Mágusok a tőzsdén

A részvénypiacokon dollármilliókkal kereskedők egy része mélységesen hisz az okkult tudományokban.

A történészek nem nagyon tudnak megegyezni abban, mikor jelentek meg az első részvénytársaságok. Állítólag voltak ehhez hasonló társaságok már Mezopotámiában illetve az ókori Rómában is. Az 1602-ben alapított Holland Kelet-indiai Társaság már biztosan részvényeket bocsátott ki, mérlegeket készítettek, osztalékot fizettek- tehát ez már biztosan olyasmi volt, mint a mai cégek.

Ám a tőzsdézés története mindig is együtt járt óriási bukásokkal, összeomlásokkal. Az átlagember számára érthetetlennek tűnik, hogy az elvileg igazán profi kereskedők és befektetők néha iszonyú buborékokat okoznak a tőzsdén, és aztán hatalmas csődök sorozata, pórul járt kisbefektetők tömegeinek elszegényedése lesz az eredmény.

A kívülállók természetesen nem értik a bonyolult gazdasági folyamatokat, amelyek meghatározzák a részvények értékét. Ám jó tudni, a bennfentesek is gyakran csak találgatnak, hiszen túl sok a tényező, túl sok a kiszámíthatatlan esemény, túl sok a szereplő. Természetesen mindenki igyekszik olyan képet sugallni, hogy csalhatatlan jósként tud következtetni az árfolyamok alakulására, de látjuk jól, hogy ekkora összeomlások nem történhetnének, ha a brókerek többsége valóban képes lenne a jövőbe látni.

Pedig egy részük tényleg minden eszközt bevet, melyekből csak egyik az alapos elemző munka. Az okkult tudományokban hívő brókereknek több külön csoportja is létezik: vannak, akik pogány isteneknek áldoznak, mások szerint Nostradamus volt az első tőzsdei guru, és az ő verseit elemzik, míg például az ún. Bad Blood Brokers csoporthoz soroltak a fekete mágiához fordulnak. Az ő különös szertartásaik része az, hogy a körhöz tartozók titkos összejöveteleken kedvenc nyakkendőiket áldozzák fel, vagy a rivális brókerektől ellopott ruhadarabokat haszálják fel a varázslataikhoz. Néhányan a madárjóslásban hisznek- meglepően sok madárszakértőt találni a brókerek közt, és ez nem véletlen. Gyakran ragaszkodnak bizonyos autómodellekhez, Ferrarit venni például jó ómen.

Természetesen nem véletlen az sem, hogy a filmekben olyan gyakran tűnnek fel szinte félisteni képességű tőzsdeguruk, akik fél másodperc alatt meglátják a nagy üzleteket, és szemöldökmozgással irányítva egy brókercsapatot dollármilliókat kaszálnak. Meglepő, de az ilyen történetek nem csak arra jók, hogy az átlagemberek számára hihetővé tegyék a tőzsdei mágia működését. A varázsolgató brókerek is a filmekben elejtett utalásokat keresnek, és úgy vélik, akár a kereskedésben is segíti őket egy, a filmből származó kép, mert sikeresebben választanak véletlenszerűen egy nagy nyereséget hozó részvényt, ha az asztalukon tartják azt.

A történelem ugyan nem igazolta, hogy bármelyik misztikus módszer hatékonyabb lenne a többinél, ám a hívők szerint a grafikonokat elemzők is pontosan ugyanolyan sikerrel kereskednek, mint ők, és kávézaccból jósolva dolgozni mégiscsak sokkal szórakoztatóbb. 

A cél végülis az, hogy forogjon a pénz, jelenjenek meg mind nagyobb számban a kisbefektetők a piacon. A brókerek a bukásokig megkeresik a maguk fizetését, ha varázsolnak, ha matematikai alapon elemeznek. A legnagyobb befektetők sem nagyon szokták nincstelen emberként végezni. Nagyon úgy fest, hogy ebből a szempontból a tőzsdei kereskedelem feltétlenül eléri a célját, hiszen meghatározó szereplői igazi jólétben élnek- ki tudja, részben talán a mágiának köszönhetően.

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

A sör összeköt

A legújabb kutatások szerint az ital molekulaszerkezete a felelős azért, hogy a baráti társaságok kedvenc itala a sör szerte a nagyvilágon.

