Magyarul íródott a Biblia?

Az elhallgatott tények közül egyik legmeglepőbb az, amit nagyjából száz éve fedezett fel egy tudós kutatás közben.

A történet onnan indul, hogy bő egy évszázada Asante Spiegelbutt professzor egy sivatagi barlangban egészen ősi papirusztekercseket talált. Néhány korai Biblia-töredék mellett hosszabb szövegek is előkerültek, de eleinte nem jött rá, milyen nyelven íródtak. Egy ott dolgozó munkatárs véletlenül láttam meg a tekercseket, és meglepve kiáltott fel: magyar nyelvű rovásírás volt rajtuk!

Néhány hónapnyi fordítás után állt össze a kép: az Ószövetség bizonyos részei voltak a tekercseken, magyar nyelven. Spiegelbutt professzor 1913-ban az Izraeli Tudományos Akadémia ülésén tartott előadást a felfedezéséről, ami nagy megdöbbenést okozott. Az összesereglett tudósok arra kérték a professzort, hogy egy ideig várjon a nyilvánosság tájékoztatásával, amíg hitelt érdemlően nem bizonyítják a tekercsek eredetiségét.

A hamarosan kitörő első világháború évei alatt viszont nem kedveztek az elmélyült munkának. Igazság szerint a többi tudós nem bánta volna, ha Spiegelbutt munkája feledésbe merül, ami alapjaiban rázta volna meg a történészek világát. Ő egy ideig türelmesen várt, aztán váratlan halála megakadályozta, hogy nyilvánosságra hozza eredményeit.

Manapság valószínűleg nagyon jól őrzött helyen vannak azok a tekercsek, amik a Szentírás magyarul, rovásírással született részeit tartalmazzák- ha léteznek még egyáltalán. Az viszont kétségtelen, hogy a magyar és a zsidó kultúra eme érdekes, korai kapcsolatát bizonyos mértékben számon tartják a beavatott izraeli szakemberek. Ha belegondolunk, érdekes az, mennyi zsidó származású magyar tudós dolgozott a világban- talán az egykori közös gyökerek miatt van bizonyos összhang a gondolkodásmódban.

Nyilván nagyon nehéz a tekercsek tudományos igényű vizsgálata nélkül feltárni, mikor és mennyi rész született magyarul a Bibliából. Találgatásokra nehéz alapozni ha komolyan akarunk beszélgetni a témáról, így ezzel kapcsolatban csak néhány furcsaságra hívnánk fel a figyelmet.

Ádám, Ábel vagy Mózes- ezek a nevek bizony hazánkban is előfordulhatnak. Noé leleményes megoldása az élőlények megmentéséről is az ómagyar bölcsek észjárását idézi. De ha az Újszövetség jut eszünkbe: biztos, hogy az INRI felirat Jézus keresztre feszítésekor egy latin mondat rövidítése volt? Nem pedig az volt eredetileg a szöveg, hogy "Ime Nézz Reám Istenem"?

De ismétlem, ezek csak elgondolkodtató felvetések. Szükség lenne az ősmagyar emlékekre, hogy biztosat mondhassunk. Ám nagyon izgalmas perspektíva lenne, ha sikerülne igazolni, a Biblia egy része vagy egésze már annak idején magyarul született. Érdekes lenne az összevetés a jóval később született fordításokkal... 

Azonban amíg a tekercsek elő nem kerülnek, addig is érezhetjük úgy, fontos és megbecsült nemzet tagjai vagyunk, és ennek megfelelően legyünk tisztességesek, bátrak és hűségesek a mindennapokban!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

A nagy horoszkóp-összeesküvés

Az asztrológusok jelentős részének van egy sötét titka, mert az ősi tudomány egyik legfontosabb alapelvét csúfolják meg.

Az asztrológia azaz csillagjóslás ősi tudományáról szinte mindenki hallott már. Az alapelvet is ismerjük jól: a csillagok állása sokat elmond jelenünkről, jövőnkről, azaz úgy általában a sorsunkról az ebben hívők szerint.

Nem is kétséges, hogy meghatározza, hol, hogyan, mikor születünk. Még józan ésszel is belátható, hogy egy nagyon szerény körülmények között, a tél közepén született gyermek első élménye a nagy hideg lesz, ami akár egész életét végigkísérheti. Számtalan hasonló példát lehetne elmondani, és ezek még csak azok a dolgok, amik tényleg bárkire hatással lehetnek.

