Köztudott, hogy a csapvíz bármennyire elegendő a létfenntartáshoz, nem rendelkezik azokkal a különleges tulajdonságokkal, mint a szakrális forrásokból származó vizek vagy például az energizáló eljáráson átesett vizek.

Víz nélkül nem élhetünk. Bármilyen forrásból származik, szükségünk van rá. A víz önmagában is gyógyít, energiával tölt fel, tehát ha épp nincs más kéznél, bátran ihatunk ami csak a kezünk ügyébe kerül. A hétköznapi víz is ezerszer jobb, mint a semmilyen! Ijesztő, hogy sokan nincsenek ezzel tisztában, és nem értékelik, hogy mi itt bármikor ivóvízhez juthatunk.

Ám visszatérve a különleges vizekre, meg kell jegyezzük, a "hivatalos" tudomány nem nagyon tud mit kezdeni velük. A vegyelemzés megáll a molekulaszerkezetnél, de a belső rendeződésből származó információtartalom és többletenergia az ő eszközeikkel nem mérhető. A omahai Watery Pillow Superinstitute újszerűnek tűnő, valójában nagyon is ősi eljárásokat alkalmaz, és pár fontos összefüggést fel is tártak.

Az ún. szent helyekről származó vizek rendelkeznek szerintük bizonyos általános jellemzőkkel. Ezek plusz energiái érdekes módon a fogyasztókra mentális szinten is hatással voltak. Kiegyensúlyozottabbak lettek, minden szempontból jobban érezték magukat- lelkileg is. Különös, hogy még akkor is ilyen hatást tudtak mérni a szakemberek, ha nem pont adott helyről származó vízről volt szó, hanem szakrális energiamegosztási eljárás keretében származtattak át víztulajdonságokat a forrásvízről a normál vízre. Tehát a víz és az ember kétoldalú mentális kapcsolatban áll! Noha komikusnak tűnt az Indul a bakterház jelenete a kanálisból vett "szentelt vízzel", lehet bármiből jó hatású víz, ha a hitet segítségül hívják.

Az ún. energizált, különlegesen kezelt vizek inkább a szervezet működésére vannak hatással, viszont képesek lehetnek szelektáltan segíteni az egyes szervek működését. Ezek hatásának elemzése nem egyszerű feladat, ráadásul az üzletüket féltő palackozott vizet áruló nagyvállalatok is akadályozzák a munkát.

A szakemberekben felmerült a kérdés, lehet-e úgy keverni a különböző tulajdonságú vizeket, hogy ezek adottságai nem csak egyszerűen összeadódnak, de még egymást is erősítik? A tapasztalatok szerint nem minden esetben történik ez meg, de a legrosszabb esetben is "átlagos" vizet kapunk, ami ugyanúgy jó és iható.

Azoknak, akik otthon szeretnének kísérletezni, az anyagi haszonszerzést elutasító kutatók egy komplett javaslatcsomagot állítottak össze. Véleményük szerint nagyon fontos, hogy lehetőleg ne műanyag edényben történjen a keverés, inkább üveget válasszunk hozzá. Érdemes a többféle különleges vizet egyenlő arányban keverni, otthoni körülmények között úgyis nagyon nehéz a finom arányok változtatása és reprodukálása.

Az elkészült víz keverék, vagyis a cuvée elemzése csak jól felszerelt paralaborban lenne lehetséges, ám vannak tapasztalati módszerek is. Például a macskateszt: a cicák jellemzően a két egymás melletti tálkába kitett vízből azt választják, ami nekik kedvezőbb- ám ez az, ami az embernek kevésbé jó. (Nem rossz az se, természetesen!)

Úgy is lehet vizsgálni a vizet, ha egy kis műanyag üveget félig megtöltünk vízzel, majd fektetve a fagyasztóba tesszük két napra. Az üveget levágva előttünk marad egy kis hengeres jégtömb, ezt a sima oldalára kell fordítani. Amennyiben a közepén van több hosszú fagyásvonal, akkor a víz inkább lélektani problémák kezelésére hatékony, míg ha valamelyik végén, akkor szerveinkre van kedvező hatással. A szinte tiszta, áttetsző jégtömb ún. "mestercuvée", ami kiemelkedően egészséges.

Az egyszerű érzékszervi vizsgálat ugyan nem túl pontos, ám meg kell jegyezni, a fentebb említett egymásra hatás miatt akár a csapvízből is lehet különleges víz, ha élvezettel fogyasztjuk, és hiszünk benne, testünknek és lelkünknek szüksége van rá. Ha úgy érezzük, a pohárban levő víz gyógyít, akkor gyógyítani is fog, tehát fogyasszunk belőle kellő mennyiséget!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!