat, elvetemült diktátorokat. És még a diktátorok által irányított seregekben is rengeteg gonosz ember verődött össze, akik a sajátos kis birodalmukban élet-halál urai voltak.

Szóval az a gond, hogy egészen más lelki örökséget visznek a túlvilágra bizonyos emberek. Egyelőre vitatott a reinkarnáció-kutatók körében az, hogy pontosan mire emlékeznek az állati formában újjászületett emberek, de valamilyen tudással és bölcsességgel bizonyára rendelkeznek, mint ahogy jellemző tulajdonságaik egy részét is megőrzik.

Azt talán magyarázni sem kell, hogy egy agresszív, gonosz ember pitbullként újjászületve mennyire veszélyes lehet. Ám arra kevesen gondolnak, az milyen veszedelmes, amikor egy teljes hangyaboly élére kerül egy szadista náci táborparancsnok, házimacska lesz kommunista vérbíróból, netán patkánysereget igazgat Pol Pot valamelyik alvezére!

Nagyon könnyen lehet, hogy a kezelhetetlen, összeférhetetlen állatok egy jelentős részét gonosz emberi lelkek szállták meg. Ez sok kellemetlen dolgot megmagyaráz, és teljesen egybevág a reinkarnáció tudományosan megalapozott elméletével. A kérdés már csak az, mit tehetünk ellene? Meg tudjuk győzni a hangyasereget arról, hogy tegyenek le világuralmi terveikről? Vagy esélyünk sincs felvenni a harcot az állatbőrbe bújt Gonosszal? 

Kritikus dolog lesz, hogy a jövőben a reinkarnáció-kutatók feltárják, pontosan milyen fenyegetést jelent számunkra a tömegmanipulációban járatos, velejéig romlott és sajnos milliók haláláért felelős emberek újjászületése valamilyen állatként. Csak reménykedhetünk benne, hogy a kozmikus bölcsesség gondoskodik róla, az ilyen szörnyű szellemek inkább csak ártalmatlan lényként, például egy napig élő lepkeként születhetnek újjá. De ez most még csak remény, és bizonyítékokra van szükségünk...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!