A csillagok állásának mágikus ereje már egy egészen más kérdés. Hogy ki mit gondol róla, az éppen magánügy. Női magazinokban gyakran jelennek pár mondatos gyorshoroszkópok, amelyek túlzottan általánosítók és leegyszerűsítettek, hogy mindenki magára ismerjen- ezekkel a komolytalan elemzésekkel nincs is mit foglalkozni.

Az asztrológia leglelkesebb hívei inkább a profikhoz járnak. Ők meglehetősen drágán kínálják a szolgáltatásaikat, ám azt nagyon kevesen merik közülük vállalni, hogy alapos elemzésnek vessék alá a jóslataikat. Megvan az ok: nagyobb részben csak találgatnak, nincs valós súlya a megállapításaiknak.

Bár az asztrológiáról azt mondják, van tudományos alapja, de belátható, egy ilyen misztikus világban nagyon nem mindegy, ki az, aki elemez, jósol és tanácsot ad. Több ez, mint hogy valaki elolvas egy könyvet, meg végigül pár előadást!

És hogy kiből lesz igazán jó asztrológus? A válasz a csillagokban rejlik! Nemrég sikerült felfedezni egy ősi babiloni papiruszt, amin rovásírással szerepelt néhány fontos alapelv, igazolásaként annak, hogy már akkor is tudták, mi az igazán fontos. Az egyik legfontosabb megállapítás: ezt a mesterséget az űzze, aki a megfelelő csillagzat alatt született! A csillagjegy és az aszcendens is számít, sok más tényező mellett. 

Minden bizonnyal az asztrológusok túlnyomó része pontosan tisztában van azzal, hogy eleve alkalmatlan a feladatra. Ám nem beszél senki erről, mert meglehetősen rosszat tenne az üzletnek, ha hirtelen az ügyfelek elkezdenék firtatni, ki is osztja nekik az észt. Még az asztrológusnak születettek sem feszegetik ezt a kérdést, mert hirtelen senki nem kezdene bízni bennük.

Bátran kérdezzünk tehát rá az asztrológus csillagjegyére, feszegessük a kérdést, hogy birtokában van-e a vele született képességeknek. Előre megjósolom, a többség majd azt állítja, ez csak szóbeszéd, butaság, semmi alapja nincs. De a logika könyörtelen dolog ebben az esetben is: a csillagok nem csak a mi sorsunkat befolyásolják, hanem az asztrológusokét is. És akinek nem az van megírva, abból miért lenne jó szakember? Ha több asztrológust kérdezünk, mindről kiderül, más és más csillagjegyben született- valamennyien nem lehetnek alkalmasak erre a különleges hivatásra.

Azért ne vádoljuk magunkat, ha most úgy érezzük, becsaptak és az orrunknál fogva vezettek. Az ember a rossz tapasztalatokból is tanul, minden segíthet a fejlődésben. Akár jár valaki asztrológushoz, akár nem, az igazi válaszokat önmagában találja- legközelebb először magunk próbáljunk úrrá lenni gondjainkon, és ne fizessünk olyannak, aki kétes elemzéseket készít.

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

A gyógyító víz cuvée

Köztudott, hogy a csapvíz bármennyire elegendő a létfenntartáshoz, nem rendelkezik azokkal a különleges tulajdonságokkal, mint a szakrális forrásokból származó vizek vagy például az energizáló eljáráson átesett vizek.

Víz nélkül nem élhetünk. Bármilyen forrásból származik, szükségünk van rá. A víz önmagában is gyógyít, energiával tölt fel, tehát ha épp nincs más kéznél, bátran ihatunk ami csak a kezünk ügyébe kerül. A hétköznapi víz is ezerszer jobb, mint a semmilyen! Ijesztő, hogy sokan nincsenek ezzel tisztában, és nem értékelik, hogy mi itt bármikor ivóvízhez juthatunk.

Ám visszatérve a különleges vizekre, meg kell jegyezzük, a "hivatalos" tudomány nem nagyon tud mit kezdeni velük. A vegyelemzés megáll a molekulaszerkezetnél, de a belső rendeződésből származó információtartalom és többletenergia az ő eszközeikkel nem mérhető. A omahai Watery Pillow Superinstitute újszerűnek tűnő, valójában nagyon is ősi eljárásokat alkalmaz, és pár fontos összefüggést fel is tártak.

