Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kétbalkezes angyalok

A körülöttünk élő, az embereket segíteni igyekvő angyali teremtmények egy része sajnos felkészületlen, amin hatékony szabályozással kellene segíteni.

Az ezotériával behatóan foglalkozók tudják, hogy nem vagyunk egyedül. Természetesen nem földönkívüliek figyelnek minket, hiszen az nyilvánvaló, hogy az univerzumban nincs az emberhez hasonló lény, viszont a felsőbb dimenziókban éteri angyalok vannak, akik célja az, hogy segítsék az embereket a boldogság elérésében.

Az angyalok eszköztára egész széles, hiszen vannak különleges képességeik. Tudnak olvasni a lelkünkben, előrelátják sorsunk karmikus fordulatait, befolyásolhatják az elhatározásainkat, és akár meg is óvhatnak az ártó szándéktól vagy a konkrét balesetektől. 

Vannak, akik azt állítják, képesek is bevonzani a személyes angyali segítőinket. Mondjuk elég nagy a zsufi az angyali dimenziókban, ha mindenkinek jut pár belőle- a Földön elég sok az ember, szóval tobzódhatnak a melóban szegény angyalok. Bár kétségkívül sokan vannak és halhatatlanok, óhatatlanul felmerül a kérdés: ahogy a hétmilliárd emberből is van kicsi és nagy, erős és gyenge, okos és buta, az angyalok ehhez képest mind ugyanolyanok?

Természetesen nem! Omaha államban működik az éteri lények kutatására szakosodott Angel Dust Psychedelic Institute, és vizsgálataik meglepő tényekre derítettek fényt. Noha a "hivatalos" tudomány nem akarja elismerni a munkájukat, több olyan beszámoló született az intézet kutatóinak tollából, ami igazolja, hogy a felsőbb karmikus hiperdimenziókban élő angyaloknak összetett társadalma van.

A problémát az jelenti, hogy az angyalok társadalma a teremtéstől fogva a totális demokráciára épül. Mivel egyhangú döntésekre törekedtek, soha nem tudtak megegyezni semmiben. És aztán ahogy egyre több lett az ember, akiknek megóvása az angyalok feladata lenne, nem nagyon jutott idő a továbbképzésekre. A meglehetősen sok zűrbe keveredő emberek életének terelgetése nagyon összetett, komoly kihívást jelentő munka, ösztönökre alapozva nehéz eredményesen végezni.

Természetesen vannak ügyesebb, talpraesettebb angyalok, de akadnak lúzerek is, akik jó szándékuk ellenére is többet ártanak mint használnak néha. Szoktuk mondani, hogy angyalok óvtak valakit meg amikor az utolsó pillanatban megúsztak egy helyzetet, de lehet, hogy a bajba kerülők egy része pedig pont a figyelmetlen angyalok hibáiból adódik. Az általános szemlélet angyalkörökben mostanában az, hogy csak akkor próbálnak beavatkozni, amikor biztosak a sikerben- de megbízhatunk a képzetlen angyalokban?

Ezért az angyalhívók egy része petíciót indított, amiben az angyalok oktatását sürgetik. Intézményesített keretek között ugyanis gyorsan elsajátíthatnák az emberekre leselkedő veszélyek felismerését és kezelését. Ráadásul fel is kell frissíteni az ismereteiket, hiszen teljesen más, amikor egy ökrösszekér okozhatott balesetet, vagy amikor egy szuperszonikus repülőgép. A felgyorsult élet, az egyre növekvő létszámú emberiség növeli a stresszt az angyalok életében, és a hibázó angyalok lelkifurdalásuk miatt depressziósok lehetnek. Ennek feldolgozásához pedig nem áll rendelkezésre sem pszichológus, sem coach segítsége, mert ilyen képzések sincsenek a felsőbb dimenziókban- mondanunk sem kell, ez bizony súlyos probléma már ma is.

