Sion-rend, illuminátusok? Csak mesék naiv emberek kábítására- a nagykutyák igazi tervei leplezve maradnak!

Valószínűleg alapvető emberi tulajdonságunk, hogy kíváncsiak vagyunk minden titokra, izgalmas rejtélyre. Az is jellemző, hogy a kézenfekvő megoldások helyett jobban szeretünk hinni a csavaros sztorikban, imádjuk a konspirációs teóriákat, az összeesküvéselméleteket. 

A baj az, amikor tényleg készpénznek vesszük a különféle agyafúrt meséket, és nem keressük a dolgok igazi lényegét. Vegyük például a Sion-rendet! Ez a titokzatos szerveződés óvná azt a tényt, hogy Jézusnak gyermeke született, és vérvonala ma is él. 

De tulajdonképpen miért is? Mi ennek az egésznek az értelme? Mert a katolikus egyháznak ez nem tetszik? Remek duma, de miért csak a Vatikánnal foglalkoznak- a reformátusok vagy az ortodoxok könnyedén elfogadnának egy ilyen tényt? Szó nincs róla! Róma egyszerűen csak jó háttér egy ilyen nagyívű kitalációhoz, ezért ragaszkodnak hozzá. Ráadásul pont a jobban eladhatóság miatt kevernek bele mindenféle hírességet az egészbe. Leginkább azok felelnek meg, akiket mindenki ismer, de már eléggé halottak ahhoz, hogy ne tudjanak tiltakozni a marhaságok miatt.

És a nagy titokzatoskodás, amivel sikerül leplezni hogy mondjuk egy jelentéktelen kisvárosi cukrász Jézus ük-ük-ükunokája, akkor még nem volt olyan fontos, amikor a leszármazottak királyi trónon ültek? Ha pedig a mai leszármazott egyébként totál átlagember, nem mindegy, kinek az utóda? Ha meg különleges képességei, netán isteni ereje, felhatalmazása van, minek földhözragadt, emberi cselszövéstől óvni?

Végül pedig a legfontosabb: ha valóban vannak rettentően befolyásos, a világon mindent manipulálni tudó titkos szövetségek, hogyhogy világsikerű könyvet adhat ki valaki a témáról? Ráadásul még sztárszínészekkel filmet is forgatnak belőle! Ha én gonosz összeesküvő lennék, nem lennék boldog tőle, ha az egész világ megismerné tetteimet. És ha meglenne hozzá a hatalmam, nem jelenhetne meg ilyen könyv, és nem írhatnának cikket vezető magazinok ezekről az elméletekről.

Ehhez képest minél inkább nagyobb leleplezést ígér valaki, annál kiemeltebb figyelmet irányítanak rá. Ha a téma cikkeit olvassa valaki, kiderülhet, az egyik fele az írásoknak összevissza zagyvaság, alaptalan, bizonyítatlan agymenés tuti igazságnak tálalva, a másik fele meg a cikkeknek annyit ír, hogy nem tudjuk biztosan, de talán, nincs rá bizonyíték, de meglehet- nesze semmi fogd meg jól.

Értsük meg: az igazi összeesküvőknek pont az lehet a szándékuk, hogy az emberek egyik felét összezavarják, a többieket pedig teljesen hamis dolgokról győzzék meg. Az igazi konspirátorok a háttérben maradnak, valós céljaik titkosak! 

Mégis van egy kis kapaszkodónk. Egyszerű ennek az oka: maga az, hogy képesek vagyunk rendszerezni az információkat. Ha kiszűrjük, mi a hamis a ránk tukmált elméletekből, maradhat az, ami a valóság. Ám sajnos az a baj, hogy annyira átszövi az életünket a sok butaság, hogy közben a fontosat észre sem vesszük. Iszonyú nagy munka lenne összegezni minden hamisságot, de egy megoldás mégis körvonalazódik.

Az egész dogmarendszerünk arra épül, hogy az emberek hogy élnek itt a Földön, az otthonukon- és mi van akkor, ha mindez csak azt próbálja elleplezni, hogy mi magunk, emberek vagyunk a földönkívüliek, akik csak betolakodtunk erre a bolygóra, és kizsákmányoljuk? Talán tudtunkon kívül, egy külső hatalom által elnyomva tesszük tönkre a bolygót (és közben saját életünket, saját jövőnket), az ő céljaikat szolgálva. Pedig éppenséggel, ha már itt élünk, le kéne rázni a rabigát, és közösen, együtt kellene tennünk azért, hogy valódi otthonunk legyen a Föld! A manipulátorok pedig könnyen árnyékban maradnak, hiszen jó eséllyel nem is emberek...

Ne dőljünk be tehát a meséknek, amik elterelik a figyelmünket, vagy szembefordítanak egymással- az igazság ideát van!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!