Az ún. szent helyekről származó vizek rendelkeznek szerintük bizonyos általános jellemzőkkel. Ezek plusz energiái érdekes módon a fogyasztókra mentális szinten is hatással voltak. Kiegyensúlyozottabbak lettek, minden szempontból jobban érezték magukat- lelkileg is. Különös, hogy még akkor is ilyen hatást tudtak mérni a szakemberek, ha nem pont adott helyről származó vízről volt szó, hanem szakrális energiamegosztási eljárás keretében származtattak át víztulajdonságokat a forrásvízről a normál vízre. Tehát a víz és az ember kétoldalú mentális kapcsolatban áll! Noha komikusnak tűnt az Indul a bakterház jelenete a kanálisból vett "szentelt vízzel", lehet bármiből jó hatású víz, ha a hitet segítségül hívják.

Az ún. energizált, különlegesen kezelt vizek inkább a szervezet működésére vannak hatással, viszont képesek lehetnek szelektáltan segíteni az egyes szervek működését. Ezek hatásának elemzése nem egyszerű feladat, ráadásul az üzletüket féltő palackozott vizet áruló nagyvállalatok is akadályozzák a munkát.

A szakemberekben felmerült a kérdés, lehet-e úgy keverni a különböző tulajdonságú vizeket, hogy ezek adottságai nem csak egyszerűen összeadódnak, de még egymást is erősítik? A tapasztalatok szerint nem minden esetben történik ez meg, de a legrosszabb esetben is "átlagos" vizet kapunk, ami ugyanúgy jó és iható.

Azoknak, akik otthon szeretnének kísérletezni, az anyagi haszonszerzést elutasító kutatók egy komplett javaslatcsomagot állítottak össze. Véleményük szerint nagyon fontos, hogy lehetőleg ne műanyag edényben történjen a keverés, inkább üveget válasszunk hozzá. Érdemes a többféle különleges vizet egyenlő arányban keverni, otthoni körülmények között úgyis nagyon nehéz a finom arányok változtatása és reprodukálása.

Az elkészült víz keverék, vagyis a cuvée elemzése csak jól felszerelt paralaborban lenne lehetséges, ám vannak tapasztalati módszerek is. Például a macskateszt: a cicák jellemzően a két egymás melletti tálkába kitett vízből azt választják, ami nekik kedvezőbb- ám ez az, ami az embernek kevésbé jó. (Nem rossz az se, természetesen!)

Úgy is lehet vizsgálni a vizet, ha egy kis műanyag üveget félig megtöltünk vízzel, majd fektetve a fagyasztóba tesszük két napra. Az üveget levágva előttünk marad egy kis hengeres jégtömb, ezt a sima oldalára kell fordítani. Amennyiben a közepén van több hosszú fagyásvonal, akkor a víz inkább lélektani problémák kezelésére hatékony, míg ha valamelyik végén, akkor szerveinkre van kedvező hatással. A szinte tiszta, áttetsző jégtömb ún. "mestercuvée", ami kiemelkedően egészséges.

Az egyszerű érzékszervi vizsgálat ugyan nem túl pontos, ám meg kell jegyezni, a fentebb említett egymásra hatás miatt akár a csapvízből is lehet különleges víz, ha élvezettel fogyasztjuk, és hiszünk benne, testünknek és lelkünknek szüksége van rá. Ha úgy érezzük, a pohárban levő víz gyógyít, akkor gyógyítani is fog, tehát fogyasszunk belőle kellő mennyiséget!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Történelem előtti tudomány

Ma már nyílt titok, hogy rengeteg olyan ősi írásos forrás létezik, amelyek igazolják, a régen élt emberek meglepően széles körű ismeretekkel rendelkeztek számtalan tudományterületen.

Az egykori emberek például nagyon sok tudást halmoztak fel például az orvoslás vagy a technika területén. Gyakorlatilag az jelent nehézséget, hogy a számtalan döbbenetes mélységű információ rengetegében eligazodjunk. Néhol olyan bonyolult dolgokról írnak, hogy csak manapság kezdjük megérteni, miről is szóltak a korukat meghaladó dokumentumok. Vagy nem is ők haladták meg a korukat, csak mi felejtettünk sokat? 