Tehát mielőtt angyalokhoz fordulnánk, próbáljunk tisztán látni, mi a helyzet az ő létsíkjukon. Tanulságos lehet még akár számunkra is, hogy hova vezet a túlzott önbizalom, az alkalmazkodási képesség elvesztése. És nagyon óvatosan döntsünk akkor is, amikor angyalokra hivatkozó ezoterikus szakemberekkel vesszük fel a kapcsolatot. Bizony azok a kóklerek, akik csak azt füllentik magukról, hogy képesek angyalokkal kommunikálni, könnyen lebuknak, amikor megkérdezzük tőlük, az általuk bevonzott angyali segítség nyújtója milyen referenciákkal rendelkezik. Ne dőljünk be tehát nekik! 

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Az USA királyai

Rafinált tervvel veheti át az angol királyi ház a hatalmat a hosszú ideje független Egyesült Államok felett.

A négyévente egymást követő elnökválasztási kampányok általában az egész világot izgalomban tartják. Némileg érthetetlen módon még nálunk is részletes beszámolókat kapunk a vitákról és előválasztásokról, pedig alapvetően semmilyen súlya nincs annak, hogy melyik esélytelen jelöltek buknak el már a procedúra elején. 

Mindenesetre ez a lehetőség végülis betekintést adhat a tengerentúli politika zavaros bugyraiba. És páran úgy vélik, itt valami nagyon különös és furcsa versengés zajlik, ami mögött valami hátsó szándék bújik meg.

A jelöltek egy része ugyanis jelentéktelennek vagy súlytalannak tűnik, és akiknek a neve ismertebb, azok enyhén szólva sem egységesen tisztelt emberek. Ott van például Jeb Bush, a korábbi "sikerelnök", George W. Bush testvére, aki a republikánusok jelöltje szeretne lenni. Ám azon az oldalon jelenleg a handabandázó üzletember, Donald Trump vezeti a népszerűségi listákat, aki normális helyen aligha lenne komoly jelölt.

A demokraták legerősebb jelöltje Hillary Clinton lehet. Az egykori First Lady férje, Bill Clinton elnöksége után kezdte építgetni politikai karrierjét, kiderült róla, előszeretettel küldözget titkos információkat könnyen feltörhető emailben, és most azzal a nagy ötlettel állt elő, hogy férjét is bevonta a nőket megcélzó kampányba. Bill kétségkívül szereti a hölgyeket- mint azt nem kevés botrány és eljárás igazolta. Meg is lett az eredménye a feltűnésének, zuhanni kezdett felesége népszerűsége. Clinton legerősebb ellenfele pedig egy Bernie Sanders nevű idős politikus, aki úgy vált komoly kihívóvá, hogy magát szocialistának nevezi.

Amerika bolondult meg, hogy ezeket a jelölteket támogatják, vagy valaki tett arról, hogy komolyabb, tekintélyesebb emberek ne kerülhessenek oda az elnökválasztásra? Néhány elemző szerint más lehet a háttérben. Trump különös figura, mert nem csak befektető, tévéműsorokban is szerepelt, egy cseh modellt vett el annak idején feleségül, szóval több zavaros momentum van a múltjában. Talán most is csak szerepet játszik? Vannak, akik Trump világos haja miatt arra tippelnek, maga is szláv származású- ki tudja, van-e köze a KGB-hez. A sokak által utalt Hillary és az amerikai szocialista riválisa pedig minden, csak nem dinamikus és lendületes, pedig a demokraták mostanában az ilyen jelölteket támogatták. Kinek állhat érdekében két olyan ember előtérbe tolása, akik közül a fiatalabb 69 éves, az idősebb pedig 74?

Meglehet, az egész célja az, hogy teljesen komolytalanná tegyék az elnökválasztást. Ne feledjük, az Egyesült Államok egésze rettentően manipulált a média által! Vállalhatatlan, unszimpatikus emberekkel szemben nem nehéz erős alternatívát állítani. És itt jöhet be a képbe a nem csak az Egyesült Királyságban, de az egész világon népszerű Vilmos herceg és Kate Middleton. Ne feledjük, a trónörökös, Károly felesége amerikai származású. Sok év telt el a függetlenségi háború óta, ma már azért mást gondolnak a királyi családról. Szóval az összeesküvés-elméletek hívei szerint újból királyságot akarnak kikiáltani az Egyesült Államokban, ahova nem a brit trónörököst hívnák meg, hanem Vilmosékat. Lássuk be, jobban eladhatóak lennének, mint Trump vagy Hillary Clinton. 

