Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A gyógyító víz cuvée

Köztudott, hogy a csapvíz bármennyire elegendő a létfenntartáshoz, nem rendelkezik azokkal a különleges tulajdonságokkal, mint a szakrális forrásokból származó vizek vagy például az energizáló eljáráson átesett vizek.

Víz nélkül nem élhetünk. Bármilyen forrásból származik, szükségünk van rá. A víz önmagában is gyógyít, energiával tölt fel, tehát ha épp nincs más kéznél, bátran ihatunk ami csak a kezünk ügyébe kerül. A hétköznapi víz is ezerszer jobb, mint a semmilyen! Ijesztő, hogy sokan nincsenek ezzel tisztában, és nem értékelik, hogy mi itt bármikor ivóvízhez juthatunk.

Ám visszatérve a különleges vizekre, meg kell jegyezzük, a "hivatalos" tudomány nem nagyon tud mit kezdeni velük. A vegyelemzés megáll a molekulaszerkezetnél, de a belső rendeződésből származó információtartalom és többletenergia az ő eszközeikkel nem mérhető. A omahai Watery Pillow Superinstitute újszerűnek tűnő, valójában nagyon is ősi eljárásokat alkalmaz, és pár fontos összefüggést fel is tártak.

Az ún. szent helyekről származó vizek rendelkeznek szerintük bizonyos általános jellemzőkkel. Ezek plusz energiái érdekes módon a fogyasztókra mentális szinten is hatással voltak. Kiegyensúlyozottabbak lettek, minden szempontból jobban érezték magukat- lelkileg is. Különös, hogy még akkor is ilyen hatást tudtak mérni a szakemberek, ha nem pont adott helyről származó vízről volt szó, hanem szakrális energiamegosztási eljárás keretében származtattak át víztulajdonságokat a forrásvízről a normál vízre. Tehát a víz és az ember kétoldalú mentális kapcsolatban áll! Noha komikusnak tűnt az Indul a bakterház jelenete a kanálisból vett "szentelt vízzel", lehet bármiből jó hatású víz, ha a hitet segítségül hívják.

Az ún. energizált, különlegesen kezelt vizek inkább a szervezet működésére vannak hatással, viszont képesek lehetnek szelektáltan segíteni az egyes szervek működését. Ezek hatásának elemzése nem egyszerű feladat, ráadásul az üzletüket féltő palackozott vizet áruló nagyvállalatok is akadályozzák a munkát.

A szakemberekben felmerült a kérdés, lehet-e úgy keverni a különböző tulajdonságú vizeket, hogy ezek adottságai nem csak egyszerűen összeadódnak, de még egymást is erősítik? A tapasztalatok szerint nem minden esetben történik ez meg, de a legrosszabb esetben is "átlagos" vizet kapunk, ami ugyanúgy jó és iható.

Azoknak, akik otthon szeretnének kísérletezni, az anyagi haszonszerzést elutasító kutatók egy komplett javaslatcsomagot állítottak össze. Véleményük szerint nagyon fontos, hogy lehetőleg ne műanyag edényben történjen a keverés, inkább üveget válasszunk hozzá. Érdemes a többféle különleges vizet egyenlő arányban keverni, otthoni körülmények között úgyis nagyon nehéz a finom arányok változtatása és reprodukálása.

Az elkészült víz keverék, vagyis a cuvée elemzése csak jól felszerelt paralaborban lenne lehetséges, ám vannak tapasztalati módszerek is. Például a macskateszt: a cicák jellemzően a két egymás melletti tálkába kitett vízből azt választják, ami nekik kedvezőbb- ám ez az, ami az embernek kevésbé jó. (Nem rossz az se, természetesen!)

Úgy is lehet vizsgálni a vizet, ha egy kis műanyag üveget félig megtöltünk vízzel, majd fektetve a fagyasztóba tesszük két napra. Az üveget levágva előttünk marad egy kis hengeres jégtömb, ezt a sima oldalára kell fordítani. Amennyiben a közepén van több hosszú fagyásvonal, akkor a víz inkább lélektani problémák kezelésére hatékony, míg ha valamelyik végén, akkor szerveinkre van kedvező hatással. A szinte tiszta, áttetsző jégtömb ún. "mestercuvée", ami kiemelkedően egészséges.