Felfigyeltél már rá, hogy bármerre utazol a világban barátokkal, az egyik legfontosabb információ mindenki számára az, hogy merre lehet sört kapni? Vannak, akik nem mondhatók nyelvtehetségnek, de sört mégis sok országban tudnának kérni. Ha mást nem is, a beer, bier, pivo vagy cerveza szavakat jól megtanulják. A legismertebb helyi söröket szintén sokan tudják sorolni, legyen szó horvát, belga, egyiptomi vagy indonéz nedűkről.

A sör neve egyet jelent a közösséggel. Egyedül jóval kevesebben söröznek- a mai online világban is jobban esik akkor sört bontani, ha a chatpartner is legurít egy pohárral a világ másik felén. Az igazi haveri buliknál is fontosabb kellék egy láda sör minden más itókánál. Vajon miért pont ennek az italnak van ilyen kiemelt szerepe?

A sör kellemes ízű, nem túl erős, viszont kifejezetten egészséges, természetes alapanyagokból készült ital. (Ismerjük a fél évezrede született bajor sörtisztasági törvényt: sör malátából, komlóból, élesztőből és vízből készülhet, slussz.) Gyakorlatilag az ókor óta ismert ez a gabonából főzött ital, már Egyiptomban és Mezopotámiában fogyasztották.

Ott az istenek ajándékaként tekintettek a sörre. Manapság persze úgy véljük, az ilyen misztikus történeteknek nincs alapja, szó sem volt égi segítségről, a mindig kísérletező és újító emberi szellemnek köszönhető ez az ital. 

Legalábbis eddig így hittük. Ám a King Ralph University kutatóinak köszönhetően átalakulhat a sörről és a sörözésről kialakult képünk. A söratomok ugyanis képesek reagálni a helyszínre és az alkalomra! Amikor az élelmiszerszociológiai tanszék laboratóriumában hagyományos körülmények között vizsgálták, akkor az ital nagyjából úgy viselkedett, mint más alkoholos italok.

Az egyik fiatal doktorandusz viszont megkésett a rá kirótt feladattal, és a munkát félbehagyva csatlakozott néhány barátjához egy spontán sörözésen. Ahogy egyre jobb lett a hangulat, a vidám csapat egyik tagjában felmerült az ötlet, hogy segítsék barátjuk munkáját, még ha kicsit kapatosak is. Azt gondolták, végülis söröznek, tehát a sörkutatás empirikus részét végzik éppen.

A komolytalannak induló labormunka viszont váratlan fordulatot hozott: a buli izgalmas módosulást okozott a sör molekulaszerkezetében. A szabályos alakzatba rendeződött molekulák nagyobb hatással vannak a jó hangulatért felelős agyi receptorokra. Ezt a kutatók egyfajta "isteni összetételnek" nevezték, mert eddig még nem sikerült kideríteni, pusztán csak szerencsés véletlenről van szó, vagy nagyon is tudatosan tervezte meg így a sör összetételét. A vidám közösségek rezonanciafrekvenciája okozhatja a molekularendeződést, de ezt a jelenséget még tovább kell vizsgálni, különböző összetételű, korosztályú emberek bulizásával.

Tudjuk jól, sokféle sör van, ezek bulikompatibilitása is különböző. A mesterséges adalékokkal dúsítottak általában kevésbé eredményes hangulatjavítók. Más és más korosztályhoz és társadalmi csoporthoz illenek a lager, pilseni illetve ale típusú sörök,  szintén másféle összejöveteleknél választanak búzasört vagy ízesített söröket. Az emberek szinte ösztönösen megérzik, mikor mit kell választani- és ez nem véletlen a kutatók szerint.

Talán hamarosan kiderítik majd, hogy egy ókori géniusznak köszönhetjük ezt a különleges ital, vagy valóban ajándékba kaptuk- valakiktől. Bárhonnan is származik, a lényeg az, hogy bátran hallgassunk ösztöneinkre, amikor barátainkkal töltünk egy vidám estét, és kérjünk egy korsó hideg, frissítő sört!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Loch Ness igazi titka

Ha valaki azt hiszi, kis szerencsével a szörny nyomára akadhat a skóciai tó mélyén, ki kell ábrándítsam: nincs ott semmiféle rémséges óriáslény.