Olyan indokokat emlegetnek bizonyos elemzők, hogy az ifjú hercegi párokkal kapcsolatos hírek (például a gyerekvállalás) nagyjából akkor kerültek a köztudatba, amikor fontos állomások voltak az elnökválasztási kampányba- mintha ilyen rafinált módon akarták volna az amerikai köztudatban tartani őket folyamatosan. Azért az is különös, hogy Katalin szülei Jordániában(!) ismerkedtek össze, a herceg és leeendő felesége pedig egy skóciai egyetemen szerettek egymásba. Miért kellett őket távol tartani Londontól?

Sokak szerint még jogalapot is találhatnak a királyság újbóli kikiáltására. A 14. században született "Ignorantiam sine consectariis" szerződés rögzít olyan alapjogokat, amelyekre lehet hivatkozni, illetve az amerikai királypártiak 1816-ban titkos paktumot kötöttek, melynek záradéka 300 évvel később lép érvénybe- lehet, hogy a tengerentúlon elfelejtették ezt az okiratot, de a britek biztos nem!

És hogy mi lehet az egész kavarásnak hosszú távon? Nos, azt már rég tudja mindenki, az Egyesült Államok elnöke csak báb, a valóságban a háttérhatalom irányítja az országot. Nem erős, határozott elnökre van szükség, hanem olyanra, akinek mindent elfogad a közvélemény. Ha az ráadásul király, még jobb, mert nem lehet négyévente leváltani, és a végén még esetleg véletlenül a surranópályán olyan ember kerülne az elnöki székbe, akit nem lehet dróton rángatni. Reményt csak az adhat, hogy Vilmos esetleg karakteresebb mint sokan hiszik, és ugyan látszólag belemegy abba, hogy jelképes hatalmat kap, de aztán mégis a saját szája íze szerint irányítja a dolgokat. Bárhogy is lesz, izgalmasan alakulhat még az amerikai belpolitika a jövőben!

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Agyműtét gondolatszikével

Sokáig töprengtek rajta, miért nem láthatóak műtéti hegek a sumér-inka kultúrkörből származó múmiákon. Nos, a válasz meglehetősen egyszerű: nem vágással, acélszikével dolgoztak az egykori sebészek!

Manapság misztikus történetek ismertek elsősorban a Fülöp-szigeteken élő és dolgozó gyógyítókról, akik gyakorlatilag mindenféle látható fizikai vágás nélkül képesek a szervezetből eltávolítani daganatokat. Sajnos el kell áruljam, az csak ügyes trükk, különös bűvészmutatvány, soha, senki ne adja fel a rendes orvosi kezelést azért, hogy ilyen sarlatánok kezébe kerüljön. Ha megismered ennek a különleges módszernek az igazi titkait, azt is megérted, miért nevezem őket csalóknak.

Még az ötlet is barbár, hogy valaki a puszta, koszos kezével benyúl valaki testébe, ott vakon matat, aztán diadalmasan kiemel valami húscafatot. Ugyan vannak az embernek aggályai a nyugati sebészettel szemben is, de ott azért tudhatjuk, orvosi egyetemet végzett szakemberek végzik a műtétet. Azzal is nagyjában tisztában vagyunk, hogy működik a röntgen meg a különféle diagnosztikák. Az viszont totál tévhit, hogy egy falusi bodegában pont ugyanúgy műt valaki, csak kés meg normális diagnózis nélkül. Az autót se bíznád olyan valakire, akinek egyetlen "műszere" egy husáng, az egészséged meg igen?

Ezek után lássuk, hogy is működött a sumér-inka módszer! Nagyon fontos, hogy ezek annak idején nagyon egységes, egy nemzetiségű társadalmak voltak, tehát tökéletes összhang volt az emberek között. Azaz közös volt a nyelv, nagyon hasonló volt a testfelépítés, a nagyon tipikusak voltak az általános betegségek és így tovább.

A gondolatszikés eljárás az, hogy a páciens és az orvos közös rezonanciafrekvenciára kerüljön. A fellelt piramisok olyan természetes rezgéserősítők voltak, amelyek ezt segítették- ezek az egykori emberek nem véletlenül építették ilyen formára a korabeli intézményeiket! Fontos volt, hogy gyógynövényekből különleges főzetet készítettek, ami némileg eltompította a pácienset, így azok gondolatai nem kalandoztak el.