Az egyszerű érzékszervi vizsgálat ugyan nem túl pontos, ám meg kell jegyezni, a fentebb említett egymásra hatás miatt akár a csapvízből is lehet különleges víz, ha élvezettel fogyasztjuk, és hiszünk benne, testünknek és lelkünknek szüksége van rá. Ha úgy érezzük, a pohárban levő víz gyógyít, akkor gyógyítani is fog, tehát fogyasszunk belőle kellő mennyiséget!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Történelem előtti tudomány

Ma már nyílt titok, hogy rengeteg olyan ősi írásos forrás létezik, amelyek igazolják, a régen élt emberek meglepően széles körű ismeretekkel rendelkeztek számtalan tudományterületen.

Az egykori emberek például nagyon sok tudást halmoztak fel például az orvoslás vagy a technika területén. Gyakorlatilag az jelent nehézséget, hogy a számtalan döbbenetes mélységű információ rengetegében eligazodjunk. Néhol olyan bonyolult dolgokról írnak, hogy csak manapság kezdjük megérteni, miről is szóltak a korukat meghaladó dokumentumok. Vagy nem is ők haladták meg a korukat, csak mi felejtettünk sokat? 

Az aztékok földjén talált nyugati szanszkrit nyelvű szövegek egyike tipikusan olyan volt, amelyet hosszú időn át értelmezni sem tudtak- úgy vélték, csak afféle szertartási szöveg, aminek nincs konkrét jelentése. "Sorban gyúlik számtalan apró tűz, lángjuk sebesen hajt, s még tovább repít az égből jövő láthatatlan erő", szerepel az egyik versben. Igen, ez bizony egy ókori hibrid hajtáslánc leírása nagy vonalakban!

A világ másik felén is születtek figyelemre méltó munkák. Az nem közismert, hogy a sumér és az egyiptomi tudósok között jelentős volt az információáramlás. Ma úgy hívnánk a tapasztalatcserét, hogy interdiszciplínáris kutatócsoport, mert több tudományterület szakemberei dolgoztak közösen. 

A nagy természettudományos kérdéseket boncolgató munkák egyike csak Mezopotámiában maradt fenn, de a szövegbe szúrt hieroglifák egyértelművé tették, hogy egyiptomi kutatók is dolgoztak rajta. És beigazolódott, hogy együtt többre képesek: "...ott, ahol elnyel az éjsötét mélység, s megáll az idő...", szerepel egy helyen. Azt hiszem, mindenki számára egyértelmű, a fekete lyukak már több ezer éve foglalkoztatták a fizikusokat! "És akkor az istenek felszálltak, s egy villanás után eltűntek az emberek szeme elől", szól egy újabb fejezete fontos mondata. Ma még nem értjük, milyen technológiáról van szó- minden bizonnyal teleportról írtak, de fejlettségi szintünk messze elmarad attól, hogy megépítsük ezt a szerkezetet.

Az északi népek legendái arról tanúskodnak, őket nagyon izgatták az élővilág nagy kérdései. "A nagyobb megeszi a kisebbet, az erősebb a gyengébbet, a gyorsabb a lassabbat", szerepel az egyik fennmaradt énekben, ami nyilván arra utal, hogy már akkor tisztában voltak az evolúció alaptörvényeivel.

És végül egy fontos, nemrég felfedezett dokumentumra hívom fel a figyelmet. Az ősi magyarok sem maradtak el a többi ókori néptől. Kevés írásos emlék maradt fenn- vagy legalábbis keveset kutathatunk. Ennek az lehet az oka, hogy az ismeretek roppant széles tárházának számító dokumentumok létét valaki el akarja titkolni előlünk, s maga merít a régi magyarok tudásából.

Ám nem lehet örökre elrejteni az igazságot! Mindannyian büszkék lehetünk erre a sorra: "S lőn új abból, minek csak legapróbb részét változtatvánk vala." Az egykori génsebészek már akkor tisztában voltak vele, milyen izgalmas lehetőségek vannak ebben a tudományterületben. Talán például a lótestű, emberfejű lények nem is a mítoszokban léteztek, hanem félresikerült kísérletek eredményei?

Amíg meg nem értjük az ősi tudást, addig gyakorlatilag mindent újra fel kell találnunk. Az emberi találékonyság bizonyítéka, hogy erre is képesek vagyunk, de mit érhettünk volna el, ha nem felejtettük volna el (vagy valakik tettek róla, hogy elfelejtsük) több ezer évre azt, amit annak idején elődeink tudtak!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Akcióban a kémmacskák

Nem minden házikedvenc olyan ártalmatlan, mint ahogy azt gondoljuk.