A különféle mitikus, emberi szem által szinte soha nem látott szörnyek közös jellemzője az, hogy egészen régóta születnek róla beszámolók. A Loch Ness felszíne alatt rejtőző szörny, azaz Nessie érdekessége az, hogy ugyan volt egy-két korábbi említés a mély, hideg és sötét skóciai tavakban élő rémekről, de az ő legendája valójában a múlt század harmincas éveitől datálható!

A korábbi beszámolók, ha voltak is, szinte senkit nem érdekeltek.1933-ban röppent fel aztán a hír arról, hogy a tóban szörnyet láttak. A londoni George Spicer hatalmas, dinoszauruszokra emlékeztető állatot látott, aminek hosszú nyaka messze a tó felé emelkedett. 1934-ben pedig elkészült a szörny leghíresebb fotója, amit Robert Wilson készített.

1938-ban állítólag filmfelvétel is készült, de a többi hasonló filmhez hasonlóan a minőség csapnivaló. A szórványos észlelések után egy aránylag hitelesebbnek tűnő beszámolót tettek közzé C. B. Farreltől 1943-ból, aki állítása szerint szintén találkozott Nessie-vel. 1954-ben egy titokzatos szonárfelvételen láttak egy hatalmas állatot. 1972-ben újabb észlelésekről adtak hírt.

Loch Ness sok legendavadászt vonz, akik mind abban reménykednek, hogy egyszer nekik sikerül jó képet vagy videót csinálni a szörnyről. Ám hiába rostokolnak a nagy pillanatra várva rendszeresen a tó partján, egyelőre még egyetlen bizonyító erejű felvétel sem készült- és ez nem véletlen!

A tóban ugyanis nem él semmiféle mitikus lény. Azon sem kell csodálkozni, hogy a mindenféle legendának jó táptalajt adó skót vidéken a huszadik század előtt alig léteztek mesék a tavi szörnyről. Figyeljünk csak oda a részletekre! Az a bizonyos Wilson, aki 1934-ben a fotót készített, a brit hadsereg ezredese volt. Az 1943-as észlelő, Farrel a polgári védelemben teljesített szolgálatot.

Az évszámok szintén árulkodóak- a harmincas évek közepén már zajlott a háborúra felkészülés. A harmincas évek végén kitörés előtt állt a világégés. 1943-ban javában dolgoztak az új, titkos fegyvereken, és tervezték az európai partraszállást is. Az ötvenes években zajlottak a brit atomkísérletek. Skóciában igen fontos tengerészeti bázisai voltak a briteknek, mert védett öblöket és ritkán lakott környékeket is könnyen találtak.

Tökéletes figyelemelterelés volt tehát Nessie bedobása a köztudatba. Pont a jó pillanatban irányult figyelem a Loch Nessre, miközben máshol esetleg zajlottak a flottaösszevonások, titkos kísérletek. A Loch Striven volt például a helyszíne a második világháború egyik különleges bevetésén használt "gátromboló" bombák tesztjeinek.

A britek az ötvenes évek elejétől hajtottak végre kísérleti atomrobbantásokat Ausztráliában, no de mi van, ha egy másik skóciai tó, a Loch Nessnél is mélyebb Loch Morarban is teszteltek ezt-azt a hidegháború idején? Nem volt szükség a bámészkodókra, akik inkább mentek a nagy hírverést kapott Loch Nesshez.

Hogy beépített emberek voltak-e a beszámolókat közlők, netán a britek a harmincas évektől rendelkeztek azzal a technikával, hogy műszörnyekkel riogatták az embereket, szinte mindegy is. Több mint valószínű, hogy egészen másfélék a jelenleg a különféle helyeken valóban élő tengeri szörnyek. Az omahai tudományos akadémia kriptozoológia szakemberei az egykori dinoszauruszleletek és a ma élő krokodilok illetve tengeri kígyók iterációjával megalkották a valódi tengeri szörny modelljét, aminek a nyaka minden bizonnyal sokkal rövidebb a képeken láthatóaknál, és nem így úszik a vízben.