Az aztékok földjén talált nyugati szanszkrit nyelvű szövegek egyike tipikusan olyan volt, amelyet hosszú időn át értelmezni sem tudtak- úgy vélték, csak afféle szertartási szöveg, aminek nincs konkrét jelentése. "Sorban gyúlik számtalan apró tűz, lángjuk sebesen hajt, s még tovább repít az égből jövő láthatatlan erő", szerepel az egyik versben. Igen, ez bizony egy ókori hibrid hajtáslánc leírása nagy vonalakban!

A világ másik felén is születtek figyelemre méltó munkák. Az nem közismert, hogy a sumér és az egyiptomi tudósok között jelentős volt az információáramlás. Ma úgy hívnánk a tapasztalatcserét, hogy interdiszciplínáris kutatócsoport, mert több tudományterület szakemberei dolgoztak közösen. 

A nagy természettudományos kérdéseket boncolgató munkák egyike csak Mezopotámiában maradt fenn, de a szövegbe szúrt hieroglifák egyértelművé tették, hogy egyiptomi kutatók is dolgoztak rajta. És beigazolódott, hogy együtt többre képesek: "...ott, ahol elnyel az éjsötét mélység, s megáll az idő...", szerepel egy helyen. Azt hiszem, mindenki számára egyértelmű, a fekete lyukak már több ezer éve foglalkoztatták a fizikusokat! "És akkor az istenek felszálltak, s egy villanás után eltűntek az emberek szeme elől", szól egy újabb fejezete fontos mondata. Ma még nem értjük, milyen technológiáról van szó- minden bizonnyal teleportról írtak, de fejlettségi szintünk messze elmarad attól, hogy megépítsük ezt a szerkezetet.

Az északi népek legendái arról tanúskodnak, őket nagyon izgatták az élővilág nagy kérdései. "A nagyobb megeszi a kisebbet, az erősebb a gyengébbet, a gyorsabb a lassabbat", szerepel az egyik fennmaradt énekben, ami nyilván arra utal, hogy már akkor tisztában voltak az evolúció alaptörvényeivel.

És végül egy fontos, nemrég felfedezett dokumentumra hívom fel a figyelmet. Az ősi magyarok sem maradtak el a többi ókori néptől. Kevés írásos emlék maradt fenn- vagy legalábbis keveset kutathatunk. Ennek az lehet az oka, hogy az ismeretek roppant széles tárházának számító dokumentumok létét valaki el akarja titkolni előlünk, s maga merít a régi magyarok tudásából.

Ám nem lehet örökre elrejteni az igazságot! Mindannyian büszkék lehetünk erre a sorra: "S lőn új abból, minek csak legapróbb részét változtatvánk vala." Az egykori génsebészek már akkor tisztában voltak vele, milyen izgalmas lehetőségek vannak ebben a tudományterületben. Talán például a lótestű, emberfejű lények nem is a mítoszokban léteztek, hanem félresikerült kísérletek eredményei?

Amíg meg nem értjük az ősi tudást, addig gyakorlatilag mindent újra fel kell találnunk. Az emberi találékonyság bizonyítéka, hogy erre is képesek vagyunk, de mit érhettünk volna el, ha nem felejtettük volna el (vagy valakik tettek róla, hogy elfelejtsük) több ezer évre azt, amit annak idején elődeink tudtak!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Akcióban a kémmacskák

Nem minden házikedvenc olyan ártalmatlan, mint ahogy azt gondoljuk.

Sokan szeretik a macskákat. Nagyon jó érzés a téli estéken simogatni a halkan doromboló szőrgombolyagot, imádjuk a cicás videókat, elolvadunk, ha vendégségben az ölünkbe ugrik egy cicus. 

Naná, hogy sok mítosz kapcsolódik hozzájuk, és természetes az is, hogy sokan mindenféle emberi tulajdonsággal ruházzák fel őket. Mondják őket behízelgőnek és karakánnak, intelligensnek és számítónak, tudjuk, hogy ügyesen lopakodnak, sokak szerint bravúrosan képesek elcsenni ezt-azt vagy bejutni olyan helyekre, amit el se tudunk képzelni. Úgy tartják, ügyesen befolyásolják a társaságukban levő embereket is.