Sokan szeretik a macskákat. Nagyon jó érzés a téli estéken simogatni a halkan doromboló szőrgombolyagot, imádjuk a cicás videókat, elolvadunk, ha vendégségben az ölünkbe ugrik egy cicus. 

Naná, hogy sok mítosz kapcsolódik hozzájuk, és természetes az is, hogy sokan mindenféle emberi tulajdonsággal ruházzák fel őket. Mondják őket behízelgőnek és karakánnak, intelligensnek és számítónak, tudjuk, hogy ügyesen lopakodnak, sokak szerint bravúrosan képesek elcsenni ezt-azt vagy bejutni olyan helyekre, amit el se tudunk képzelni. Úgy tartják, ügyesen befolyásolják a társaságukban levő embereket is.

Ha végigolvassuk a fentieket, akkor kiderül, hogy ezekkel a képességekkel például a titkosügynökök bírnak még. Nem kell azt hinni, hogy véletlen az egybeesés! Az ügyes és élelmes cicák egy része is képes kémtevékenységet folytatni- és ezt meg is teszik.

Az emberek bizalmába férkőzött macskák bármikor beülhetnek egy titkos beszélgetés alkalmával is valakinek az ölébe, és hallhatnak mindent. Senki nem lepődik meg, ha egy cica pár órára vagy akár pár napra elmegy otthonról- ki tudja, merre jár és kivel találkozik. Információkat ad át vagy utasításokat kap? "Ugyan már, egy cuki cicus!" - vágja rá mindenki.

Pedig alaposabban megfontolva vannak még itt meghökkentő dolgok. Például az, hogy a macskák képesek a semmiből megjelenni, és úgy részévé válni egy család életének, hogy gyakorlatilag az állat választja ki őket. Még örülnek is neki, pedig talán nagyon is tudatos volt a döntés! És ugyanígy teljesen váratlanul képesek el is tűnni, mintha befejeztek volna egy küldetést.

Hányszor látni olyat, hogy a cica odaül a számítógépező ember mellé, bámulja a monitort. Netán a vállára ül, miközben az olvas. Vajon miért érdekli őket ez ennyire? Persze ha lebuknak a számítógép előtt ücsörgő cicák, egyből olyan bájos, ártatlan képet vágnak, hogy a gazda elolvad, és semmi rosszra nem gondol. Megfigyelhető az is, ahogy a lakásban tartott cicák is forgatják a fülüket, "radaroznak". Mit akarnak kihallgatni?

És persze azt se felejtsük el, a cicák a történelem folyamán végig ott voltak az emberek közelében. Különleges állatként tisztelték őket már az ókori egyiptomiak is. Pusztán az volt erre az okuk, hogy jó volt őket simogatni, és aranyosak voltak ahogy játszottak? 

Természetesen nem csak beépített macskák vannak, sőt, a többségük jóravaló állat, még ha az ember manipulálásra a kémkedésre ki nem képzett példányok is alkalmasak. Ám hamarosan lebuktathatóak lesznek a titkos adatgyűjtést végző cicák: egy kutatócsoport már dolgozik az okostelefonokra telepíthető szoftveren, ami képes dekódolni a dorombolást. Nyilván a programozók nem fedik fel magukat, hiszen a háttérhatalom emberei számára nagyon érzékeny ügybe nyúlnak bele.

Sok macskatulajdonos igencsak meg fog döbbeni, hogy szó nincs ártatlan dologról, a ritmikusan ismétlődő hangokkal képesek üzenetet továbbítani kedvenceik! Az is ki fog derülni, kinek kémkednek, mert a szoftver képes azonosítani, hogy az üzenet orosz, angol vagy más nyelvű-e.

Addig is érdemes kellő óvatossággal eljárni. Amennyiben a cica nagyon kíváncsiskodik a munkánk iránt, inkább adjunk nekik egy kis nassolnivalót- a jól képzett macskakém tudja, lebukna, ha a macskaeledel helyett az atomreaktorok titkos dokumentációját választaná.

Simogatás, játék közben is érdemes inkább a cicára figyelni, vele foglalkozni. Még a jól kiképzett kémmacska is meglehetősen opportunista állat, és ha jól érzi magát valahol, akkor a küldetés teljesítésének kárára is képes inkább rendes cicaként viselkedni. Amíg mi jól bánunk velük, addig ők sem erőltetik az információszerzést, sőt, inkább elhúzzák a küldetést amíg lehet.