Az eljárás lényege az, hogy a páciens érzetei kivetültek az orvoson belül is. Ő pontosan érzékelte, honnan ered a fájdalom és mi okozhatja a gondot, és olyan különleges tudással rendelkezett, aminek segítségével tudta, hol kell beavatkozni a minél hatékonyabb segítségnyújtáshoz. (Érdekes kontraszt, hogy az érintés nélküli, gyakorlatilag roncsolás nélküli orvoslásban járatok amerikai őslakosok pontosan tudták, hogy kell kínozni embereket, számtalan feljegyzés van áldozati szertartásokról. Tudták ők nagyon jól, hogy ha segíteni akarnak, jobb, ha nem nyúlnak késhez.)

Fontos eloszlatni egy tévhitet: nem voltak csodatévők ők sem! Sajnos léteztek gyógyíthatatlan betegségek, amikor az orvos szerepe maximum annyira korlátozódott, hogy enyhítse a fájdalmat. Amikor segíteni lehetett, akkor nem csak az érintett szervet, hanem a kapcsolódó agyterületeket is kezelték. Az ún. gondolatszike azt jelentette, hogy ezúttal az orvos vitte át saját érzeteit a páciens testébe, és úgy végzett el beavatkozásokat, mondhatni műtéteket. Fontos, hogy pontosan tudták, mi az agy és a fej jelentősége, nem véletlen, hogy a legtöbb korabeli ábrázoláson láthatóak a fejdíszek, sőt, olyan minták, amelyek agyhullámokra emlékeztetnek. Nem véletlenül!

A gyógynövényes főzet hatásának elmúlása után a páciensek azonnal haza is mehettek. Általában nem éreztek semmit, de a leírások alapján jellemzően javult az állapotuk. Az orvosi titoktartás gyökerei is erre az időszakra nyúlnak vissza, a beavatkozás után a gyógyítók semmit nem mondtak, sem azt, mit kezeltek, sem azt, ha esetleg nem gyógyíthatónak ítélték az esetet.

Bár ezek alapján a rosszmájúak feltételezhetnék, hogy valójában nem is csináltak semmit, ám az összetett, sajátos felfogású sumér-inka kultúra erkölcsi nézeteivel ez nem lett volna összeegyeztethető. Az viszont már más kérdés, hogy tudásuk megosztását idegen népekkel egyáltalán nem érezték fontosnak, sőt, eltitkolták amit csak lehetett. Így amikor az európai hódítók átvették a hatalmat, a gondolatsebészet művészete örökre feledésbe merült. 

Hogy ez baj-e? Erre nehéz választ adni. A mi nyugati orvostudományunk is óriási fejlődést ért el, és konkrét összehasonlítási lehetőség nélkül fogalmunk sem lehet, ehhez képest mit tudtak a gondolatszikével dolgozó orvosok. Sajnos még csak csírája sem maradt fenn a tudásuknak- a különféle bódító hatású főzeteken kívül, azok esztelen használata viszont inkább árt mint használ. Szóval értékeljük azt, aminek most a birtokában vagyunk, és ki tudja, talán egyszer másvalakik is előbbre létnek a vágás nélküli műtét kifejlesztése terén. De azért az még odébb van...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Marslakók a közigazgatásban

A földönkívüliek tehetnek arról, hogy az adminisztráció és a bürokrácia szinten minden fejlesztést, forradalmi ötletet sikeresen el tud gáncsolni.

Az emberiség kétségkívül messzire jutott a kőbaltától. Ám arról nagyon-nagyon sokáig csak álmodozhattunk, hogy a levegőbe emelkedünk, az űrbe pedig mindmáig csak egy maroknyi ember juthatott fel.

A bolygónkat kívülről figyelő értelmes lények -mert senkinek ne legyen affelől kétsége, hogy a milliárdnyi bolygóból több máson is értelmes élet van- kíváncsiak voltak, hogy fejlődik az emberi faj. Ők már eljutottak ide, bizonyos jeleit ennek meg is figyelték már a hozzáértők, akikre nem nagyon hallgatnak. 