Ha végigolvassuk a fentieket, akkor kiderül, hogy ezekkel a képességekkel például a titkosügynökök bírnak még. Nem kell azt hinni, hogy véletlen az egybeesés! Az ügyes és élelmes cicák egy része is képes kémtevékenységet folytatni- és ezt meg is teszik.

Az emberek bizalmába férkőzött macskák bármikor beülhetnek egy titkos beszélgetés alkalmával is valakinek az ölébe, és hallhatnak mindent. Senki nem lepődik meg, ha egy cica pár órára vagy akár pár napra elmegy otthonról- ki tudja, merre jár és kivel találkozik. Információkat ad át vagy utasításokat kap? "Ugyan már, egy cuki cicus!" - vágja rá mindenki.

Pedig alaposabban megfontolva vannak még itt meghökkentő dolgok. Például az, hogy a macskák képesek a semmiből megjelenni, és úgy részévé válni egy család életének, hogy gyakorlatilag az állat választja ki őket. Még örülnek is neki, pedig talán nagyon is tudatos volt a döntés! És ugyanígy teljesen váratlanul képesek el is tűnni, mintha befejeztek volna egy küldetést.

Hányszor látni olyat, hogy a cica odaül a számítógépező ember mellé, bámulja a monitort. Netán a vállára ül, miközben az olvas. Vajon miért érdekli őket ez ennyire? Persze ha lebuknak a számítógép előtt ücsörgő cicák, egyből olyan bájos, ártatlan képet vágnak, hogy a gazda elolvad, és semmi rosszra nem gondol. Megfigyelhető az is, ahogy a lakásban tartott cicák is forgatják a fülüket, "radaroznak". Mit akarnak kihallgatni?

És persze azt se felejtsük el, a cicák a történelem folyamán végig ott voltak az emberek közelében. Különleges állatként tisztelték őket már az ókori egyiptomiak is. Pusztán az volt erre az okuk, hogy jó volt őket simogatni, és aranyosak voltak ahogy játszottak? 

Természetesen nem csak beépített macskák vannak, sőt, a többségük jóravaló állat, még ha az ember manipulálásra a kémkedésre ki nem képzett példányok is alkalmasak. Ám hamarosan lebuktathatóak lesznek a titkos adatgyűjtést végző cicák: egy kutatócsoport már dolgozik az okostelefonokra telepíthető szoftveren, ami képes dekódolni a dorombolást. Nyilván a programozók nem fedik fel magukat, hiszen a háttérhatalom emberei számára nagyon érzékeny ügybe nyúlnak bele.

Sok macskatulajdonos igencsak meg fog döbbeni, hogy szó nincs ártatlan dologról, a ritmikusan ismétlődő hangokkal képesek üzenetet továbbítani kedvenceik! Az is ki fog derülni, kinek kémkednek, mert a szoftver képes azonosítani, hogy az üzenet orosz, angol vagy más nyelvű-e.

Addig is érdemes kellő óvatossággal eljárni. Amennyiben a cica nagyon kíváncsiskodik a munkánk iránt, inkább adjunk nekik egy kis nassolnivalót- a jól képzett macskakém tudja, lebukna, ha a macskaeledel helyett az atomreaktorok titkos dokumentációját választaná.

Simogatás, játék közben is érdemes inkább a cicára figyelni, vele foglalkozni. Még a jól kiképzett kémmacska is meglehetősen opportunista állat, és ha jól érzi magát valahol, akkor a küldetés teljesítésének kárára is képes inkább rendes cicaként viselkedni. Amíg mi jól bánunk velük, addig ők sem erőltetik az információszerzést, sőt, inkább elhúzzák a küldetést amíg lehet.

Az is jó megoldás, ha kölyökként fogadunk be cicát, netán egy elárvult macskát veszünk magunkhoz, mert ezek aligha kaphattak kiképzést. De összességében mind tehetünk a macskakémkedés ellen, ha úgy bánunk velük, hogy inkább minket válasszanak, ne pedig a megbízóikat!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Álcázott igazság

blogavatar

Nyomokban tényeket tartalmaz...

Hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

További információk

Sokan hazudnak az interneten. Ezen az oldalon is ez történik, csak mi be is valljuk. felsotudat@freemail.hu

Hirdetés

Blog ajánló

titanilla

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Hirdetés