Az is jó megoldás, ha kölyökként fogadunk be cicát, netán egy elárvult macskát veszünk magunkhoz, mert ezek aligha kaphattak kiképzést. De összességében mind tehetünk a macskakémkedés ellen, ha úgy bánunk velük, hogy inkább minket válasszanak, ne pedig a megbízóikat!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Mágusok a tőzsdén

A részvénypiacokon dollármilliókkal kereskedők egy része mélységesen hisz az okkult tudományokban.

A történészek nem nagyon tudnak megegyezni abban, mikor jelentek meg az első részvénytársaságok. Állítólag voltak ehhez hasonló társaságok már Mezopotámiában illetve az ókori Rómában is. Az 1602-ben alapított Holland Kelet-indiai Társaság már biztosan részvényeket bocsátott ki, mérlegeket készítettek, osztalékot fizettek- tehát ez már biztosan olyasmi volt, mint a mai cégek.

Ám a tőzsdézés története mindig is együtt járt óriási bukásokkal, összeomlásokkal. Az átlagember számára érthetetlennek tűnik, hogy az elvileg igazán profi kereskedők és befektetők néha iszonyú buborékokat okoznak a tőzsdén, és aztán hatalmas csődök sorozata, pórul járt kisbefektetők tömegeinek elszegényedése lesz az eredmény.

A kívülállók természetesen nem értik a bonyolult gazdasági folyamatokat, amelyek meghatározzák a részvények értékét. Ám jó tudni, a bennfentesek is gyakran csak találgatnak, hiszen túl sok a tényező, túl sok a kiszámíthatatlan esemény, túl sok a szereplő. Természetesen mindenki igyekszik olyan képet sugallni, hogy csalhatatlan jósként tud következtetni az árfolyamok alakulására, de látjuk jól, hogy ekkora összeomlások nem történhetnének, ha a brókerek többsége valóban képes lenne a jövőbe látni.

Pedig egy részük tényleg minden eszközt bevet, melyekből csak egyik az alapos elemző munka. Az okkult tudományokban hívő brókereknek több külön csoportja is létezik: vannak, akik pogány isteneknek áldoznak, mások szerint Nostradamus volt az első tőzsdei guru, és az ő verseit elemzik, míg például az ún. Bad Blood Brokers csoporthoz soroltak a fekete mágiához fordulnak. Az ő különös szertartásaik része az, hogy a körhöz tartozók titkos összejöveteleken kedvenc nyakkendőiket áldozzák fel, vagy a rivális brókerektől ellopott ruhadarabokat haszálják fel a varázslataikhoz. Néhányan a madárjóslásban hisznek- meglepően sok madárszakértőt találni a brókerek közt, és ez nem véletlen. Gyakran ragaszkodnak bizonyos autómodellekhez, Ferrarit venni például jó ómen.

Természetesen nem véletlen az sem, hogy a filmekben olyan gyakran tűnnek fel szinte félisteni képességű tőzsdeguruk, akik fél másodperc alatt meglátják a nagy üzleteket, és szemöldökmozgással irányítva egy brókercsapatot dollármilliókat kaszálnak. Meglepő, de az ilyen történetek nem csak arra jók, hogy az átlagemberek számára hihetővé tegyék a tőzsdei mágia működését. A varázsolgató brókerek is a filmekben elejtett utalásokat keresnek, és úgy vélik, akár a kereskedésben is segíti őket egy, a filmből származó kép, mert sikeresebben választanak véletlenszerűen egy nagy nyereséget hozó részvényt, ha az asztalukon tartják azt.

A történelem ugyan nem igazolta, hogy bármelyik misztikus módszer hatékonyabb lenne a többinél, ám a hívők szerint a grafikonokat elemzők is pontosan ugyanolyan sikerrel kereskednek, mint ők, és kávézaccból jósolva dolgozni mégiscsak sokkal szórakoztatóbb. 

A cél végülis az, hogy forogjon a pénz, jelenjenek meg mind nagyobb számban a kisbefektetők a piacon. A brókerek a bukásokig megkeresik a maguk fizetését, ha varázsolnak, ha matematikai alapon elemeznek. A legnagyobb befektetők sem nagyon szokták nincstelen emberként végezni. Nagyon úgy fest, hogy ebből a szempontból a tőzsdei kereskedelem feltétlenül eléri a célját, hiszen meghatározó szereplői igazi jólétben élnek- ki tudja, részben talán a mágiának köszönhetően.

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

A sör összeköt

A legújabb kutatások szerint az ital molekulaszerkezete a felelős azért, hogy a baráti társaságok kedvenc itala a sör szerte a nagyvilágon.