Manapság nem csak szonárral, fényképezőgéppel keresik a szörnyet, médiumok is próbálkoznak például hüllők testfrekvenciáját kimutató izotópkristályos ingával. Némelyikük a tó mélységére fogja a sikertelenséget, mások az idő hiányára. És persze akadnak olyan emberek, akik inkább hamisítanak valami átlátszó, rossz felbontású "bizonyítékot", csak hogy némi ismertségre tegyenek szert- ez pont egybevág a titkosszolgálatok szándékaival. Ilyen jó minőségű képek, a rengeteg expedíció és az egyre kifinomultabb eszközök ellenére is csak a grafikusoknak köszönhetően léteznek.

Szóval ha valami gyanúsan nagy figyelmet kapó sztorit hallunk Nessie-ről, kezdjünk el aggódni, hogy készülnek valamire Skóciában. De azt garantálom, hogy olyat sose fogunk olvasni, hogy kifogták, megvizsgálták és a nagyközönségnek is bemutatják a rejtélyes szörnyet.

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Elfeledett realitysztárok menhelye

A valóságshow olyan műfaj, aminek szereplői csak átmenetileg válnak sztárrá. A televíziók számára csak ideig-óráig értékes karakterek pedig nehezen illeszkednek vissza a mindennapi életbe, így a tengerentúlon külön rehabilitációs programot kellett a számukra életre hívni.

Manapság szinte minden műsorba lehet reality-elemet főzni. Már az ismeretterjesztő programok egy része is egyfajta ötvözet, amiben hétköznapi emberek vitái kísérik a főtémát, szóljon akár favágókról, halászokról vagy másokról.

A kifejezetten összezárt átlagemberekről szóló műsorok pedig olyanokat tesznek átmenetileg ismertté, akik ezt a hirtelen jött népszerűséget nem tudják kezelni. Mind hallottunk már olyan esetekről, amikor az egykor ismert arc csődbe ment, alkoholista lett, kezelésre szorult, vagy ami még rosszabb, kiadott egy lemezt, mert olyan kényszerképzetei támadtak, hogy tehetséges zenész.

A valóságshow-szereplők szakszervezete ezért követelte, hogy a televíziós társaságok tegyenek valamit a lejárt szavatosságú szereplőkért. Sajnos jóval több olyan, valódi teljesítményt soha nem fel nem mutató celebecske van, mint ahányra igényt tartanak az egykori szereplőket újból felvonultató műsorokban, így a végképp elfeledetteknek más alternatívát kell kínálni.

A polgári képzettségüket tekintve nem különösebben iskolázottnak számító emberek, akik ráadásul azt hiszik, hogy meztelen zuhanyzásból illetve egy-egy viccesnek szánt beszólásból életük végéig megélhetnek, nem akarnak munkába állni és igazán igényt sem tartanak rájuk sehol. Mivel most már rengetegen vannak, segélyezésük túl nagy terhet róna a társadalomra, ezért a televízióknak kellett kitalálni egy sajátos programot számukra.

Az utókezelés szanatóriumhoz hasonló intézményben történik. Ám nem gyógyszert kapnak a beutaltak, hanem a felszerelt álkamerák előtt pózolhatnak, amennyit csak szeretnének. Orvosokra, ápolókra sincs szükség, helyettük rendezők, szerkesztők, asszisztensek vannak a kiöregedett reality-sztárok körül. Ők így ismét elemükben érzik magukat, életkedvük is visszatér. 

A tévétársaságok természetesen nem szeretnének túl sokat költeni erre a programra, de ügyes módszert találtak ki arra, hogy önfenntartók legyenek az intézmények. Azzal veszik rá hasznos munkavégzésre a beutaltakat, hogy ez egy újfajta műsor, és az újra reflektorfénybe vágyó emberek akár a legnehezebb, legmegalázóbb melókat is bevállalják, csak hogy újból képernyőre kerüljenek. Az intézeteknek saját, belső használatra készült bulvármagazinja is van, amiben magukról olvashatnak a páciensek. Ezek szerkesztését is házon belül végzik, mert néhány egykori szereplő azt hiszi, helye van újságíróként a médiában, így boldogan dolgozik a magazinnak akár ingyen is.

A program kifejezetten sikeresnek mondható, hiszen az ilyen intézményekbe kerülők többé nem tesznek kárt magukban és másban. A baj csak az, hogy ez az illúzió abban sem segít, hogy visszavezesse őket a társadalomba, hiszen folyamatosan abban a hiszemben élnek, sikeres valóságshow-szereplők továbbra is. Ám amíg a munkaterápia révén megtermelik ellátásuk költségeit, addig tulajdonképpen mindenkinek megfelel ez az állapot. 

