Még ma is alig tudunk valamit az emberek közé beépült gyíkszerű humanoidokról.

A gyíkemberekről időről időre felröppennek pletykák. Voltak, akik látni vélték őket dzsungelek mélyén, de tudjuk, ezek a híresztelések meglehetősen megbízhatatlanok. Egyrészt bárkit megcsalhat a szeme ilyen körülmények között, másrészt vannak, akik egyszerűen csak feltűnési viszketegségből hadoválnak össze-vissza.

Most tekintsünk el attól a ténytől, hogy nem szép dolog füllenteni- a komoly kutatómunkát is nehezíti, ha ellenőrizhetetlen, alaptalan sztorik keringenek. Létezhet-e egy olyan fejlődési vonal az evolúcióban, ami szuperintelligens, gondolkodó és alkotó hüllőket eredményez?

A kriptozoológusok mindenesetre megosztottak a kérdésben, léteztek-e emberi formájú hüllők a földi élet történetében, mert ilyen maradványok még nem kerültek elő eddig. Hiába tűnik elgondolkodtatónak pár ősi ábrázolás, lehetnek azok a festmények a kitaláció művei is.

Ám ne feledjük, létezik még egy reális lehetőség. Nem feltétlenül kell, hogy a gyíkemberek földi lények legyenek! Az űrből is érkezhetnek hozzánk. Sokan pont ezt a verziót valószínűsítik, ugyanis az észlelések egy rész pont nem a világtól elzárt erdők mélyén, hanem nagyon is a reflektorfényben történik.

Magas rangú politikai vezetők tűnnek fel gyanús alakok társaságában- ne persze az, hogy nem bizalomgerjesztő fickók kerülnek elő ebben a körben, sajnos önmagában nem meglepő. De egy részük ráadásul nem is tűnik emberinek, sőt, nagyon is idegenszerű a megjelenésük. Egy kis sminkkel, maszkkal lehet ugyan változtatni a gyíkszerű megjelenésen, na de arra fel kell figyelni, amikor egy ilyen kísérő hangos sziszegő 'sz' betűvel mondja azt a szót, hogy "pénssssz..."

Mert bizony sokak szerint vagyonokról, pénzről szól ez az egész történet, a gyíkemberek a mi javainkat akarják elorozni, és talán az egész emberiséget rabigába akarják száműzni, hogy nekik dolgozzunk.

Ám ennek a teóriának több dolog is ellent mond. Egyrészt ha nagyon fejlett technológiájú űrlényekről van szó, már rég leigázhattak volna minket. Másrészt mit érnének a mi rabszolgamunkákkal, ha nekik a technológiának köszönhetően mindenük megvan? A Föld bolygó állapota az emberi pusztításnak köszönhetően sajnos messze nem olyan jó manapság, hogy annyira vonzó lenne élettérként.

Feltételezhető, hogy a gyíkemberek egészen más okból épültek be az emberek közé. Nem érdekli őket sem a hatalom, sem a pénz, sem maga a Föld. A hüllőkről köztudott, hogy nem túl jó a humoruk: senki nem látott még hahotázó varánuszt vagy kaméleont. Rettentően szívós és ellenálló lények, de túlságosan praktikusak és hidegvérűek. Az univerzum felfedezésére indul fejlett gyíkemberek itt a Földön azon döbbentek meg, hogy minden más civilizációval szemben itt óriási hagyományai vannak a szórakoztatásnak! Eleinte nem értették a film- és sportmániát, aztán elkezdtek beleszeretni ebbe a számukra eleinte idegen világba.

A gyíkemberek tehát azért épültek be a világ vezetői közé, hogy folyamatosan erősítsék a sport és Hollywood helyzetét. Nem véletlenül, hogy az amerikai elnök körül bukkannak fel! Ő az, aki szívesen mutatkozik sztárszínészekkel, ő fogadja az elnöki hivatalban az amerikaifoci-bajnokság győzteseit és így tovább. A gyíkemberek célja az, hogy más, fontos területek helyett erre koncentráljanak, a szórakoztatóipar pörögjön. Befolyásukat kiterjesztették a televíziókra is- kár, hogy furcsa ízlésük van. Nyilvánvalóan az ő kedvükért folyik a csapból Kim Kardashian is, hiszen egy normális emberk aligha követi egy ilyen celeb életét. Több, mint valószínű hogy Will Ferrell vagy Adam Sandler karrierje is csak a gyíkembereknek köszönhető. Nem nehéz kitalálni azt is, melyik sportokat szeretik igazán, mert azokat látni lépten-nyomon a tengerentúlon. A döntési pozícióban levők gyíkember tanácsadóinak köszönhető, hogy ezekbe ömlenek a dollármilliók...

A kulturális terrorral szemben nehéz felvenni a harcot. Mindig lesznek beépített gyíkemberek a médiában, akik segítenek a felszínen tartani azokat az érdektelen embereket, akikre csak az űrlények kíváncsiak, és az is nekik köszönhető, milyen sportot ad a tévé. Meglehet, ők állnak a hátterében azoknak a botrányoknak is, amikkel megbuktatják a FIFA vezetését- a gyíkemberek nem elégedettek a színvonalat, elérik hát a változást machniációikkal. Persze lehet, addig jó, amíg csak azt várják tőlünk, hogy így szórakoztassuk őket. Végülis nem nagy ár, cserébe azért, hogy addig is megvédik bolygónkat a külső fenyegetésektől. Olyan lett számukra a Föld, mint egy galaktikus Las Vegas, és ahogy az amerikai kormány rettentően vigyáz a kaszinóvárosra, úgy vigyáznak ránk az űrhüllők is.

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!