Felfigyeltél már rá, hogy bármerre utazol a világban barátokkal, az egyik legfontosabb információ mindenki számára az, hogy merre lehet sört kapni? Vannak, akik nem mondhatók nyelvtehetségnek, de sört mégis sok országban tudnának kérni. Ha mást nem is, a beer, bier, pivo vagy cerveza szavakat jól megtanulják. A legismertebb helyi söröket szintén sokan tudják sorolni, legyen szó horvát, belga, egyiptomi vagy indonéz nedűkről.

A sör neve egyet jelent a közösséggel. Egyedül jóval kevesebben söröznek- a mai online világban is jobban esik akkor sört bontani, ha a chatpartner is legurít egy pohárral a világ másik felén. Az igazi haveri buliknál is fontosabb kellék egy láda sör minden más itókánál. Vajon miért pont ennek az italnak van ilyen kiemelt szerepe?

A sör kellemes ízű, nem túl erős, viszont kifejezetten egészséges, természetes alapanyagokból készült ital. (Ismerjük a fél évezrede született bajor sörtisztasági törvényt: sör malátából, komlóból, élesztőből és vízből készülhet, slussz.) Gyakorlatilag az ókor óta ismert ez a gabonából főzött ital, már Egyiptomban és Mezopotámiában fogyasztották.

Ott az istenek ajándékaként tekintettek a sörre. Manapság persze úgy véljük, az ilyen misztikus történeteknek nincs alapja, szó sem volt égi segítségről, a mindig kísérletező és újító emberi szellemnek köszönhető ez az ital. 

Legalábbis eddig így hittük. Ám a King Ralph University kutatóinak köszönhetően átalakulhat a sörről és a sörözésről kialakult képünk. A söratomok ugyanis képesek reagálni a helyszínre és az alkalomra! Amikor az élelmiszerszociológiai tanszék laboratóriumában hagyományos körülmények között vizsgálták, akkor az ital nagyjából úgy viselkedett, mint más alkoholos italok.

Az egyik fiatal doktorandusz viszont megkésett a rá kirótt feladattal, és a munkát félbehagyva csatlakozott néhány barátjához egy spontán sörözésen. Ahogy egyre jobb lett a hangulat, a vidám csapat egyik tagjában felmerült az ötlet, hogy segítsék barátjuk munkáját, még ha kicsit kapatosak is. Azt gondolták, végülis söröznek, tehát a sörkutatás empirikus részét végzik éppen.

A komolytalannak induló labormunka viszont váratlan fordulatot hozott: a buli izgalmas módosulást okozott a sör molekulaszerkezetében. A szabályos alakzatba rendeződött molekulák nagyobb hatással vannak a jó hangulatért felelős agyi receptorokra. Ezt a kutatók egyfajta "isteni összetételnek" nevezték, mert eddig még nem sikerült kideríteni, pusztán csak szerencsés véletlenről van szó, vagy nagyon is tudatosan tervezte meg így a sör összetételét. A vidám közösségek rezonanciafrekvenciája okozhatja a molekularendeződést, de ezt a jelenséget még tovább kell vizsgálni, különböző összetételű, korosztályú emberek bulizásával.

Tudjuk jól, sokféle sör van, ezek bulikompatibilitása is különböző. A mesterséges adalékokkal dúsítottak általában kevésbé eredményes hangulatjavítók. Más és más korosztályhoz és társadalmi csoporthoz illenek a lager, pilseni illetve ale típusú sörök,  szintén másféle összejöveteleknél választanak búzasört vagy ízesített söröket. Az emberek szinte ösztönösen megérzik, mikor mit kell választani- és ez nem véletlen a kutatók szerint.

Talán hamarosan kiderítik majd, hogy egy ókori géniusznak köszönhetjük ezt a különleges ital, vagy valóban ajándékba kaptuk- valakiktől. Bárhonnan is származik, a lényeg az, hogy bátran hallgassunk ösztöneinkre, amikor barátainkkal töltünk egy vidám estét, és kérjünk egy korsó hideg, frissítő sört!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Álcázott igazság

blogavatar

Nyomokban tényeket tartalmaz...

Hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

2019.03.04.
2018.12.12.

További információk

Sokan hazudnak az interneten. Ezen az oldalon is ez történik, csak mi be is valljuk. felsotudat@freemail.hu

Hirdetés

Blog ajánló

amormentirasysangre

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Hirdetés