Az, hogy az ufóhívőnek csúfolt szakembereket ilyen lejáratókampányok hiteltelenítik, nem véletlen. A többi bolygó lakói nem nagyon akarnak barátkozni velünk, legalábbis egyelőre, és erre jó eszköz, hogy úgy manipulálják a médiát, hogy azzal a létezésüket igazoló tényeket teszik nevetségessé.

Ám ez értelemszerűen nem elég számukra. A technikai fejlődés során eljutottunk az űrrepülésig, még a Holdra is kiléphettek fajunk képviselői. Az ember azt hinné, innen már csak egy karnyújtásnyira van a többi bolygó, ám érdekes módon teljesen megtorpant a fejlődés. Az elmúlt négy évtizedben nem előre jutottunk, hanem a korábban elért célokból is csak álom lett! A hatvanas években elég jó volt a technikai színvonal Holdutazáshos, most meg nem? A böhöm számítógépek és kezdetleges rakéták jobbak voltak a mai eszközöknél? Elég furcsa.

Ám mindig történt valami. Egy-egy rossz pillanatban történt baleset évekkel vetette vissza az űrkutatást, és ha nem is feltételezzük, hogy a földönkívüliek robbantottak rakétát, nem is tettek semmit azért, hogy rámutassanak, hol a hiba.

Ráadásul volt a kezükben egy félelmetes fegyver: a bürokrácia. A fejlett lények figyelték, merre halad az emberiség, és amikor érezhetővé vált a gyorsuló fejlődés, akkor beépített ügynökeik segítségével elkezdtek mindent megbonyolítani. A törvényhozást megszálló "marslakók" semmi mást nem csináltak, csak egyre újabb adminisztratív szabályozásokat harcoltak ki. Szabadalmaztatás, engedélyeztetés, mindenről papír és pecsét kell, az információkat összegzik, elemzik, rögzítik és így tovább.

Az űrkutatás hőskorában voltak olyan különleges, erős egyéniségek, akik képesek voltak a hivatalos keretek között is izgalmas fejlesztéseket koordinálni: Koroljov vagy von Braun. Ám természetesen előbb-utóbb a Rendszer kerekedett felül, és most már minden megy szép, hivatalos kerékvágásban. Vagyis inkább nem megy.

És az őrület egyre folytatódik. Azt hiszed, az évtizedek óta halott szerzők miatt kell egyre növelni a szellemi termékek védettségét? Ők kérték, hogy ne 50, 70, hanem akár 100 évről beszéljenek? A teljes internetes forgalmat megfigyelő rendszerek sem a terrorizmusról szólnak (ha az lenne a cél, akkor vajon hogy lehetnének ilyen eredményesek a támadások?), hanem a különféle fejlesztéseket figyelik meg. A kommunikáció akadályozása, a tudáshoz való hozzáférés meggátolása sokat segít abban, hogy most ott tartunk, örömünnep, amiért egy magáncég felvisz egy műholdat a Föld köré. Emberek, ezen a szinten már a Szputnyikkal túl tudtunk lépni! 

Ha valahova eljut a "nyugati civilizáció", az nem békét jelent, hanem iszonyúan felduzzasztott bürokráciát. Már nem kellenek beépített emberek, a bürokrácia egy szint után önmagát élteti, a saját pozícióit erősíti. A földönkívüliek csak elindították a folyamatot, a minden bolondságról meggyőzhető emberek maguk hajtották a papírhalmok igájába a fejüket. Így lehet szépen-lassan az egész bolygót behálózni. Elég fura, hogy termelő gépekből egyre kevesebb van, míg irodai alkalmazottra minden mennyiségben szükség van. Nem űrhajót kell gyártani, hanem aktát, ez a realitás.

Meg kell tanulni szabadnak lenni, hogy tényleg szabadon szárnyalhasson a fantáziánk! Persze lehet, hogy még nem is vagyunk elég érettek a kapcsolatfelvételre, és a saját érdekünkben akadályoznak minket. Ez persze nem vigasztal, amikor minden újszerű ötletet sikerül eltemetni az akták mélyén...

