Bár titkolni akarják, kiderült, hogy a szarajevói merényletért a földönkívüliek a felelősek.

A történelemkönyvekben szereplő verzió szerint Ferenc Ferdinánd trónörököst és feleségét fiatal bosnyák merénylők akarták megölni, és egyikük, Gavrilo Princip adta le a halálos lövéseket. Ez vezetett a világháború kirobbanásához, ami rengeteg ember életét követelte.

A sztori viszont több szempontból sántít. Először is fel kell vázolni a hátteret: ma már köztudott, hogy a magyarok a Szíriusz-rendszerből származó idegenek leszármazottai. Ám az csak nemrég derült ki kriptogenetikai kutatások után, hogy jóval a mi elődeink után egy másik bolygórendszerből is földönkívüliek érkeztek. 

Ők hamarosan beépültek bizonyos nemzetekbe, tudatosan a magyarok közelében. Ez nem volt véletlen! A Szíriuszon élő csillagközi ütközetekben csaptak össze ellenfeleikkel, akik a Földre is követték őket. A szomszédos népek hamarosan az idegenek befolyása alá kerültek, és ezért lett célkitűzés a magas kultúrát képviselő magyarok visszaszorítása.

Az nyilvánvalóvá vált a gonosz ufók számára, hogy magyar területen nincs esélyük a bajkeverésre, és a Bécsben szolgálatot teljesítő magyar testőrség miatt Ferenc József sem lehet célpont. A fanatikus magyargyűlölőnek számító Ferenc Ferdinándot viszont külföldi útján meg lehetett támadni. Ő azért nem szerette a magyarokat, mert az idős Ferenc József mindenképpen igaz magyar utódot szeretett volna a trónon- bár azt híresztelik, Ferenc Ferdinánd és az alacsony származásúnak tartott Zsófia gyermekei azért nem lehettek trónörökösök, mert a császári család nem szerette az asszonyt, valójában csak felismerték a magyarság kiválasztottságát.

Ironikus, hogy Ferenc Ferdinánd pont azért került veszélybe, mert nem az utált magyarok között volt. A szarajevói utazást az ufók beépített ügynökei szervezték a nyári időszakra, amikorra a földönkívüliek űrhajói erősítést hoztak- a sok fényévnyi távolság miatt hosszú időbe tartott az utazás.

Más kérdés, hogy a földi gravitáció szokatlan volt az ideérkező földönkívüliek számára, és nehezen boldogultak a számukra rettentően elavult fegyverekkel. Ezért történhetett meg, hogy rossz helyre dobták, elejtették a bombákat, nem tudtak célozni a pisztolyokkal sem. Ám az őket segítő bosnyák-ufók hathatós közreműködésével végül meggyilkolták a trónörököst. 

Gavrilo Princip arcképe is árulkodó, láthatóak különös, nem evilági vonásai. A homloka felső részén látható fura folt nem a hajához tartozik, az bizony űrbéli beépített kommunikációs eszköz nyoma. Ma már azt is tudjuk, hogy neve betűinek átrendezésével az Igrinca Poprivc szavakat kapjuk, ami az intergalaktikus sumer nyelven azt jelenti, Villám Halál. És a végeredményt is ismerjük: kitört a világháború, ami végül Magyarország megcsonkításához vezetett. Az ellenséges földönkívüliek gonosz aknamunkája ez alkalommal célhoz ért, de a dicsőséges szíriuszi nemzet előbb-utóbb felkerekedik. 

Ehhez természetesen nagyon fontos, hogy felismerjük a jövőben a ránk törő földönkívüliek összeesküvését. Hasznos lenne iskolában tanítani az intergalaktikus sumért, így megérthetnénk a nyelvüket. Jó lenne feleleveníteni szíriuszi hagyományainkat is, mert ezek egyre inkább sorvadnak, elvesznek. Pedig alapvetően erre építve tudunk szép új magyar jövőt építeni, hiszen ez a mi igazi kultúránk!