Eleinte azt hitték, titkolni kell ennek a programnak a létét a hasonló műsorokba jelentkezők elől. De kiderült, sokan vannak, akik annak ellenére boldogan szerepelnek, hogy tudják, a valós ismertség csak rövid ideig tart, utána ebbe a hamis világba vezet az útjuk, és soha többé nem élhetnek normális életet...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Fókuszban a negatív piramis

Sokak szerint a világ több pontján megtalálható ősi piramisok különleges energiagyűjtő komplexumok. Ám mi van akkor, ha nem csak a piramisok, hanem az ilyen formában kiásott gödrök is képesek az energiatárolásra?

Ezt a témát vetették fel a témában járatos pyrafizikusok. Végülis teljesen logikus az elképzelés, mert ha a négyzet alapú, egy pontban végződő alakzat a kulcs, akkor az lehet hatékony energiagyűjtő így is, úgy is.

Természetesen a hivatalos tudomány egyelőre a piramisok ilyen funkcióját sem ismeri el. Pedig elég egy mobiltelefon, aminek kijelzőjén látható, hogy ingadozik a térerő a piramisoktól bizonyos távolságra, és a falak meghatározott pontjain pedig kiugró változások tapasztalhatók. A föld alatti energiasávokat kimutatni képes parakristályok értő kezekben, ingára rögzítve szintén jelzik, a piramisok nem "csak" épületek.

Az, hogy most nem láthatók ezeken belül energiatermelő szerkezetek, különleges gépek, nem számít. Elég szétnézni a vastag falakkal körülvett kamrákban a piramisok mélyén, hogy el tudjuk képzelni az ókoriak által készített atommáglyákat, amelyeket aztán gondosan elrejtettek az annak használatára nem méltó utókor elől. Ne higgyük, hogy véletlen az, hogy még soha nem került sor kísérletre reaktorokkal a piramisok mélyén- legalábbis nyilvánosan biztosan nem! Sokan vannak, akiknek nem áll érdekében a könnyen, olcsón, mindenki számára elérhető energiatermelés elterjedése...

Szóval a titokzatos piramisokat csak maroknyian vizsgálják igazán értő módon, energiaáramlási szempontból. Az viszont egészen új elképzelés, hogy a negatív piramis, azaz a kiásott gödör is képes az energiahullámok koncentrációjára.

Erre sem nehéz bizonyítékot találni, akár otthoni körülmények között is. Elég kijelölni egy másfél méter oldalhosszúságú négyzetet, majd abból kiásni egy folyamatosan szűkülő alakot, tehát negatív piramist. Már munka közben érezni lehet, ahogy az ember kimelegszik, majd amikor elkészül a speciális alakú gödör, a közepére állva érezni lehet, ahogy az embert hullámszerűen járja át az energia.

Ha már kiássa az ember a gödröt, akkor pont annyi földet halmoz fel, amiből fel is építhető egy piramis. A pozitív és a negatív piramis határvonalán egyértelműen kimutatható a különleges energiakoncentráció, de a tudósok egy egészen döbbenetes felfedezést is tettek! Amennyiben a gödröt kiássuk, majd a földet visszatemetjük, így fejjel lefelé készítünk olyan piramist, ami pontosan beleillik a negatív piramisba, a hatás megsokszorozódik. Miután az ember több ilyen egymásba illő negatív piramist alkot a kertjében, feltétlenül érezni fogja, ahogy megváltozik a viszonya a hellyel kapcsolatban, először kifárad, de aztán mind energikusabbá válik.

Megfontolandó tehát, hogy az ember akár az egész kertjének földjét ilyen formában forgassa át, majd ültessen, kertészkedjen. A koncentrált energiának köszönhetően nagyszerű termés várható, ha a földbe forgatott piramisokba vetett növényeket megfelelően gondozza az ember. És az így kapott termények nem csak finomak, de energetizáló hatásúak is lesznek.

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Álcázott igazság

blogavatar

Nyomokban tényeket tartalmaz...

Hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

További információk

Sokan hazudnak az interneten. Ezen az oldalon is ez történik, csak mi be is valljuk. felsotudat@freemail.hu

Hirdetés

Blog ajánló

zsanna83

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Hirdetés