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Izgalmas újévi hiedelmek

Vágjunk rendet a hiteles és teljesen alaptalan babonák világában!

A szilveszter megünneplése régesrégi hagyomány, és természetesen a szokásos módon sok hiedelem kapcsolódik az óév búcsúztatásához és az új üdvözléséhez. Ezek egy része alaptalan butaság, ám van aminek akad igazságtartalma. Lássunk pár példát!

A szilveszteri petárdázás, trombitálás és minden más hangos zajkeltés alapja az, hogy állítólag a hangerő elijeszti az ártó szellemeket, amelyek így nem zavarják meg az új évben az életünket. Ez badarság, több okból is. A más létsíkon létező szellemek nem is hallják a petárdadurrogást, másrészt mi lenne akkor, ha január elsején nem jönnének? "Bekopogtatnának" a rákövetkező nap...

A petárdázással maximum azt érjük el, hogy valaki megsérül illetve sok kutya megijed, értelmetlen az egész. Nyilvánvaló az ilyenek kereskedelmével nagy bevételre szert tevők népszerűsítik a petárdázást.

A tűzijáték viszont kicsit más. Keleten élő eleink egy telente többször is visszatérő üstököst idéznek ezzel a hagyománnyal, persze ez az egész módosult az évszázadok alatt, így lett belőle látványos parádé. Általában nem árt, aki szereti, nézze bátran.

Emlékszünk pár éve az Y2K pánikra, amikor azt hitték, a 2000-es évekbe fordulva minden számítógépes rendszer lefagy, mert a gépeket erre az évszázadra nem programozták be. Ez butaság volt, nem is volt semmi alapja, hiszen a számítástechnikában kettes számrendszert használnak- ebből következik viszont az, hogy 2048-ban érdemes lesz figyelni! Szerencsére addig még van pár évtized...

Bizonyára vannak, akik szerint az új évben fogyasztott disznó egyfajta rasszizmus, amivel kirekesztenek bizonyos vallási csoportokat az ünneplésből. Ez butaság, hiszen a szokás akkor alakult ki, amikor ez fel sem merülhetett. A babona szerint a sertés "kitúrja" a szerencsénket, de azt hiszem, a megsütött jószág már senkinek nem túr ki semmit...

A valóságban más miatt alakult ki a hagyomány. A középkorban igen nagy szegénységben élt a köznép jelentős része, ennek megfelelően nagyon szerények voltak a szilveszteri ünneplés lehetőségei. Valószínűleg pár furmányos alak találta ki a hiedelmet, ami lehetővé tette, hogy legalább ezen a napon jól tudjanak lakni. Érdekesség, hogy a nagy eszemiszomnak azonban van olyan hatása, hogy a következő nap átadjuk magunkat a pihenésnek, ám az elfogyasztott kalóriadús étel mégis energiát ad a hideg téli napokra, megvéd a betegségektől. Tehát van értelme a malacpecsenyének, éljünk vele bátran.

A lencse érdekes módon az ősi sumér-magyar illetve inka-maja kultúrákban is nagyra becsült étel volt. Fogyasztása nem csak egészséges, jó hatással van a lélekre. Az apró lencsék önkéntelenül is számolásra, számvetésre késztetnek minket, ezzel egy kicsit tornáztatjuk az agyat, jobban képesek leszünk odafigyelni a részletekre. Mondhatni, okosabbak leszünk- ennek a hagyománynak tehát van valamiféle alapja, ezt alátámasztották a legújabb bikvantumpszichológiai kutatások is. Csak arra vigyázzunk, hogy kizárólag a lencse eredeti formájában hatásos ez, turmixolva nem!

A pénz számolása újév napján esetén vagyonbevonzó hatásúnak számít. Állítólag több évezredes iratokban is szerepel ez a vélekedés, de ha logikusan gondolkodunk, akkor is láthatjuk, a pénz molekulái stimulálhatnak minket, és a hasonló a hasonlóhoz vonzódik elv alapján segítenek a pénzszerzésben. Ám mivel változik minden körülöttünk, a készpénzt egyre kevésbé használjuk, érdemes a fizikai pénzszámlálás mellett egy bankszámlakivonatot is átböngészni. A hiedelmek szerint jót jelent, ha az egyenlegünk végén minél hosszabb szám van!

Állítólag érdemes kitárni az ajtókat éjfél után, hogy az óév "kimehessen". Ez teljes mértékben butaság, hiszen rohan az idő magától is, néha még úgy is érezzük, túl gyorsan... Az olaszoknál hagyomány a szerencsehozó piros alsónemű viselése, de ez pusztán marketingcélzatú pletyka, semmi alapja nincs. Egyszerűen csak azért terjesztették el, mert így mindenki vett legalább egy, teljesen felesleges vörös gatyát, ezzel is pörgött az üzlet...

Azt mondják, az év első napján vidámnak kell lenni, barátokkal kell találkozni, hiszen ami aznap történik, az rányomja a bélyegét az egész évünkre. Hát nem kell nagy ész hozzá, hogy boldogabbak leszünk ha jól érezzük magunkat és szerető család és barátok vesznek körül. Ez a hagyomány arra emlékeztessen minket, hogy ne csak elsején, hanem minden egyes nap törekedjünk arra, hogy vidáman, pozitív szemlélettel ébredjünk! Ebben tényleg segít, ha a szilvesztert is így töltjük.

Elrúgja-e a szerencsénket az újév napján fogyasztott baromfi? Nos, a történet nem egészen így néz ki. A madarak között sokkal több a bosszúálló, másrészt a madárlélek később kerül a túlvilágra, mint más állatoké. Mivel a madarak rövid távban gondolkodnak, ha pont az új év első napján fogyasztják őket, a baromfik egy része ártó kísértetként marad a család közelében- legalábbis így tartják pár helyen. Ki tudja, mi benne az igazság, de jobb az óvatosság.

Úgy vélik, az év első napján tilos bármit kivinni a házból- még a szemetet sem szabad. Ennek annyi alapja van, hogy az a pezsgés, ami a szilveszterre jellemző, meg tudja zavarni egy épület szívcsakráját, melynek rendeződéséhez idő szükséges. Ám tovább borítja az egyensúlyt, ha ezt vagy azt eltávolítunk- ezért jobb ragaszkodni ehhez a régi babonához. Kivételt az jelent, ha semmiféle felhajtással nem jár a szilveszter, mert akkor nem keletkezik semmi zavar sem. De ez talán még egy mindentől távol eső tanyán sem fordul elő.

Rengetegen úgy tartják, nagyon jót jelent, ha valaki az új év legelső lottósorsolásán telitalálatot ér el. Ehhez viszont fontos a lencseevés, a pénzszámolás, a szerencsebevonzás, valamint nem árt venni egy lottószelvényt. 

Új hagyományok is kialakulnak, hiszen az életünk is változik. Aki például azt szeretné, hogy jó tévéműsorokat lásson egész évben, annak a távirányítóval végig kell kapcsolgatnia az összes fogható csatornát. Aki érdekes, tartalmas cikkeket szeretne olvasni 2016-ban, annak az év első napján legalább három írást kell könyvjelzővel a kedvencek közé menteni. 

Bőven lehetne még sorolni a különféle hagyományokat. Bizonyos azték kultúrákban például brutális áldozatokkal ünnepeltek- hogy ez mennyire hozott nekik szerencsét, látható abból, mi lett a birodalmukkal. Ám mi, magyarok még mindig itt vagyunk, tehát érdemes a mi szerencsehozó hagyományaink közül a hitelesekre támaszkodni.

Amikor a nevedben közzéteszel valamit, az elsősorban nem a világról árul el sokat, hanem rólad. Megosztás tehát saját felelősségre!

0 Tovább

Álcázott igazság

blogavatar

Nyomokban tényeket tartalmaz...

Hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

2019.03.04.
2018.12.12.

További információk

Sokan hazudnak az interneten. Ezen az oldalon is ez történik, csak mi be is valljuk. felsotudat@freemail.hu

Hirdetés

Blog ajánló

Kozmetika és szépségszalon 3. kerület, Óbuda

Kozmetika és szépségszalon Budapest, 3. kerület Óbuda. Szalonunk szívesen várja kedves megfiatalodni vágyó vendégeit! Online marketing, keresőmarketing.

Hirdetés